REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
20.8° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Cum a scăpat Vintilă, de la Adivin, de ANAF, după ce i-a imputat datorii de peste 6 mil. de lei!

Cum a scăpat Vintilă, de la Adivin, de ANAF, după ce i-a imputat datorii de peste 6 mil. de lei!

Mirela PASCAL 11 martie 2024 | 00:00 3682

Adrian Vintilă, patronul de la Adivin, răsuflă ușurat, după ce a câștigat, definitiv, războiul cu ANAF. Tribunalul Constanţa a decis, în septembrie 2015, deschiderea procedurii generale a insolvenţei firmei Adivin 95 SRL, la cererea debitorului. Asociatul unic şi administratorul Adrian Vintilă, de 45 de ani, a motivat, la acea vreme, în acţiunea depusă în instanţă că „nu a mai putut desfăşura activitatea la parametrii normali, a închis exerciţiul financiar pe pierdere şi nu a mai avut disponibilităţi pentru achitarea datoriilor bugetare”. Ulterior, ANAF l-a dat în judecată pentru recuperarea unor debite, însă afaceristul a avut câștig de cauză. Organul de control a ajuns la Curtea Supremă, însă nici aici nu a avut noroc.

Cum a scapat Vintila, de la Adivin, de ANAF, dupa ce i-a imputat datorii de peste 6 mil. de lei!Adrian Vintilă, la o...șuetă cu polițiștii locali

Adrian Vintilă, de la Adivin, firmă aflată în procedură de reorganizare de mai bine 7 ani, a avut probleme cu ANAF după ce instituția de control îi impută o datorie de aproape 6 milioane de lei. Datoria este de 5.920.689 lei, reprezentă 1.621.755 lei - impozit pe profit; 547.526 lei - dobânzi aferente impozitului pe profit; 242.354 lei - penalităţi de întârziere aferente impozitului pe profit; 2.548.767 lei - taxa pe valoare adăugată; 649.128 lei - dobânzi aferente TVA; 311.339 lei - penalităţi de întârziere aferente TVA. Cu decizia de impunere, Adrian Vintilă a mers în instanță și, în primă instanță, a câștigat, însă ANAF nu l-a lăsat și  l-a târât Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe 18 ianuarie, Curtea Supremă a tranșat dosarul: a respins recursul, decizia fiind definitivă.

În 2022, Adivin 95 a avut cifra de afaceri de 3,1 milioane de lei și profit de 802.000 lei profit și datorii de peste 5 milioane. În tabelul preliminar al creanţelor, publicat în decembrie 2015, erau 36 de creditori, care cereau în total de la Adivin 95 SRL 17.236.17675 lei, din care au fost admise 12.144.797,26 lei, unde 10.241.543,02 sunt creanţe înscrise provizoriu sub condiţie sau nescadente şi doar 1.903.254,24 lei creanţe certe, adică a zecea parte din cât s-a cerut.

Probleme și cu primăria...

În 2020, Adrian Vintilă a ajuns și-n atenția Primăriei Constanța, după ce a efectuat lucrări fără autorizație, la autoservirea din Faleză Nord. Concret, acesta și-a extins terasa de pe strada Gheorghe Economu, aspect constatat de organele de control în urmă cu trei ani. O parte din lucrări a fost demolată, alta a rămas pe poziții, motiv pentru care a fost nevoie de intervenția magistraților.

Cum a scapat Vintila, de la Adivin, de ANAF, dupa ce i-a imputat datorii de peste 6 mil. de lei!

Adrian Vintilă a fost obligat de judecători să demoleze lucrările, însă a efectuat recurs. În prezent, în locul fostului Adivin funcţionează o altă autoservire, însă nu ştim, cu precizie, dacă proprietarul este tot Vintilă ori a închiriat spaţiul.

Mega Image a preluat magazinele Adivin

Reamintim că, nu de puține ori, inspectorii Protecției Consumatorului au călcat pragul magazinelor Adivin. Ba chiar, în martie a.c. OPC a amendat societatea cu 65.000 lei, după ce a găsit la magazinul situat pe strada Luptători practici comerciale incorecte, fiind identificat mii de produse neconforme, atât alimentare, cât și de cosmetică, cele din urmă neavând niciun element de identificare. Pe lângă oprirea temporară de prestări servicii până la remedierea deficiențelor, dar și pe lângă amenda usturătoare de 65.000 de lei, s-a dispus oprirea de la comercializare a 40 de kilograme de carne, oprirea de la comercializarea a jucăriilor, dar și a produselor cosmetice.

Cum a scapat Vintila, de la Adivin, de ANAF, dupa ce i-a imputat datorii de peste 6 mil. de lei!fosta autoservire Adivin

Pe lângă acestea, mai multe produse se aflau după expirarea termenului de valabilitate la comercializare. Toate problemele lui Vintilă au dus, în final, la un rezultat: În final, în 2018, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Mega Image SRL a preluat trei magazine ce aparțin companiei Adivin’95 SRL. Mega Image, parte a Grupului Ahold Delhaize, activează în România, în cea mai mare parte, în sectorul comerțului cu amănuntul de bunuri de consum curent.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo , ai spus un lucru foarte important , " a muncit în halat cot la cot cu tac-su după revoluție " Asta trebuie să rețină toți invidioșii , omul a muncit din greu , singur și-a făcut norocul prin muncă , multă muncă , altfel "nașu" nu-l băga în seamă să-l ia în căruță , nimeni nu te ia la drum că ești frumos sau ești finu , trebuie să fii muncitor și serios , nici eu nu-l cunosc personal , îl știu din vedere de la Adivin Unirii , unde mergeam să fac cumpărături iar el de foarte multe ori stătea la casă și muncea , el la vremea aia avea ML de 100.000 de euro și stătea la casă de marcat , alții cu 100 de euro în buzunar se lasă de muncă , Asta trebuie să rețină toți care îl invidiază , omul a muncit mult . Restul este can can .
6
1
Gresit, afacerile le a inceput la poarta 6 unde vindea bidoane de apa "minerala" ummplute de la robinet. Marea lui dezvoltare "succes", dupa cum scriu si altii, a fost nasu de la p economic!!
6
0
Așa este când ai noroc cu Nașul, poți să faci multe, de plătit la stat sa plătească cei fără noroc (fără pile)
5
2
a pornit afacerea dupa revolutie cu un aprozar mic la amzacea cartier,muncea cu tasu in halat cot la cot,apoi nu stiu cum ca a cumparat toate casele vecinilor din jur si sa extins,apoi a mai deschis si alte locatii,eu zic ca e de noroc,il stiu de copil dar nu am vb cu el niciodata
4
2
I -a intrebati-l pe Adi, cine era nasicul lui de cununie!
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515