REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CUM a ȚEPUIT fina lui IORGUȘ Televiziunea Română!

CUM a ȚEPUIT fina lui IORGUȘ Televiziunea Română!

Replica API 14 ianuarie 2021 | 00:28 4439

Liliana Daniela Becheru, fina lui Zanfir Iorguş și, în acelaşi timp sora lui Liviu Scarlat, alt nume greu al turismului din sudul litoralului, nu a plătit cinci ani de zile taxa de televiziune către Societatea Română de Televiziune. Datoria datează din perioada 2011-2015, iar Liliana Daniela Becheru și soțul ei, Remus Becheru patronii hotelului Corsa, au scăpat de răspundere, pentru că s-a prescris termenul. SRT nu se lasă și continuă demersurile pentru a recupera debitul de peste 10.000 lei.

Societatea Română de Televiziune este o instituție de interes național funcționând ca serviciu public autonom, în subordinea Parlamentului României. Veniturile instituției sunt asigurate, printre altele și din contravaloarea taxei pentru serviciul public de televiziune, iar cuantumul taxei este menționat în cuprinsul anexei la HG nr. 978/2003, potrivit cu care pentru societățile turistice se percepe o taxă lunară în suma de 7,7 lei/cameră.

SC Eco Corsa SRL, deținută de soții Becheru, datori cu peste 10.000 lei

SC Eco Corsa SRL deține în administrare unitatea de primire turistică Hotel Corsa, care, în conformitate cu mențiunile publicate pe site-ul Autorității Naționale pentru Turism, este clasificate la categoria de 3 stele, având un număr de 45 de camere, situație în raport de care datorează o taxă lunară pentru serviciul public de televiziune în cuantum de 346,5 lei. Plata taxei tv se realizează, în cazul existentei unui contract de furnizare a energiei electrice, în cuprinsul facturilor lunare emise de furnizorii acestei utilități, iar în cazul în care beneficiarul acestei taxe nu are încheiat un contract de furnizare a energiei electrice cu mandatarii instituției, această taxă se achită în mod direct fie la casieriile SRTV.

Societatea nu a avut un contract de furnizare a energiei electrica încheiat cu Electrica - S.A. la locațiile reprezentând Hotelul Corsa, sens în care aceasta era obligată să achite aceasta taxă direct către instituție, iar în vederea recuperării acestei sume a notificat societatea în nenumărate rânduri, însă aceasta a refuzat îndeplinirea obligațiilor sale legale. Așa că, a dat-o în judecată. În primă fază, cererea a fost admisă în parte, judecătorii din Mangalia dispunând obligarea societății la plata către sumei de 10.048,5 lei reprezentând taxa Tv aferentă perioadei aprilie 2013-august 2015. Pentru perioada 2011-2013, judecătorii au considerat ca fiind prescrisă acțiunea.

La apel, însă, judecătorii Tribunalului au schimbat sentința Judecătoriei Mangalia și au respins cererea. Însă, SRT a mers mai departe la Curtea de Apel, acțiunea fiind depusă pe 8 ianuarie.

Așa cum arătau și mai sus, societatea Eco Corsa este deținută de soții Daniela Becheru și soțul ei, Remus Becheru. Până în anul 2012, acționar a fost și Aurel Stan, soțul Linicăi Stan, șefa THR. Acesta s-a retras din societate, cedând părțile sociale actualilor asociați.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Titlul corect era cum tvr 0 audienta incearca sa tepuiasca hotelierii cu taxa tv fantoma desi incaseasa o caruta de bani de la guvern
2
0
Niste gunoaie hapsane precum Zanfir Iorgus.Avari pana in maduva oaselor desi sunt putred de bogati.Remus doar ce si-a luat Q8 de 120.000 euro.
1
0
taxa a fost scoasa de Dragnea, mai platiti acum vreo taxa? habarnistilor nici macar nu stiti ce taxe platiti, deaia ati ajuns sa votati pnl usr da lasa ca v-o baga astia iar ca asa va place!!!
2
0
De ce la numar de camere?La numar de televizoare poate, ca acum tv este si in receptie, in bar, restaurant...Si daca e sa fim corecti sunt destule cabinete medicale, clinici, care au in receptii si sali de asteptare,televizoare.Ori toti ori niciunul.Daca n-a platit bine a facut.Stai asa,pentru unii muma, pentru altii ciuma?!
8
0
Platim niste bani aiurea laTVR ,o adunatura de incompetenti neamuri puturosi la care nu se uita nimeni ,iar emisiunile sunt numai reluari din anii 1970
10
1
Fratele patroanei Scarlat a devalizat Mangalia SA si a dat hotelurile clientelei politice Intr o tara civilizata era executat demult dar acum traieste bine vorba patronului de la Paradiso fost hotel Mangalia M a costat mai mult spaga decat hotelul
2
0
Pentru ce sa platim tvr? Sa mi-l scoata din grila de programe. Ce sa vad la ei, toate panaramele si imbecilii? Filme, nu, programe de divertisment nu, program de revelion nu si atunci? Stiti cati salariati are tvr si ce salarii au? Ia sa va interesati.
10
1
Bravo lor!! Tv Romana,C A P U S E !!! Prin anii 2000..,strabunica mea nu avea televizor,si platea abonament tv,INCLUS OBLIGATORIU in factura Enel..
17
0
TVR sa pretinda taxe cand o sa justifice fiecare leu pe care il cheltuie.Asa ar trebui sa procedeze fiecare persoana juridica.
12
2
iorgus zanfir vecinul este distrugatorul statiunilor,drujbarul atomic. imimaduc aminte shiopalaul de scarlat cind era dat afara,umbla ca prostul prin urbe.Apoima ajuns manager hotel siemens,pe care l.a distrus si falimentat.Acum arata ca o mizerie betonata cimentata,de neam prost,asa cum este si iorgus,neamurile lui si schiopalaul scarlat,badca aia de acum,plus consiglierii circiumari!o gasca de semianalfabeti si tarani hoti inculti!
10
1
taxa abuziva! bravo ei!
12
3
Hai sictir cu taxa voastra, maaa! Auzi taxa TVR.
19
3
Ziar de rahat, nu mai aveti ce scrie
16
1
eroare totala in informatiile voastre!
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108