REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cum a vrut Dumitru Filip să-l scape pe Cristian Radu, după ce a făcut praf banii Mangaliei! Video

Cum a vrut Dumitru Filip să-l scape pe Cristian Radu, după ce a făcut praf banii Mangaliei! Video

Mirela PASCAL 21 ianuarie 2023 | 00:00 3435

Despre modul în care Cristian Radu gestionează fondurile publice ale municipiului Mangalia s-au scris râuri de cerneală, de-a lungul anilor. Mangalia este ”îngropată” în datorii, ajungând, de-a lungul timpului, să fie executată silit pentru plata debitelor, pierzând, astfel, mai multe terenuri. Așa-zisul mecanism al jafului public a fost dezvăluit de oameni politici, cât și de afaceriștii care activează pe raza Mangaliei și care s-au împiedicat de dictatura primarului. Cum reușește toate astea? Cu sprijinul Consiliului Local, sau o parte din consiliu. Vă readucem în atenție o ședință de Consiliu Local din 2017 și un proiect inițiat, la acea vreme, de Dumitru Filip, prin care se urmărea neluarea unor măsuri impuse de Curtea de Conturi, în urma unui control din 2016. Aceeași instituție care a și sesizat DNA cu privire la contractul cu casa de avocatură “Grimberg şi Asociaţii”. Dacă proiectul HCL ar fi fost adoptat, astăzi consilierii locali care ar fi votat „pentru”, ar fi avut și ei, cel mai probabil, sechestru pe avere.

 Cum a vrut Dumitru Filip sa-l scape pe Cristian Radu, dupa ce a facut praf banii Mangaliei! VideoDumitru Filip

În urmă cu câteva zile, a explodat bomba la Mangalia, mai exact în primăria transformată, de câțiva ani, în moșia lui Cristian Radu. Primarul și locotenenții săi s-au ales cu sechestre pe avere instituite la solicitarea DNA, într-un dosar mai vechi despre care Replica a detaliat, în legătură cu renumita casă de avocatură “Grimberg şi Asociaţii”, un contract păgubos pentru Mangalia care a lăsat în urmă prejudicii cu multe zerouri. Așa cum Replica anunța, în dosar Cristian Radu nu e singurul suspect, fiind pe listă și Dumitrana Romulus, Petrina Boiță, șefa banilor din primărie, dar și alții care s-au ales, de asemenea, cu sechestru pe avere.  Nu sunt singurii suspecți, pe listă fiind alte persoane care încă activează în cadrul primăriei.

Dumitru Filip voia să-l scape pe Radu

Ar fi fost mai mulți suspecți, dacă consilierii locali ar fi votat, în 2017, un proiect de hotărâre inițiat… de cine credeți? Nimeni altul decât pensionarul Dumitru Filip, consilier local și șef la Asociația Organizaţiei de Management al Destinaţiei - Mangalia, dar și președinte în CA al Spitalului Municipal. Adică, uns cu toate funcțiile posibile de Cristian Radu, drept mulțumire pentru sprijinul acordat.
Prin proiect, Filip cerea Consiliului Local să ia act de toate demersurile funcţionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului, să le valideze, să nu calculeze vreun prejudiciu în sarcina autorităţii locale şi să refuze constituirea ca parte civilă. Se întâmpla în ședința din 25 aprilie 2017. Radu avea nevoie de 9 voturi pentru a trece proiectul, însă a avut doar 8, așa că a picat. Țapul ispășitor a fost găsit imediat: consilierul PNL profesor Sali Ghiulserin, care s-a abținut de la vot. Așa că, a fost executată politic, rămânând fără funcția din Consiliul Local. În loc să îi mulțumească, ceilalți consilieri au acceptat excluderea din Consiliul Local Mangalia. Daca proiectul HCL ar fi fost adoptat, astăzi consilierii locali care l-au votat ar fi avut sechestru pe averi.

 Cum a vrut Dumitru Filip sa-l scape pe Cristian Radu, dupa ce a facut praf banii Mangaliei! VideoSali Ghiulserin

Consilierul local Filip Dumitru a inițiat un proiect HCL, un fel de Ordonanța 13 de Mangalia, prin care Consiliul Local Mangalia alege să nu se constituie parte civilă păgubită pentru recuperarea prejudiciilor, însemnând complicitate cu prejuduciatorii.  Erau obișnuiți, ca și în prezent, să treacă proiectele HCL ca prin brânză, având majoritate de 10 voturi, cu complicitatea profesorului-consilier Mihai Sorin și a colegului său de partid, Dop Oprea. Consilierul-profesor Sali Ghiulserin s-a abținut de la vot, astfel că proiectul HCL de a face scăpați hoții nu a fost adoptat.  A doua zi, inițiatorul și secretarul municipiului au fost chemați la Parchet și au fost anunțați că dacă se adopta proiectul HCL și producea efecte juridice, amândoi ar fi fost învinuiți penal.  Dacă proiectul HCL al lui Filip Dumitru era adoptat, astăzi consilierii locali care l-au votat ar fi avut sechestru pe averi. În loc să îi mulțumească doamnei profesoare, au acceptat excluderea dânsei din Consiliul Local Mangalia. Atunci când doamna a refuzat complicitatea cu prejudiciatorii, știa că pentru asta va fi executată politic”, spune consilierul Menabit Ozghiun, care a votat, la data respectivă, împotriva proiectului.

Cine a votat proiectul pe genunchi, fără să cunoască  ce conțin documentele aferente acestuia?!

Filip a inițiat proiectul de hotărârea prin care Consiliul Local alegea să nu se constituie parte civilă păgubită pentru recuperarea prejudiciilor. Proiectul de hotărâre a fost trântit pe masă de Filip, fără ca ai săi colegi să știe ce conține, mai exact, ce prevăd actele aduse în discuție, precum procesul verbal al Curții de Conturi, decizia Curții de Conturi, nr 52/2016; nu au primit documentele înainte de ședință. În ședință, Menabit Ozghiun i-a cerut inițiatorului să dea citire documentelor, însă Filip s-a făcut că plouă și le-a cerut consilierilor, din nou, să voteze proiectul.

 Cum a vrut Dumitru Filip sa-l scape pe Cristian Radu, dupa ce a facut praf banii Mangaliei! Video

proiectul inițiat de Filip

Consilierul Ozghiun revine cu precizarea să se dea citire documentelor ori se amână proiectul. Moroianu considera că proiectul e ilegal, pentru că ar fi trebuit să se pună la dispoziția consilierilor documentele aferente acestui proiect, precizând că, dacă se va vota proiectul, îl va ataca în instanță.  Într-un final, a fost supus la vot. Așadar, dacă cineva a fost prins că a devalizat bugetul local al municipiului Mangalia, nu toți vor să aducă înapoi banii furați, ci acceptă să-i păstreze. Cine a vrut să-l scape pe Radu și ai lui de răspundere?! Colegii lui Cristian Radu, din PNL.

 Cum a vrut Dumitru Filip sa-l scape pe Cristian Radu, dupa ce a facut praf banii Mangaliei! Video

Mai exact actualul viceprimar Dragoș Angelescu, Nicoleta Griguța, Andrei Sorin, Valentin Ciuraru, Ali Leila, Filip Dumitru-inițiatorul proiectului, Dop Oprea, Sorin Mihai. Au votat împotrivă: Elena Silistră, Menabit Ozghiun, Leonard Tănase, Dragoș Bociog și Nicolae Moroianu. S-au abținut Neculai Tănasă și Sali Ghiulserin.

 Cum a vrut Dumitru Filip sa-l scape pe Cristian Radu, dupa ce a facut praf banii Mangaliei! Videoprocesul verbal al ședinței; în chenarul roșu se poate observa cine a votat pentru, cine s-a abținut și cine a votat împotrivă


În Video de mai jos puteți urmări scandalul din ședința de CL, pe baza proiectului cu pricina

Fostul consilier Ghiulserin: Eram altfel decât ei, am principii

Revenind la consilierul PNL ”executat”, Sali Ghiulserin, acesta a declarat, pentru Replica, că a ales să plece din Consiliul Local, că nu s-au făcut presiuni asupra ei. ”Nu s-au făcut presiuni. A fost dorința mea, este vorba despre principii. Eu eram altfel decât ceilalți”, ne-a declarat Sali Ghiulserin.

Nu s-a votat HCL-ul lui Filip, dar nici nu a mai fost a inițiată o hotărâre prin care Consiliul Local să se exprime dacă vrea să se constituie parte civilă păgubită. Până acum…Și, dacă s-ar iniția vreun proiect, e posibil ca rezultatul, de data aceasta, să fie în favoarea lui Radu, pentru că are majoritate în Consiliul Local.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O gasca de hoti in frunte cu scuiparici ,care a distrus Mangalia.Sper sa dea socoteala ptr.toate hotiile care lea facut.
4
0
Opreste te cu furatul CRISTI Ca nu stiu cat pot sa te mai tin . Am si eu problemele mele Dumnezeu nu doarme !
5
0
Se fura cu tupeu porcesc, pe fata, avand protectie in justitie. O sa tina ancheta 10 ani si se prescrie.
5
0
PNL=grup infractional organizat
2
0
Multe articole si mai multa informatie de nivel 0 Pana acum ca si cetatean al mangaliei nu am vazut decat ca niste personaje din consiliu local si altii din mediu privat nu il vor pe primar .Asa si ? Daca nu era Radu asta Mangalia azi ar fi fost un mare dezastru . A facut mult in Mangalia si se face in continuare asa ca lasati denigrarea asta ca faptele vorbeste
4
6
D-na Replica , -Verificați și cum a închiriat tov. Filip terenul de lângă restaurantul Pelican, din Stațiunea Saturn; teren pe care s-a construit o gheretă unde se vând tot feluri de mărfuri fără casă de marcat. Verificați și cum s-a construit această gheretă în Stațiunea Saturn. Această gheretă este închisă acum pentru că îngheață legumele și fructele .
2
0
Pentru gunoiul de Filip nu s a inventat inca un apelativ care sa îl definească. O lichea fără scrupule.
4
0
Dafghn
1
1
filip nu trebuia sa fie la pirnaie,alaturi fde toti infractorii aia care stau la masa?ba bizonilor,uitati.va de la gara spre sens cum arata mangalia,cu pomii taiati,mai rau decit Mariupol.ba ymbecililor,sa va dea Dumnezeu cancer de plamini,voua si alora denla Polaris care nenlasa fara pomi.va dau eu 10 lei sa va luati gogsi in locul spagii demlampolaris,mirletzilor inculti,ttarani obositi!
4
2
filip cel m ai mare afacerist!!! are teren langa pelicanu si vinde legume unde a fost scandalu cu tatal primarului !! va dati seama ce creer este in anteprenoriat cat a fost la neptun olimp ce a facut ?? a executat ordinele lui agaton si sa ales cu o cosmelie pe plaja la olimp care nu este in stare sa o gestioneze
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272