REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cum agață proprietarii de apartamente turiștii veniți pe litoral! Video 

Cum agață proprietarii de apartamente turiștii veniți pe litoral! Video 

Victor ROTARU 5 august 2023 | 00:00 4390

Ne apropiem cu pași repezi de vârful sezonului estival, iar pe litoral sunt așteptați tot mai mulți români, inclusiv cei din străinătate care aleg să-și petreacă o parte din concediu la malul Mării Negre. Cazările la hoteluri și pensiuni devin neîncăpătoare, mai ales în weekend, la fel și apartamentele scoase la închiriat în regim hotelier. Cei mai puțin norocoși sunt privații, care au decis să ia taurul de coarne în căutarea clienților. Unii dintre proprietarii de apartamente au ieșit la agățat, fluturându-și cheile în vânt, în căutarea unor chiriași de ocazie pentru un ban în plus.

Cum agata proprietarii de apartamente turistii veniti pe litoral! Video 

Stațiunile de pe litoralul Mării Negre se pregătesc pentru vârful sezonului estival, iar operatorii economici speră la un număr cât mai mare de turiști. Unii localnici care și-au pus la bătaie, ilegal, locuințele pentru cazare, au ieșit în stradă, în căutare de clienți. Astfel de situații regăsim la Eforie, dar și în Constanța, zona Sat Vacanță, unde oamenii și-au scos pe trotuar scăunele și s-au dotat cu toate cele necesare pentru a face față caniculei și s-au așezat comozi în așteptarea clienților.

Ce părere au localnicii despre această practică

Cum agata proprietarii de apartamente turistii veniti pe litoral! Video 

Aceasta nu este o problemă locală. Și dacă mergi la munte dai de acest gen de oameni prin gări sau pe bulevardele principale. Nu se îmbogățesc dacă fac acest lucru. Nu poți închiria un apartament și să ai pretențiile de a cere sumele care se dau la hoteluri. E plin de acești ipocriți care cred că au apartamente de lux și ei te cazează într-un apartament comunist.”, a declarant un localnic revoltat, pentru Replica de Constanța.

Cum agata proprietarii de apartamente turistii veniti pe litoral! Video 

Ar trebui, însă, să aveți grijă dacă optați pentru o cazare la negru, pentru că nu este tocmai legal ceea ce fac acești proprietari. Este o practică de ani de zile, cunoscută inclusiv de autorități, dar se pare că nimeni nu poate stopa acest fenomen. Potrivit Legii nr. 571/2003, privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, „sunt considerate venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi veniturile obţinute de către proprietar din închirierea camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare în scop turistic cuprinsă între una şi cinci camere inclusiv”.

Video

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ai apartamentul tau si platesti taxele pentru inchiriat,e in regula.Clientul multumit ramane,nemultumitii cauta alte apartamente. Nu e nici o problema. Mai grav este ca locatii ce se pretind hoteluri,deci nu apartamente ale unora,sunt vai mama lor din toate punctele de vedere si pe deasupra, pe bani cacalau. Asta cu statul la particulari se practica si in vremea asa zisului socialism si autoritatile,asa cum erau ele,nu faceau tam-tam. Plajele erau pline,se fura si atunci la friptura dar nu in halul de acum,preturile erau chiar pentru romani si salariile lor de atunci.
11
1
În loc sa va preocupe pensiile celor ce au luptat pentru țară va țineți de prostii cu micile învârteli.
15
8
La ce preț ia pe camera , credeți că ia de la client cei 16 la sută impozit?, simcer , hotelurile dau camera cu 1000 lei, ei închiriază cu 150 lei, și vrei sa îți de-a și 16 la sută din bănuți lui , terminați cu legalitatea că nu sunteți inspectori fiscali, plus că din cei 150 lei, cumpără cele necesare cu TVA de 24 la sută le care nu le recuperează, cei care închiriază fara acte plătesc taxe mai mari decât hotelurile , stați liniștiți că nu înțelegeți nimic
23
4
Înființarea sectoristilor din poliție Verificate toate zonele cartiere stațiuni locuri unde nu se plătește impozit pe chirii Că e persoana fizica sau firme cu apartamente fiicare ar trebui să găsească o foaie de complectat la bănci sau poșta să scrie nume prenume adresa și șaisprezece la sută din chirie să plătească unde depune foaia Sectoriștii polițiști să aibă dreptul de verificare persoane care intra in chirie Sânt multi traficanți de droguri prostituție cu camere închiriate și nu verifică nimeni Totul e o junglă impozit plătește cine vrea nimeni nu e verificat și sancționat daca sânt nereguli
10
16
De unde stiti ca se lucreaza la n***u?ati facut ancheta la fiecare?Ati verificat daca au depuse la ANAF?Stiti procedurile?
21
11

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468