REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cum aleg hoţii maşinile pe care le sparg şi ce trebuie să facem pentru a preveni furturile

Cum aleg hoţii maşinile pe care le sparg şi ce trebuie să facem pentru a preveni furturile

Replica API 12 mai 2014 | 00:00 110

Sfaturi de la Poliţie

Sfaturi de la Poliţie

Hoţii devin din ce în ce mai tentaţi să scotocească prin autoturismele din Constanţa şi asta pentru că ştiu că nu vor fi... dezamăgiţi. Fel de fel de metode de furt au fost abordate şi inventate, fie că este vorba de dispozitivul de bruiaj care acţionează la închiderea centralizată a autoturismului, abordarea şoferului când se află la semafor pentru a-i distrage atenţia sau pur şi simplu distrugerea sistemului de închidere. În plus, infractorii nu mai acţionează doar pe timp de noapte şi în zone ferite. Pentru a stopa acest fenomen, poliţiştii constănţeni au venit cu o serie de sfaturi, precizând şi care sunt obiectele "vânate" de hoţi.

Poliţia constănţeană desfăşoară zilnic activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea furturilor din autoturisme şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Detectoarele de radar şi GPS-urile se află în continuare în atenţia spărgătorilor de autoturisme. Alte bunuri vizate sunt cele de valoare mare şi volum mic, precum telefoane mobile, aparate foto, laptop-uri, genţi, poşete, borsete, lăsate neglijent pe banchetele autoturismului, la vedere. Şi, cum hoţii acţionează peste tot, amintim că şi oameni politici s-au trezit cu bunurile furate din autoturisme, chiar dacă au lipsit doar câteva minute, în aceeaşi situaţie fiind şi Claudiu Iorga Palaz, şeful PMP Constanţa. Pentru a nu deveni victima unui astfel de eveniment, oamenii legii vă sfătuiesc să nu lăsaţi în autoturism la vedere detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare. Acestea reprezintă o adevărată tentaţie, chiar şi pe timpul zilei, fiind o provocare pentru hoţi. Nu lăsaţi autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva momente, închideţi complet toate geamurile. Un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauţie luate. Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii. Montaţi-vă un sistem de alarmă şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului. În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu atingeţi autoturismul, ci sesizaţi Poliţia, prin apelul de urgenţă 112.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272