REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cum ar putea deveni Cazinoul din Constanţa o destinaţie culturală - vezi ce spune ministrul Haşotti

Cum ar putea deveni Cazinoul din Constanţa o destinaţie culturală - vezi ce spune ministrul Haşotti

Replica API 7 septembrie 2012 | 00:00 80

Ministrul Culturii Puiu Haşotti a declarat joi că există posibilitatea ca MCPN să-şi folosească dreptul de preemţiune şi să cumpere Cazinoul din Constanţa, cu obligaţia de a-l reabilita, însă, personal, consideră că în acest caz imobilul ar trebui să aibă destinaţie culturală, conform RTV.net.

Privind eventuala vânzare a Cazinoului, care este monument istoric, ministrul Culturii Puiu Haşotti a precizat că Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN) are drept de preemţiune în cazul scoaterii imobilului la licitaţie.

Astfel, Primăria Constanţei ar trebui să comunice mai întâi MCPN preţul pe care îl fixează pentru vânzarea Cazinoului, iar Guvernul să analizeze oportunitatea cumpărării imobilului. În cazul în care achiziţia ar avea loc, Ministerul Culturii ar trebui să şi reabiliteze Cazinoul. Guvernul ar trebui însă să decidă dacă va aloca banii necesari pentru aceste lucrări, suma necesară fiind estimată, la momentul preluării de MDRT, la 40 de milioane de lei.

Haşotti a mai declarat că MCPN este deschis şi unei asocieri cu primăria pentru reabilitarea Cazinoului, însă pentru a se implica în această investitţie ar trebui ca licitaţia pentru atribiurea lucrărilor să fie organizată de Institutul Naţional al Patrimoniului din subordinea ministerului. Ministerul Culturii ar trebui să supervizeze în orice caz lucrările de reabilitare la Cazino, fiind vorba de un monument istoric.

Haşotti a mai spus că, din câte ştie, fiind şi constănţean, locuitorii oraşului nu şi-ar dori să existe un alt proprietar decât primăria al acestui imobil-emblemă.

sursa: RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272