REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Imagini cu una din secțiile reabilitate din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase! Video

Imagini cu una din secțiile reabilitate din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase! Video

Replica API 6 iulie 2022 | 00:00 1412

După o perioadă de 9 luni de la izbucnirea incendiului de la secția ATI a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, în urma căruia 7 pacienți au decedat, iată cu unitatea spitalicească pare să reintre pe făgașul normal. În urmă cu aproximativ o lună a fost redeschis demisolul cu 10 paturi de spitalizare de zi, farmacia și laboratorul de analize, iar în cursul zilei de luni, 4 iulie a.c., secția de boli infecțioase 2 adulți, cu 19 paturi pentru spitalizare continuă. Cât despre secția mistuită de flăcări, secția ATI, managerul spitalului, Dr. Claudia Cambrea, a declarat că nu va fi redeschisă mult prea curând, iar această secție se va deschide în spitalul modular ce va fi amplasat în curtea unității și care va dispune de un număr de 52 dintre care 10 paturi pentru Terapie Intensivă.

O secție din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, afectată de incendiul puternic pornit pe 1 octombrie 2021, a fost redeschisă, după mai bine de 9 luni.

Este vorba despre secția de boli infecțioase 2 adulți, ce dispune de un număr de 19 paturi de spitalizare. Vă reamintim că, în urmă cu aproximativ 3 săptămâni, unitatea a fost deschisă doar pentru spitalizarea de zi.

În continuare se lucrează și pentru finalizarea secțiilor de pe etajul 1 și etajul 2, ce ar suplimenta numărul paturilor cu 65. Secția de adulți boli infecțioase de la etajul 1 ar urma să dispună de 24 de paturi, iar secția de copii, de la etajul al doilea, ar urma să dispună de 41 de paturi.

,,Suntem în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, aici unde este localizată clădirea principală. După aproximativ 9 luni de la incidentul din 1 octombrie 2021, în sfârșit, clădirea spitalului s-a redeschis. De fapt, a fost redeschisă în urmă cu 3 săptămâni doar pentru spitalizarea de zi care era localizată la demisolul clădirii, iar începând de luni, 4 iulie a.c., funcționează și una dintre secțiile de boli infecțioase adulți cu un număr de 19 paturi.

Sperăm ca în scurt timp să fie funcționale și secțiile de la etajul 1 și etajul 2. În acest moment numărul de paturi este mult mai mic comparativ cu cea am avut anterior, dar ținând cont de faptul că aripa lungă a spitalului este nefuncțională și va fi nefuncțională în perioada imediat următoare, chiar dacă numărul de paturi este relativ mic noi suntem mulțumiți că în sfârșit putem să venim în sprijinul constănțenilor și al turiștilor care vin pe litoral”, a declarat Dr. Claudia Cambrea.

Numărul paturilor din spital a fost redus!

Înainte de incediu, în clădirea principală erau 160 de paturi, însă în clipa în care vor fi finalizat toate lucrările doar 80 de paturi vor mai fi funcționale. Această decizie a fost luată în urma schimbărilor normativelor din 2020 ce prevăd ca fiecare pat să aibă alocat 7 metri de cubi de aer. ,,Numărul de paturi din secții a scăzut din cauza normativelor schimbate în 2020, s-au alocat 7 metri cubi de aer pentru un pat. Înainte erau saloane cu 3,4 sau 5 paturi, acum sunt 2 sau 3 paturi.”, a declarat Doru Iordache.

Video (Doru Iordache):

,,Înainte de incediu în clădirea principală erau 160 de paturi, în clipa în care se vor finaliza lucrările, vor fi 80 de paturi funcționale. Vom mai avea 52 de paturi care vor funcționa în spitalul modular. Secția de ATI este în conservare, iar în partea aceea a clădirii sunt necesare lucrări ample de reabilitare și consolidare.”, a spus Dr. Claudia Cambrea.

Spitalul modular urmează să aibă 52 de paturi

Legat de spitalul modular, medicul Claudia Cambrea spune că speră că spitalul modular să fie deschis până la sfârșitul anului. Acesta ar urma să dispună de un număr de 52 de paturi, 10 pentru Terapie Intensivă și 42 de paturi de boli infecțioase.

,,Eu sper ca până în data de 1 august să fie finalizată toate lucrările și cele 80 de paturi să fie funcționale, iar spitalul modular, în funcție de cum vor decurge licitațiile. Dacă totul merge cum trebuie spitalul modular ar trebui să fie gata până la sfârșitul acestui an, în acesst modular sunt 42 de paturi de boli infecțioase și 10 paturi de Terapie Intensivă.”, a conchis Dr. Claudia Cambrea.

Video Cambrea:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Piedone face puscarie pentru niste oameni arsi de vii , intr-un local de habar nu avea ! Chitac , este bine merci...pentru niste victime care au ars intr-un spital, de care se stia cu ce probleme se confrunta ! Avea un milion de euro ptr. investitii in spitale suport covid , va mai aduceti aminte ? Nu a impodobit orasul de Sarbatori declarand ca milionul de euro economisit il investeste in spitale !!! Unde sunt banii ??? Cine se face raspunzator de moartea pacientior ???
1
0
sluga pnl ista aceasta dna meneger de cilt
0
0
tot cu faianta pe pereti? uitati-va si voi cum este in alte parti
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614