REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cum arată WC-urile din Constanţa care au costat cât trei apartamente, la doi ani de la investiţie

Cum arată WC-urile din Constanţa care au costat cât trei apartamente, la doi ani de la investiţie

Replica API 11 mai 2020 | 08:13 4562

Autoritațile din Constanța au dat, în urmă cu doi ani, peste 150.000 de euro pentru trei toalete publice din oras. Adică, aproape valoarea a trei apartamente. O investiţie uriaşă care a stârnit, în 2018, mai multe controverse. Cum arată ele, la doi ani de la amenajarea lor în Parcul Arheologic? Destul de curăţele, deşi unii suţin că au început să se degradeze.

Cele trei toalete publice care au fost amplasate în Parcul Arheologic din municipiul Constanța au costat aproximativ 150.000 de euro, adică 50.000 de euro fiecare.

Sume considerabile, iar în prezent cele trei unități sanitare par a fi în continuă degradare, aspect constatat chiar de constănţeni. „Așa arată veceurile de 150.000 € din parcul arheologic Constanța. (…) Lucrări de cârpeală realizate la preț de bogăție. Vă dați seama cum ar fi arătat Cazinoul făcut de Făgădău??? Constanța, oraș bogat dar cu multă cârpeală. Majoritatea lucrărilor girate de Făgădău sunt pline de cârpeală. Tovarașe Primar alegeți, cârpeală sau bogăție?” este de părere juristul Alexandru Zamfirescu.

Cu toate acestea, chiar dacă unele lucruri mai pică și sunt ”cârpite”, toaletele sunt menținute curate și deschise cetățenilor.

“Dacă ne dorim lucruri de calitate, trebuie să fim conștienți că acestea...costă!"

În 2018, Decebal Făgădău îşi motiva exorbitanta investiţie astfel: “Dacă ne dorim lucruri de calitate, trebuie să fim conștienți că acestea...costă! „Trăim într-o paradigmă a ipocriziei. Ne uităm afară și vedem cum totul este frumos. Dar când ne uităm la noi spunem: domne, e urât pentru că avem băncuțe tip metro, care costă 200 de lei. Păi, de 200 de lei, nu poți să iei un lucru care să țină 200 de ani! Vedem cum este la Paris, cum este la Londra, cum este în alte părți. Apoi, noi operăm într-o zonă care este protejată istoric.

Nouă luni de zile a durat doar o schimbare de soluție pentru apă pentru că ne aflăm în vecinătatea unui zid de incintă. Înainte de a se arunca aceste aprecieri, că sunt sume exorbitante, informați-vă și dați credit specialiștilor și judecătorilor, de data aceasta. Cine se simte neîndreptățit, este rugat de mine, primarul municipiului Constanța, să se adreseze parchetului”, a mai afirmat Decebal Făgădău.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mama mia ce tun
1
0
Ce combinatie de galben-verde,parca e pt.oile din Beidaud!De chituit,nu mai vorbim!Cine a proiectat si executat lucrarea?Mazare suge in continuare din orasul asta prin firme gen Mobitom!
4
0
Cochirleni idem doar micuta suma de 50000 de euro ptr un closet si o chiuveta.
2
0
Macar nu au ceva igienic sa se spele colacul sau sa insire folie pe colac. Astea e ca la mamie in curte.
2
1
E adevarat ca in comunism se mintea si era multi chiulangii dar daca un director de unitate sau vreun primar fura cum fura astia de azi ala era bagat la subminarea economiei nationale,i se confisca tot si murea in puscarie. Dupa ianuarie 1990 s-a dat liber la furat cu pixul si astia au distrus tara nu ca lua un muncitor salariu pe carca altuia, sau ca mai ciugulea fiecare de unde lucra,poate cunosti zicala de pe timpul ala"fiecare de unde lucreaza de acolo mananca"
8
0
Un fel de Becali care nu invata carte si era prost in clasa, corijent. Dar de , trebuie si el sa traiasca pe bani multi.
3
0
wc ul meu de la tara arata mai bine ca asta
6
1
ASA AU FACUT DE 30 de ani!TOTI O APA SI UN PAMANT BLESTEMAT!
7
0
Replica, nici un banut de publicitate de la Primar? Nu-i frumos sa musti fundul pe care l-ai mai lins.
4
1
In primul rand firmele prestatoare si cei ce iau parandaratul trebuie sa aiba profit. In functie de asta,nicidecum de alte criterii se iau hotarari in investitii. Ca rezultatul e ceva de calitate prosta,urat,incomod,inutil,asta nu mai conteaza,cata vreme totul este asezonat cu multa propaganda usor de inhitit de prosti.Apoi timpul le rezolva,lumea uita si se trece la alte investitii.
3
0
atatia bani pt asa ceva si nici nu sunt automate, pai alea pe timpu lu raposatu ce avea le ati distrus....wc de 2 lei ...
9
0
Gresit, nostalgicule dupa 10 tone de grau la hectar. In comunism se realizau atatea pentru ca se lua din munca fiecarui cetatean al tarii. Nu erau platiti in raport de munca prestata, iar multi care munceau din greu pe salarii mici, tineau pe altii in spate care nu faceau mai nimic, gen informatori sau femei de serviciu care spalau cestile sefilor. Acum ar face cineva munca voluntara pentru realizarile tarii ? Nu, insa atunci erau obligati sa faca asta si nici nu isi dadeau seama.
4
8
de ce in comunism se realizau mai multe? pt ca banul public de atunci nu era furat, inainte de 1989 s-au putut realiza cartiere intregi, spitale, scoli, bulevarde, sali de sport............ in capitalism abia fac un WC si asta la ce costuri
7
1
Daca tot spargi banul grupa pe mozaic si vase de inox, de ce le pui jafurile alea de sifoane de plastic? De ce nu le iei si accesorii tot inox, antivandal? Cheltuiala si rezultatul sunt exact imaginea priceperii astora de acum din Primarie. Probabil si pe la ei pe-acasa o fi tot la fel.
7
0
Vina primarului se afla in alegerea subordonatilor :are oameni platiti sa analizeze si sa controleze TOATE lucrarile angajate pe bani publici .
7
1
NU am reusit pana acum sa-mi dau seama unde sunt amplasate. Poate de acum incolo.
6
0
Pe Fagadau l-as angaja om de serviciu la aceste toalete ca altceva nu merita.
20
2
Vreau si eu sa-mi fac o toaleta in fundul curtii, aveti idee de unde le-au cumparat?
14
1
Hotiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
14
1
Daca se deschide sezonul estival sunt bune de camping acele toalete.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272