REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum au acționat forțele de ordine, pe perioada minivacanței de Rusalii! Video

Cum au acționat forțele de ordine, pe perioada minivacanței de Rusalii! Video

Replica API 14 iunie 2022 | 00:00 2152

În cursul zilei de luni, 13 iunie a.c., la ora 13:00, la sediul Prefecturii Constanța, în Sala Ovală, au avut loc declarații de presă, legate de principalele rezultate obținute în ultimele zile de structurile MAI. La conferința de presă au participat Adrian Glugă, inspector șef al IPJ Constanța, colonelul Cristian Mihail Amarandei, comandantul ISU Dobrogea, locotenent-colonel Leontin Rădulescu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, colonelul Constantin Dima, comandant al Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța și comisarul șef de poliție Laurențiu Cristian Cicu, director al Gărzii de Coastă.

„Vă mulțumesc că în această zi de sărbătoare participați la sinteza minivacanței de Rusalii. Vă mulțumesc pentru profesionalismul de care dați dovadă în teren. Din fericire, nu am avut evenimente notabile pe litoralul nostru. Ne putem lăuda că avem un litoral sigur și se datorează dumneavoastră” a declarat Alin Șenol, subprefectul județului Constanța.

Au fost date 89 de sancțiuni

”În perioada 10-13 iunie, IPJ Constanța a derulat activități suplimentare pentru siguranța din județul Constanța. Peste 300 de polițiști au acționat zilnic. Cea mai importantă activitate a fost acțiunea polițiștilor alături de colegii de la Rutieră pe linia combaterii consumului de alcool și droguri la volan. Din punct de vedere cantitativ, peste 3.300 de conducători auto au fost controlați, fiind date 89 sancțiuni. Au fost retrase 40 de certificate de înmatriculare și au fost înregistrate 57 de infracțiuni, 9 sub influența alcoolului, 4 pentru deținere de droguri, 34 - conducere sub influența substanțelor psihoactive, 2 - refuz de recoltare a probelor, 4 - deținere droguri risc.Concluzia e că nu am înregistrat evenimente grave” a declarat Adrian Glugă, inspector șef al IPJ Constanța.

Au fost înregistrate 182 de apeluri

,,Până astăzi (13 iunie a.c. - n.r.) au fost înregistrate 182 de apeluri, 148 pentru primul ajutor, 11 accidente rutiere și 9 pentru stingerea incendiilor. Au fost efectuate și 11 activități de control la baruri și restaurante, iar la 2 clădiri s-a descoperit că funcționau fără asigurare la incendiu”, a spus Col.Dr.ing.Amarandei Mihail-Cristian, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

120 de jandarmi au acționat zilnic

”Jandarmii au avut in vedere desfășurarea în regim de siguranță a evenimentelor. Două manifestări au fost anulate din cauza codului galben. O atenție deosebită le-a fost acordată manifestărilor religioase. 120 jandarmi au acționat zilnic în vederea pazei obiectivelor. 38 sancțiuni au fost aplicate, în valoare de 9.500 lei”, a declarat locotenent-colonel Leontin Rădulescu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

”193 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanta au intervenit în municipiul Constanța, Costinești, Vama Veche și Mamaia. Jandarmii au participat și la acțiuni în Corbu și Vadu, pe raza ARBDD. Au fost constatate 2 fapte de natură penală cu 3 autori la Legea 143/2000, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Jandarmii au mai aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.200 lei” a declarat colonel Constantin Dima, comandant al Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Fără evenimente deosebite la graniță

„37.000 de persoane au tranzitat, în această perioadă, punctele de trecere a frontierei. Cele mai circulate au fost pe granița cu Bulgaria. 17.000 de persoane au ieșit din țară, iar 12.000 au intrat. Două infracțiuni au fost constatate și nu au fost semnalate evenimente deosebite” a declarat comisarul șef de poliție Laurențiu Cristian Cicu, director al Gărzii de Coastă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De la benzinarie a ajuns sa tina predica. Deci cine ne conduce
0
0
pe yt, sa afle si nenea gluga... da unul un sfat la sfarsit, cand l-au dat jos pe dancu
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367