REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum au ajuns BOROIANU şi MUHSCINĂ CĂMĂTARI cu PARTIDUL care i-a făcut OAMENI

Cum au ajuns BOROIANU şi MUHSCINĂ CĂMĂTARI cu PARTIDUL care i-a făcut OAMENI

Replica API 8 septembrie 2020 | 00:32 3929

Subiectul datoriei pe care PNL Constanța ar avea-o de achitat către Robert Boroianu, după așa zisa colaborare a formațiunii politice cu Management and Research Center - Data Design, în campania din 2016, este un subiect tabu. Am încercat să aflăm mai multe despre acest subiect, cine a semnat contractul, de ce nu s-a plătit, cum a ajuns să fie cumpărată creanța de către George Muhscină și pasată, ulterior, către Robert Boroianu, însă niciunul dintre cei implicați nu au dorit să comenteze. Muhscină spune că ”n-am solicitat nicio sumă”, președintele PNL Bogdan Huțucă spune că nu vrea să influențeze instanța, iar asociatul unic al firmei în cauză, Management and Research Center - Data Design, Viorel Andrei Ferche, era ocupat pentru a face declarații.

Contract dubios

În iunie 2016, PNL Constanța a încheiat un contract cu firma Management and Research Center - Data Design, în vederea derulării unor servicii de studiere a pieței și de sondare a opiniei publice, în favoarea formațiunii politice.

Valoarea contractului era de 144.360 de lei. În contract, a fost introdusă o clauză care ridică multe semne de întrebare și pe care reprezentanții PNL de la acea vreme au acceptat-o: în caz de neplată a facturilor la termen, PNL este obligată să plătească 0, 5 % penalități pe zi, adică peste 720 de lei pe zi. Iar PNL nu ar fi respectat contractul, așa se face că i s-a pus în spinare un debit total de 930.400,20 lei, reprezentând debitul în sine și penalități.

Boroianu

Interese ascunse

În 2018, George Muhscină, pe atunci vicepreședinte al PNL, astăzi candidat independent la Consiliul Județean, a cumpărat creanța de la firma în cauză Management and Research Center - Data Design, deținută de Andrei Viorel Ferche. Suma achitată de către acesta este o necunoscută. Un an mai târziu, mai exact în iulie 2019, Muhscină i-a vândut creanța partenerului său de afaceri, Robert Boroianu. Ca o paranteză, Boroianu doar ce fusese demis din funcția de secretar general al PNL (n.red. în iunie 2019), ca urmare a lipsei sale de implicare în partid, după cum a susținut, la acea vreme, conducerea PNL. Astăzi, Boroianu din urmă îi impută PNL-ului suma de 930.400,20 lei, din care 144.360 lei reprezintă contravaloarea creanței cesionate aferente serviciilor prestate și neachitate iar restul sumei penalități contractuale de întârziere calculate până la 25.06.2020.

Huţucă

Cine a aplicat ștampila pe contractul păgubos!

Toate înscrisurile care angajează drepturi și obligații ale debitorului poartă o semnătură și ștampilă. Adică, contractul a fost bifat cu o ștampilă care imprimă o semnătură. Iar aceasta a fost aplicată de cineva. Am încercat să aflăm a cui a fost opera de pe contractul păgubos.

Muhscină

Președintele PNL de atunci, Gheorghe Dragomir, nu a putut fi contactat pentru informații. Bogdan Huțucă, actualul președinte, nu a dorit să comenteze pentru a nu influența instanța, a spus el. În schimb, primul cumpărător al creanței, în speță George Muhscină, a spus că nu face declarații, invocând că este campanie. În urma insistențelor și întrebat fiind despre această sumă exorbitantă, pe care o regăsim doar la cămătari, Muhscină a precizat:

”Nu vorbesc despre acest subiect. N-am solicitat nicio sumă. Eu n-am cerut nimic”. Nici Viorel Andrei Ferche, asociatul unic al societății cu pricina, Management and Research Center - Data Design, nu ne-a lămurit, întrucât era ocupat. Încurcate şi întortocheate sunt căile oamenilor de afaceri, ajunşi peste noapte oameni politici.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa se intampla cand avem deputati pusi pe cumetrii! Cine nu stie,nasul cu finul, adica Dragomir si Boroianu au tras sforile sa ajunga Boroianu mare deputat... salt mare de la carnatii de la Gepeteo la deputat....si ai si fata de salam bai Robert....esti o rusine pt pnl!!
3
0
Cand nu stiti intrebati. boroianu si muscina adusi pe usa din spate in PNL de dragamir si pusi in 2016 in varful listelor la C.J. imadiat dupa el. Sa nu omitem ca boroianu este nasul de cununie al fiului lui dragomir. In 2016 boroianu era si trezorierul partidului in timpul campaniei si dragomir presedinte, deci cine o fi semnat contractul. Contract facut in sprijinul candidaturii celor trei dragomir, boroianu, muscina. In 2017 tot peresedinte inca, dragomir l-a facut pe muscina presedintele organizatiei municipale Constanta P.N.L. De aici tregeti voi ce concluzii vreti.
5
0
e gareu cand nu va mai da sa mancati , articol dupa articol despre Gepeto si Boroianu .
3
1
Teparii astia doi nu-s cu nimic mai breji decat toparlanul ala analfabet de mogaldan Lupu Mihai, adus de Securitate de la Iasi , din Podul Iloaiei, si plimbat intai prin Navodari, iar acum vrea sa ni-l bage pe gat la Constanta.. Alo Securitatea, mai puneti si Constanteni, nu numai moldoveni si machedoni...!
11
1
Canaliile astea de Boroianu si Dragomir nici nu stiau unde era Ovidiu pe harta, acum sunt mari latifundiari, camatari si scamatori. Astia cica se luptau cu PSD, si prostimea punea botul. La cacat cu ei si cu toata gloata de fraieri care-i tin in brate!
12
2
Si la Constanta s-a inchegat o gasca de tepari, escroci si borfasi toti avand sigla TEAPA.. Inca de cand au dat teapa cu SAFI la zeci de mii de romani, au aratat de ce escrocherii sunt in stare.. Nu stiu ce om de buna credinta mai poate avea incredere in acesti borfasi ?!?
9
0
Articolul e tras de par si e de toata jena
1
13
Boroianu e un super specialist Prof,Dr,Dr in fraude finaciare,cu documentatie falsa,spalari de bani,firme falimentate,cu ANAF,smecheri de la SRi eu am furnizat informatie la toate institutile abilitare ale Ro.Boroianu,Marin Costica sunt Profesionisti la pacaleli si fraude din 2006.
13
1
Sa mai avem incredere in ei? In pnl? Sa nu uitam ca au fost tovarza cu psd-ul, si le-au placut. Din pacate, nu sunt partide politice, ci doar grupuri de interese. Fiecare sa traga cat mai mult in interes personal. Asadar, noi, pe cine votam!?!
7
1
de cum se fura zaharul din cafea sau oul de sub gaina,in varianta digitala sub forma liberala.....numai si numai borfasi in politica romanesca
14
2
Ati trimis in Parlament un tepar evazionist, acum trageti ponoasele.
20
0
Ce articol de rahat
5
11
Cat rht puteti manca...
4
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367