REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Cum au PRINS ANCHETATORII din CONSTANȚA un INFRACTOR fără să aibă VREUN INDICIU

Cum au PRINS ANCHETATORII din CONSTANȚA un INFRACTOR fără să aibă VREUN INDICIU

Replica API 31 decembrie 2020 | 00:00 4540

O persoană a fost agresată în plină stradă, în zona Casei de Cultură, și a rămas și fără telefon mobil. Chiar dacă victima nu a putut oferi informații cu privire la semnalmentele agresorului, iar camerele de supraveghere din zonă nu au surprins imagini din cauza unor probleme tehnice, anchetatorii din Constanța i-au depistat pe suspecți.

Fiind audiată, persoana vătămată a declarat că, în noaptea de 24 spre 25.05.2020, în jurul orei 3.30 se deplasa pe o stradă, cu intenția de a se deplasa la stația de taxi de la Casa de Cultură. Ajungând în dreptul imobilului cu nr. 74, a simțit o lovitură puternică din spate, cu un corp contondent, aplicată în zona feței, spărgându-i arcada ochiului stâng. Persoana vătămată a observat doar că erau doi autori, fără să poată da relații cu privire la semnalmentele acestora ori hainele pe care le purtau.

În cauză s-a dispus și efectuat cercetarea locului faptei, nu au fost găsite mijloace materiale de probă ori urme criminalistice apte exploatării. În urma verificărilor efectuate la fața locului, nu au fost identificați martori, nu s-au putut ridica înregistrări video ale camerelor de supraveghere identificate în zonă, din motive tehnice.

Telefonul fusese amanetat de un agent de pază

Prin încheierea nr. 299 din 10.06.2020, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța, a autorizat pe o durată de 30 de zile, de la data de 10.06.2020 până la data de 09.07.2020, inclusiv, supravegherea tehnică, constând în interceptarea și localizarea comunicațiilor ori a oricărui tip de comunicare la distanță, efectuate prin intermediul terminalului mobil sustras. Astfel, exploatând mandatul de supraveghere tehnică, s-a constatat că terminalul mobil în cauză nu a înregistrat trafic. Din analiza datelor de trafic, de identificare a echipamentului și a datelor de localizare deținute de către furnizorii de servicii și rețele publice de comunicații electronice, s-a constatat că, la aproximativ 8 ore după comiterea faptei, a fost introdusă o cartelă aparținând S.C. Litoral Star SRL, (casă de amanet).

La solicitarea organelor de cercetare, firma a pus la dispoziție în copie, contractul de amanet. Astfel, anchetatorii au ajuns la o persoană, agent de pază, care a relatat că a fost sunat de Deveriș Ilias, care l-a rugat să amaneteze un telefon mobil pentru că nu mai are bani de mâncare, ceea ce și a făcut. A primit 800 de lei, pe care i-a înmânat lui Deveriș Ilias.

”Filați” în timp ce așteptau să fie audiați

Deveriș Ilias a declarat că, în jurul orelor 04:00, a venit fratele său, inculpatul Deveriș Achif, care se afla sub influența băuturilor alcoolice și l-a rugat să-i amaneteze un telefon pe care i l-a și arătat, marca Samsung Galaxy Note 9 de culoare neagră, întrucât nu are actul de identitate valabil. Achif a spus că a găsit telefonul la gunoi. Însă, cum Ilias avea cartea de identitate expirată, l-a contactat pe amicul său, un agent de pază, pe care l-a rugat să amaneteze bunul. Ambii au fost conduși la audieri, acolo unde au fost supravegheați video și audio, în timp ce se aflau într-o încăpere. Astfel a ieșit la iveală că Ilias a primit jumătate din banii de pe telefon, iar Achif a fost cel care a tâlhărit victima. Despre aceste aspecte, inculpații au discutat între ei.

Deveriș Achif a fost condamnat la 6 ani de închisoare de Judecătoria Constanța. Decizia nu este definitivă.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Opa,opa, la. Agentul de paza sau de prada ?
2
0
tiganii turci din piata chiliei care fac deastea decind lumea adica constanta care nu au muncit in viata lor si a parintilor si bunicilor si strabunicilor lor arhicunoscuti de localnici mai putin de politie
5
0
Pus la zid si EXECUTAT fara drept de apel sau 10 ani in puscarie prin munca sa si plateasca pensiunea """""!!!!
6
0
in ocna nu in conditii de odihna si agrement din puscarii , cu drepturile omului pe ...pereti!ei sunt decazuti din ele , numai sunt oameni , sunt talhari, criminali, violatori care nu se vor mai vindeca niciodata !
14
0
La altii aveti o gramada de indicii si degeaba...Legea sa fie lege pentru toti!
27
0
la apel sa i dati dublu...
27
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407