REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CUM au SUPT ȚENEA și VINTILĂ ZECI de MII de EURO din FONDURI EUROPENE

CUM au SUPT ȚENEA și VINTILĂ ZECI de MII de EURO din FONDURI EUROPENE

Replica API 27 noiembrie 2020 | 00:04 11942

Directorul executiv adjunct al Direcției de Urbanism, Doina Țenea, are un CV în spate destul de fructuos, pe care a dorit să ni-l aducă în atenție, după ce Replica a scris că Direcția a ajuns pe mâna unei contabile. Informația nu este deloc eronată, așa cum a încercat Țenea să ne insufle, pentru că și în curriculumul vitae transmis de aceasta scrie negru pe alb că este licențiată în științe economice-contabilitate și finanțe. Ceea ce ne-a atras atenția în mod deosebit, pe lângă CV-ul șefei de la Urbanism, este declarația de avere. Aici, apare un personaj cu care Țenea are multe de împărțit, și pe plan personal, dar și profesional. Dragoș Vintilă, coleg de facultate cu Doina Țenea și membru în Comisia Tehnică de urbanism și amenajare a teritoriului din Primăria Constanța. Mai mult decât atât, în urmă cu câțiva ani, cei doi și-au unit forțele pentru a pune mâna pe niște bani europeni, pe vremea când Țenea era omul de încredere al lui Sevil Shhaideh și ocupa funcția de director al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Iar sacul a fost destul de gros!

În 2014, Universitatea Ovidius a semnat proiectul de cercetare intitulat: „Amenajarea spațiului maritim în zone transfrontaliere din Marea Neagră - România, Bulgaria", implicate în proiect fiind mai multe instituții. Proiectul a fost coordonat chiar de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, acolo unde Țenea era director. Valoarea totală a proiectului de cercetare era de 2,049,015.74 euro, din care UE venea cu 80 la sută din sumă, iar fiecare partener-cu restul de 20 la sută. În cazul parteneriatului cu Universitatea Ovidius, bugetul total estimat pentru bucata de cercetare care îi revenea în cadrul proiectului era de 313,617 euro, din care 80 la sută, adică 250,894 euro, contribuţia UE, iar restul de 62,723 euro, contribuţia universităţii constănţene.

Zeci de mii de euro, supți de echipa Țenea, Vintilă și alții, din fonduri europene

”Repartizarea palmată a proiectului către „Ovidius", însemna că gaşca de aici, în frunte cu Rugină şi compania, punea mâna pe cei aproape 260.000 de euro. Astfel încât, firesc am spune, doar pe ei îi regăsim pe lista cadrelor didactice implicate în proiectul de cercetare: Sorin Rugină- rector, Popa Constantin, prorector - Manager proiect, Mihai Gîrţu, prorector, Diane Paula Vancea, prorector UOC, Alexandru Bobe- consilierul personal al rectorului, Dragoș Florin Vintilă, decan al Facultății de Construcții, Irina Dumitru, director cercetare UOC - o somitate total necunoscută până la venirea lui Rugină ca rector și Silvia Andrei, jurista UOC. Pentru că sunt o echipă, toţi fac parte şi din Consiliul de Administraţie al Universităţii Ovidius”, scria Sorin Ovidiu Bălan în ziuanews.ro, în urmă cu patru ani. Toți cei implicați în proiect au câștigat, pe lângă salariu, suma de 360/euro pentru fiecare zi în care şi-a stors creierii pe altarul cercetării, adică aproape 11.000 de euro. Având în vedere că proiectul a durat doi ani, imaginați-vă câte zeci de mii de euro s-au supt în toată această perioadă. Cât despre concluziile cercetării, savanții de la Ovidius nu le-au mai făcut publice.

Declarația de avere a lui Dragoș Vintilă!

Dar care este legătura dintre Doina Țenea și Dragoș Vintilă? Oficial, niciuna. Neoficial, o relație mai mult decât de amiciție. Drept dovadă stau și înscrisurile de pe declarațiile de avere ale amândurora. Împart un apartament, dar și un teren din Constanța. Vintilă deține două terenuri, unul în București și unul în Constanța, pe care îl împarte, potrivit declarației de avere, cu Doina Țenea. Mai deține împreună cu Țenea un imobil în Constanța, încă unul pe care l-a închiriat, iar un altul în București, fiind unic proprietar. Are 8 conturi bancare și trei credite

Este administratorul societății Eco Terra Proiect, dar câștigă venituri și de la o Universitate din București, unde este șef de lucrări.

Primăria Constanța

Vintilă, membru în Comisia tehnică de urbanism și amenajare a teritoriului din Primăria Constanța

Țenea nu este colegă de serviciu cu Vintilă doar al Universitatea Ovidius, ci și la Primăria Constanța. Acesta ar urma să fie membru al Comisiei tehnice de urbanism și amenajare a teritoriului. Și spunem ”ar urma” pentru că proiectul de hotărâre va fi votat în ședința de consiliu de vineri. De remarcat că Vintilă a fost membru și în vechea comisie care a funcționat în mandatul lui Decebal Făgădău. Dar mai multe despre afacerile cuplului Țenea-Vintilă, într-o ediție următoare.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asteptam continuarea serialului in editia urmatoare.
1
0
Dragnea, Sevil Shhaideh, programul PNDL care nu are nici o legatura cu PNL, Tenea. E clar....
3
0
Si-a schimbat si asta brusc culoarea politica....un cameleon. Acum e cu PNL, doamne da frica-i mai e cand i se clatina scaunul! La DNA, cameleonule ca nu pacalesti pe nimeni. Ai si tu zilele numarate, mai sunt si alte universitati ,,renumite,, unde sa te ascuda, ca prea habarnista esti.
6
1
Sper sa dispara acest nerusinat numit Alexandru Bobe din PNL, ca eu clar imi schimb optiunile de vot. Afara cu lingaii astia spagari de la Universitatea Ovidius!!
11
0
Care l ridica n slavi pe Bobe pe aici, ori sunt pusi de el, ori nu cunosc personajul. Pai in acest moment, nu l mai baga nimeni in seama, iar PNL ul s a convins cine este, nu vedeti ca nici nu l mai promoveaza?
13
0
Nu o cunosc personal dar a gestionat cu succes cel mai dificil program din cadrul MDRAP si anume PNDL. Este o profesionista si poate face treaba f buna in primarie.
6
12
ce pretentii ai de la niste centuriste angajate si niste laba trista?.. Le au ramas limbajul de odinioara de la vechea meserie
6
2
au SUPT?.. SPUNETI LU SOROS CARE VA FINANTEAZA SA VA INVETE DRACU SA VA SI EXPRIMATI... HENRY COANDA E MINCIUNA PE LANGA VOI
7
2
Mariana Mitra si Alexandru Bobe pun la cale alte matrapazlacuri, fiti pe faza!
9
0
Astea trebuie jupuiti de vii din cauza lor si a altora ca ei sau marelui doctor de la Malaxa care cumpara pe banii spitalului bijuterii parfumuri voiaje ceasuri mese etc etc pentru vrabiuta sspitalele si Ro sunt in paragina Jupuiti de vii in public
6
0
Daca nu era BOBE sa puna o vorba buna la PNl, functia de DIRECTOR EXECUTIV la PMC nu era ocupata de catre DIANA TENEA. Ramanea fetiscana asta pe drumuri daca nu se intervenea pentru ea.Ca sa nu mai comentati fara cunostinta de cauza.BOBE ALEXANDRU este cel care doreste a avea oameni peste tot.Si bine face, ca sa mearga treaba.
14
11
Noi nu am vazut pana acum vreun cadru didactic care sa procedeze precum prorectorul Alexandru Bobe in privinta cursurilor online.Multe cadre didactice mimeaza ca tin cursuri online.Macar de ar fi asa un sfert dintre cadrele didactice.El este singurul profesor care poate gestiona situatia in Universitatea Ovidius.Mult succes,Alexandru Bobe! Meriti locul de rector.Asa sa ramai, incisiv cu cei care nu-si vad de treaba.
9
22
Ramii traznit de cit se fura in tara asta !----organele decontrol nu fac nimic ---politicienii probabil fac jumate cu ei ----nu stii ce sa mai crezi iar poporul inghite acesti hotomani ----pina cind ?
12
2
bratul lung al legii e aproape, vom vedea
10
1
da,da...cica a avut o idila cu viorica dancila. pe verginia uzun a refuzat-o ca era prea slaba. ii plac astea cu dosul mare. cate fetisuri are bobe asta. mare obsedat sexual.
18
1
Bobe a fost artizanul afacerii. Omul e numai dupa bani. Un escroc si un spagar fara pereche.
21
1
alex bobe este un profesor care pune pasiune in munca,nu-l intereseaza practicile obisnuite in spaga ale multora din universitatea ovidius.este un bun manager si cerebral.
11
22
Ca ne convine, ca nu ne convine, dupa terminarea mandatului lui Iliescu,urmatorul rector va fi Bobe Alexandru.A demonstrat ca este cel performant.Multi dintre prorectori au trecut prin analiza lui Bobe Alexandru pentru functiile pe care le-au ocupat sau le ocupa in prezent.Chiar si Tenea Doina Diana este in functia de la Primaria Constanta datorita evaluarii lui Bobe Alexandru.Este singurul care a dovedit ca poate!
12
24
Scrieti despre Mosnianu,dupa ce a pus la punct un sistem de sifonat banii de la.camine si era toata ziua dupa epure,in toamna se tinea dupa fusta Virginiei Uzun.Cum se intampla de toti cu care se afiseaza ajung la mititica.Prietene Albania Marsidutei te asteapta sau Poarta alba !
8
3
Bobe un spagar ordinar a distrus UOC. Fosta sluga e rectorului Epure a ajuns sa numeasca el decani si sa faca el parte din spagi. UOC trebuie desfiintata. Bobe este autorul dezastrului.
25
1
tarziu ca...ti-n cep sa puta!
13
1
Iar apare numele slinosului, Bobe? Asta e bagat in toate furaciunile din universitate? Alo? DNA? Ca sunt bani europeni? Sau vrea imunitate? Ca de predat la universitate, doar cand vrea! Oricum, la ce fata si corp de proxenet are sper sa fie coleg de celula cu toata gasca mentionata in articol
29
2
Procuratura doarmne si in univ e jale
14
2
pai voi daca ati fii mai cooperanti, comunicativi si interesati, nu as mai dicta. Dar daca voi dormiti in banci, trebuie sa tin ora, nu? de ce mai faceti facultatea daca sunteti asa...?
6
9
A supt de la tine Andreea?
5
2
Tenea egal sluga lui Dragnea si Ponta. A fost trimisa la Primaria Constanta sa puna doar bete in roate in caz ca Fagadau nu castiga alegerile. Si asta va face desi aparent, e cu noua conducere. Pleaca, acum e randul nostru ! Macar o sa-ti ramana scaunul de la universitate pana va veni si aici data scadentei.
21
4
Pai din acest motiv nu creste acest oras, Universitatea nu este un loc unde scopul este sainvete studentii , este pentru astfe de invarteli ..
23
2
Tenea nu cunoaste administratie locala ceea ce este altceva decat administratia de la minister.Are o gramada de diplome dar nu este genul care sa isi asume raspunderea. Ocupatiile ei de baza sunt smenurile, invartelile si sapatul celor mai destepti ca ea. A aterizat la Constanta crezand ca Fagadau este vesnic. Scapati de ea, dim primar si aduceti oameni care muncesc.
22
2
Suntem dezgustati as ii vedem. Au supt in vremea oricarui regim, niste opportunistic, niste profitori
23
5
Don Vintila e destept omu dar las o mai incet cu dictatul la fac ca ne-ai rupt mainile.
11
9
Dna Tenea este o profesionista. Succes !
7
29
A trecut Tenea prin facultate ca gasca prin apa,colega de an cu alta piesa de valoare,Maria Stavrositu! La ce varsta au facut facultatea,ca erau doua babatai in comparatie cu colegele lor? Facultate facuta pe bani si relatii in ambele cazuri!
39
3
Bai, mafia, e kkt pe langa astia! ASTIA mafioti, baaaa
32
3
Sat de tigani prosti si barfe ieftine. Vrem ORAS, nu cacaturi expirate. Vrem ALTCEVA.
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108