REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Cum de a câștigat Stamate de la Marco Chim procesul cu ANAF?!

Cum de a câștigat Stamate de la Marco Chim procesul cu ANAF?!

Replica API 7 februarie 2022 | 18:03 3555

Afaceristul Marius Stamate, administratorul Marco Chim SRL, este, fără doar și poate, unul dintre cei mai mari și mai prosperi dezvoltatori imobiliari din Constanţa. Și-a construit hoteluri, vile de vacanță, iar proiectele imobiliare continuă. Asta, în timp ce ANAF îi bate la ușă, pentru un debit neplătit la stat, în valoare de 234.234 lei, debitoarea fiind una dintre firmele sale.

Marius Stamate

ANAF a dispus atragerea răspunderii solidare a afaceristului Marius Stamate pentru suma de 234.234 lei, în calitatea acestuia de asociat, din data de 29.05.2014 și până în prezent, cu 50% al societății Sea&Sun Business S.R.L. Stamate a contestat decizia ANAF, prezentând elemente care au condus la existența unor îndoieli în ceea ce privește legalitatea actului a cărei suspendare a solicitat-o. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis admiterea cererii de chemare în judecată a lui Stamate Marius privind atragerea răspunderii solidare, anulând această hotărâre. Sentința a fost comunicată pe 20 decembrie 2021 și nu este definitivă, urmând a se judeca recursul.

Motivarea instanței

Instanța a constatat că decizia de antrenare a răspunderii solidare nu este motivată în acord cu dispozițiile legale incidente, în sensul că nu arată argumentele concrete pentru care s-a apreciat că reclamantul a acționat cu rea credință în scopul determinat de lege. Pârâta ar fi trebuit să probeze că reclamantul a acționat în mod conștient în scopul creării unor obligații fiscale în sarcina societății debitoare aflate în stare de insolvabilitate, stare ce ar face imposibilă recuperarea creanțelor. Cu toate acestea, pârâta nu a făcut nici o dovadă în acest sens, neexistând elemente de fapt precise și certe care să justifice stabilirea răspunderii solidare a reclamantului cu societatea debitoare, descrierea faptei în decizia de angajare a răspunderii solidare fiind făcută în termeni generali, fără expunerea concretă a elementelor care au determinat antrenarea acestei răspunderi.

Cine este Marius Stamate

Marius Stamate este asociat în Marco Management SRL, Marcostar Construct Stil SA, Melbo Com SRL, Sea & Sun Business SRL. El este administratorul societăților Marcostar Construct Stil SA, Melbo Com SRL și Marco Chim SRL.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108