REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Cum i-a dat Ghaleb de la Byblos ȚEAPĂ lui Dănuț Moisoiu!

Cum i-a dat Ghaleb de la Byblos ȚEAPĂ lui Dănuț Moisoiu!

Replica API 8 aprilie 2020 | 00:00 6597

Fostul consilier local, Dănuţ Moisoiu, continuă lupta cu regele lipiilor din România. Moisoiu a deschis, recent, o nouă acţiune în instanţă, împotriva firmei SC NEW HOTELS SRL. În urmă cu doi ani, proprietarul hotelului Florida din Mamaia, Ghaleb Nassar, care deține și localul Byblos din zona Primăriei, a fost obligat să plătească firmei deținută de familia Moisoiu, Ros Con, peste 40.000 lei, reprezentând chiria pentru unitatea de cazare Hera din Predeal.

Ghaleb Nassar/Dănuţ Moisoiu

Același hotel, alt conflict

Ulterior, acelaşi hotel a făcut obiectul altui conflict între afacerişti. Familia Moisoiu, proprietara hotelului din Predeal, solicită fostului colaborator să-i plătească şi prejudicii în valoare de 221.573,72 lei, după ce ar fi predat imobilul în stare avansată de degradare şi cu obiectele de inventar lipsa. Procesul este încă pe rol, însă Moisoiu a deschis o altă acţiune în instanţă, solicitând alte pretenţii.

Localul Byblos din zona Primăriei

Ghaleb Nassar şi pe Adel Abi Khalil, asociați la New Hotels S.R.L.

New Hotels S.R.L. îi are ca asociaţi pe Ghaleb Nassar şi pe Adel Abi Khalil şi administrează mai multe unități de cazare de pe litoral, printre care și Hotel Florida şi, până nu demult, Hotelul Hera din Predeal, compus din clădire S+P+3E+M şi teren în suprafață de 1000 mp. Unitatea de cazare din Predeal a folosit-o în baza unui contract de închiriere, încheiat în 2011 cu Ros Con din Constanța, firmă deținută de fostul consilier local Dănuț Moisoiu, și de fiul său, Anastasiu Gabriel. Contractul s-a încheiat pe o perioadă de 5 ani, de la data predării-primirii imobilului închiriat, respectiv de la data de 15.03.2012., iar prețul închirierii a fost stabilit la 4167 euro/lună, fără TVA. Părțile au încheiat procesul verbal de predare-primire din 13.03.2012, cu ocazia predării bunului de la locator către locatar, iar la încetarea contractului au încheiat procesul verbal de predare-primire din 03.03.2017. În urma preluarii bunului Hotel Hera, familai Moisoiu a constatat că SC New Hotels S.R.L.nu ar fi respectat dispozitiile contractului, cauzând un prejudiciu, întrucât aceasta a predat hotelul în stare avansată de degradare şi cu obiectele de inventar lipsă.

hotel Florida

Moisescu, prejudiciat!

În august 2017, societatea Ros Con a depus acţiune în instanţă, solicitând obligarea proprietarului hotelui Florida din Mamaia la plata sumei de 221.573,72 lei, reprezentând echivalentul prejudiciului produs subscrisei, cauzat prin neexecutare corespunzătoare a obligației asumate prin contractul încheiat la data de 15.12.2011. Hotelul din Predeal a necesitat reparaţii urgente, cuantumul cheltuielilor fiind de 221.573,72 lei, conform facturilor fiscale, potrivit hotărârii publicate de Site-ul de Jurisprudenţă Românească. În replică, apărătorii asociaţilor Ghaleb Nassar şi pe Adel Abi Khalil au arătat în instanţă că prin procesul-verbal de predare-primire a hotelului, din data de 13.03.2012, părțile nu au consemnat starea în care s-au aflat bunurile predate, iar pe perioada derulării contractului de închiriere. Au mai aratat că, la data preluării, bunul nu era în starea de folosință pe care o avea la predarea cu ocazia terminării contractului, fiind necesare reparații și investiții, iar pe durata derulării contractului, soietatea a investit periodic în curățenie, reparații curente, mentenanța clădirii.

Hotel Hera Predeal

Instanţa a respins, în martie 2019, acţiunea formulată de Ros Con. Decizia nu a fost definitivă, aşa că familia Moisoiu a formulat apel, procesul fiind pe rol şi astăzi, cu termen în luna mai.

Moisoiu a deschis, recent, o nouă acţiune în instanţă!

Iată că întregul conflict pare să ia amploare. Recent, Moisoiu a deschis o altă acţiune în instanţă, împotriva fostului partener de afaceri, având alte pretenţii de la acesta, legate d ehotelul pe care l-a aexploatat regele lipiilor.

Unul din asociaţii firmei New Hotels SRL, Nassar Ghaleb, este cunoscut ca regele lipiilor, deoarece deţine prima fabrică de lipii din România, Mirotex. Ghaleb a investit pentru prima oară, pe litoral, în 1999, când a cumpărat o terasă în statiunea Mamaia, apoi Restaurantul Soleta de lânga Plaja Modern din Constanța. Ulterior, a deschis restaurantul libanez din zona Dacia. El deține hotelul de cinci stele din Predeal, Comfort Suites. Din 2002, a deschis și la Constanta Scoala Libaneza, care acum se numește Cambridge School.

Hotelul Hera controlat de constănţeanul Dănuţ Moisoiu este amplasat în vecinătatea drumului european 60, pe strada Trei Brazi, în mijlocul unui peisaj care îţi taie răsuflarea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un jeg de hotel in curba dupa ce treci de hotel Orizont, spre cabana Trei Brazi, unalt jeg abandonat si plin de igrasie. Auzi tu, iti taie rasuflarea hotel Hera,bai nene sigur nu erai beat cand l-ai vazut prima data ?
1
1
Asa e cind faci afaceri cu ciuhapii...
4
0
Ai dracu hoti,acum sunt toti oameni de afaceri,pot sa dea faliment cu toti pentru ca afaceristi astia mai mult au furat de la buget decat au contribuit.
6
1
cainii latra si eu am pile
4
0
de unde gatzii ma-sii are hotul de moisoiu proprietatile ? L-a controlat pesedeul ? Da-le-as muie cu cacat !!!
11
0
inginer de macarale la vitrocim in port,apoi sa inscris la liberali
8
0
Nu il cunosc pe Ghaleb dar Moisoii merita cu varf si indesat sa isi ia teapa.
13
0
Sa se duca pe pustii Moisoiu si cu fi su ca au dat bani cu camata la saraci si mai apoi i au lasat pe drumuri. Se stiu f bine legaturile familiei Moisoiu cu tiganimea din Constanta care proteja beizadeaua familiei.
11
0
de asta angajatii trebuie sa le ceara bani grei, nu sa accepte sa munceasca pe cativa banuti
10
0
ha ha hah, sa va manance avocatii de bani pana saracitti, saraciilor, asa se alege praful la hoti
11
0
fara rusine au furat cat au putut, averi ce neam de neamul lor nu lea avut , facute din munca oamenilor cinstiti , corecti cu bunsimt care au muncit o viata !
12
0
Nu va faceti griji: niciunul dintre ei nu a saracit. Sa se lupte in instante pana nu mai pot.
14
0
Doua jigodii nenorocite , doi poponari , sa se arunce in mare , ce ne intereseaza pe noi limbistiii astia doi ?
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272