REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cum îi convingem pe copii să se împrietenească cu legumele

Cum îi convingem pe copii să se împrietenească cu legumele

Replica API 30 ianuarie 2021 | 00:00 927

Cu siguranță toți părinții știu la ce ne referim când spunem că a-i convinge pe cei mici să mănânce legume este o luptă la fel de mare ca cea cu monștrii de sub pat. Și marele „păcat” al legumelor este că nu au un gust la fel de plăcut că fructele.

Rolul legumelor în creșterea sănătoasă

În perioada de creștere, organismul celor mici consuma cât de multe vitamine și minerale poate obține din alimentație. Fără o alimentație optima, copiii pot avea încă de mici probleme cu memoria, cu sistemul digestiv, oase care se rup cu ușurință, etc.

Nutriționiștii s-au pus de acord în privință unui lucru pe care îl auzim din ce în ce mai des în ultimul timp, că regula de baza: orice copil are nevoie de 5 porții de legume și/sau fructe proaspete în fiecare zi. De ce proaspete? Nu fiindcă legumele gătite nu ar fi recomandate, însă în urma procesului de gătire își pierd o parte dintre proprietăți, scrie doc.ro.

Cum îi poți convinge să le consume

Este extrem de important să îi obișnuiești încă de mici că legumele și fructele reprezintă gustări sănătoase. Explica-le cu răbdare că de exemplu un morcov îi face mai puternici și mai inteligenți, se vor descurca mai bine la scoală și vor fi mai pricepuți la jocul lor preferat.

Un alt truc este să le prepari acasă sucuri în care să combini mai multe fructe și legume și poți chiar să-i implici pe cei mici în prepararea lor și alegerea unor ingrediente.

Cum să le prepari sucurile

Ingredientele folosite ar trebui să fie cât mai variate, pentru că cei mici să nu se plictisească de gust. Iți recomandam să eviți legumele cu un gust foarte puternic și să folosești în special frunze verzi sau legume cu gust subtil și eventual ușor dulce: spanac și baby spanac, frunze de kale, morcovi, etc Combina legumele cu fructe, care vor transforma gustul în unul foarte plăcut.

Nu doar ingredientele contează, ci și procesul de preparare. Când stoarcem legumele și fructele folosind un storcător convențional prin centrifugare, care are o viteza mare de stoarcere, se distrug toate vitaminele și mineralele datorita procesului de oxidare și pierdem beneficiile acestora.

Iată o rețetă de suc delicios și sănătos pentru cei mici:

Toate ingredientele au un gust plăcut, iar rezultatul este suficient de dulce și aromat încât să înlocuiască cu succes un desert.

Ingrediente pentru aproximativ 300 ml de suc:

o mână de frunze de baby spanac

2 morcovi mici

2 mere verzi

5-6 căpșuni proaspete

2 felii de ananas

Cum îl prepari:

Spală legumele și fructele și curata codițele sau frunzele căpșunilor, merelor și morcovilor. Poți adaugă mai multe ingrediente în același timp fiindcă pâlnia de alimentare este suficient de larga. Îi poți lasă pe copii să pună chiar ei ingredientele în pâlnie, iar tu să presezi cu ajutorul împingătorului.

Alternează ingredientele pe măsură ce le adaugi, că să te asiguri că gustul se amesteca chiar din timpul procesului de preparare. Astfel, sucul este gata pentru consum imediat, fără să fie nevoie să îl amesteci suplimentar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272