REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cum încearcă CRISTI DARIE, fostul VICE al Consiliului Județean, să-și APERE AVEREA!

Cum încearcă CRISTI DARIE, fostul VICE al Consiliului Județean, să-și APERE AVEREA!

Replica API 10 iunie 2020 | 15:23 3850

Încet, dar sigur, fostul vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Constanţa, Cristian Darie, rămâne fără bunuri, după ce n-a reuşit să-şi achite un credit bancar de aproape un million de euro. Executorul judecătoresc Ionika Srakis are în lucru dosarul de executare silită 1363/2014 prin intermediul căruia a dispus scoaterea la licitaţie a bunurilor familiei Dariei, mai multe terenuri şi imobile. Numai că soţii Darie au fost mai vigilenţi, reuşind să-și salveze, deocamdată, un imobil, perfectând un contract de donație în favoarea fiului lor, fără să fie, însă, înregistrat la OCPI. Tranzacția s-a efectuat în 2014 iar, după patru ani, OCPI a notat ”mișcarea”.

Cristian Darie

Familia Darie a contractat credite în 2017, în cuantum de 198.831,81 euro și de 763.478,88 euro

Chiar dacă se vehiculează ideea că notarii, aşa cum este soţia lui Cristian Darie , sunt adevărate „fabrici de bani”, iată că datoriile la bănci le-au pus capac acestora şi au ajuns să fie executaţi silit din toate părţile. Vorbim de datorii de aproape un milion de euro! Banca Transilvania își vrea banii înapoi, iau un executor judecătoresc a început, din 2014, procedura de executare. De-a lungul anilor, familia Darie a rămas fără mai multe bunuri însă suma nu a fost acoperită.

A încercat să își pună la adăpost bunurile, înstrăinâdu-le către terți, în acest caz către fiul lor

În iulie 2014, Alexandru Darie a dobândit, de la părinții săi, un teren intravilan în suprafață de 197,50 mp – conform actelor și 194,46 mp – conform măsurătorilor, teren pe care se află edificate construcții cu caracter provizoriu reprezentând atelier cu suprafață construită de 84,55 mp, birou cu suprafață construită de 17,08 mp, sifonărie cu suprafață construită de 9,40 mp. Potrivit unor surse, imobilul ar fi situat în Agigea. Tranzacția a survenit după ce executorii judecătorești au început să-i lui Darie bată la ușă, pentru niște credite neachitate, de ordinul sutelor de mii de euro.

Contractul de donație nu a fost, însă, depus la Oficiu de Cadastru și de Publicitate Imobiliară Constanța, decât după patru ani, adică pe 4 iunie 2018, în vederea înscrierii dreptului său de proprietate. Atunci, i-a fost comunicat faptul că a avut loc înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului în cartea funciară a acestuia, în favoarea sa. Totodată, i-a fost comunicat un extras de carte funciară din care rezultă că, în cartea funciară a imobilului, era notată, urmărirea silită a imobilului, în baza somației din data de 28 august 2014, emise de executorul judecătoresc, în dosarul de executare silită nr.1363/2014.

Fiul a contestat executarea silită, instanța i-a respins-o

Chipurile, până la înștiințarea de către OCPI, fiul Alexandru nu avea cunoștință că imobilul este supus executorii. Pe această premiză s-a bazat și în acțiunea din instanță, de la Judecătoria Constanța, în cadrul căreia a contestat executarea silită a imobilului în cauză. Având în vedere că la data emiterii actului de urmărire silită, imobilul nu se mai afla în patrimoniul părinților, ci era proprietatea sa, fiul lui Darie crede că se impune anularea somației imobiliare evocate și a încheierii prin care a fost încuviințată executarea silită asupra acestui imobil. Acțiunea i-a fost respinsă la finele anului trecut. Magistrații au constatat că nu poate fi primită interpretarea dată de Alexandru Darie în condițiile în care legea prevede că, odată notată executarea, la data de 28.08.2014, aceasta îi era opozabilă contestatorului.

Pe 3 iunie, Cristian Darie a contestat și el executarea

Pe 3 iunie a.c., Cristian Darie și soția sa au mers și ei la Judecătoria Constanța și au depus o nouă contestație la executare. Cel mai probabil, executarea vizează același imobil.

De ani de zile se luptă Darie cu băncile!

Din nefericire, pentru fostul vice de la CJC nu este pentru prima dată când este executat silit pentru această datorie, de aproape un milion de euro. Acelaşi executor judecătoresc anunța, în urmă cu câțiva ani, vânzarea, prin licitaţie publică, a unui alt imobil aparținând familiei Darie, situată pe strada Atelierelor, în suprafaţă utilă de 73,92 mp, proprietatea lui Cristian Darie și a soției sale, Luminița, precum și dreptul de folosință asupra terenului în suprafață de 29 mp, imobil dobândi în baza Contractului de vânzare-cumpărare din 1997, încheiat cu RAEDPP Constanța, și în baza a două certificate de moștenitor din 2012, emise de BNP Ruxandra Luminița Darie. Darie a mai fost executat silit și-n ceea ce privește alte două proprietăţi, respectiv Casa Teleorman, din stațiunea Mamaia, dar și un imobil de pe strada Pescarilor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa sunt pesedistii
2
3
Cum adica se lupta cu bancile? Bancile vor ceva ce nu li se cuvine? Au crezut ca daca e in psd, nu mai trebuie sa faca si plata? Pai ce-ai facut mai nene , maaa..
2
1
ca bancile sa dea astfel de imprumuturi la niste pielea pulii infractori ordinari ???
8
1
Iar te-ai bagat in politica, Cristiane? Ceva ai facut, tu, de esti "vedeta"!?
7
1
MARII AFACERISTI POLITRUCI. PE ASTIA I-ATI VOTAT BOVINELOR CAND VA DADEA MAZARE PUI CONGELATI FAINA SI ULEI
19
1
Dumnezeu nu da cu paru
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272