REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CUM ÎŞI DISTRUG CONSTĂNŢENII SĂRBĂTORILE: ACCIDENTE, EXCES şi INCENDII

CUM ÎŞI DISTRUG CONSTĂNŢENII SĂRBĂTORILE: ACCIDENTE, EXCES şi INCENDII

Replica API 28 decembrie 2017 | 00:00 253

Teroare…

Teroare…

Mai multe accidente rutiere au fost înregistrate la nivelul județului Constanța, înainte și chiar pe timpul Crăciunului. Totodată, mai mulți șoferi au fost depistați băuți la volan și chiar fără permise de conducere. Din ”peisaj” nu au lipsit nici persoanele care au ales că consume alimente în exces, dar și băuturi alcoolice, ajungând astfel să-și petreacă zilele libere în spital. Însă, din nefericire, există și cazuri care s-au soldat cu vătămări corporale grave. Amintim și faptul că au fost înregistrate și multe incendii, care au lăsat familii întrego fără case!

Încă de dinainte de sărbătorile de iarnă s-a instalat haosul la malul mării. În goana de a cumpăra cât mai multe, participanții la trafic au devenit agitați și nervoși peste măsură. Prin urmare, s-au tot înregistrat tamponări, din care nu au rezultat victime omenești. Dar, din păcate, au fost prezente și tragediile. Spre exemplu, la data de 20 decembrie, în jurul orei 20.40, V.S., în vârstă de 39 de ani, din Ovidiu, a condus o autoutilitară marca Peugeot, pe strada Poiana din Ovidiu, dinspre strada Frunzelor către DN2A.

Ajungând la intersecția de tip sens giratoriu cu DN2A, nu a respectat semnificația indicatorului ”Cedează Trecerea”, a pătruns fără să acorde prioritate și astfel a intrat în coliziune cu un autoturism marca BMW, condus de P.C.V, în vârstă de 30 de ani, din Constanța, pe DN2A, pe banda 1, dinspre Palazu Mare către A4. În urma impactului, BMW-ul a colizionat cu un Opel, condus de B.D.D., în vârstă de 48 de ani, din Lumina, care se deplasa în aceeași direcție de mers, dar pe banda 2. În continuare, Opelul a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un Seat, condus de G.V.C., în vârstă de 26 de ani, din Ovidiu, pe DN2A, pe banda 2, dinspre A4 către Constanța.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului din Opel, a soției acestuia și a încă doi pasageri care se aflau pe bancheta din spate a autovehiculului marca Opel. Toți au fost transportați la spital. Polițiștii rutieri au declanșat o anchetă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs nefericitul eveniment. În cauză a fost deschis dosar penal. Totodată, un accident rutier a avut loc la ieşire din Viişoara (Cobadin), în zona cimitirului din localitate.

Două maşini au intrat în coliziune. Potrivit cadrelor medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, 4 persoane au fost rănite. La data de 26 decembrie a.c., un bărbat, de 45 de ani, Paulică C., a condus un autoturism pe DN3, în localitatea Cobadin, dinspre localitatea Băneasa către Constanța, unde ar fi efectuat manevra de întoarcere, moment în care a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula dinspre Constanța către Băneasa, cel din urmă fiind proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a șoferului din al doilea autoturism, precum și a celor doi pasageri din același autoturism. În cauză, s-a întocmit dosar penal.

Amintim și faptul că medicii au fost solicitați să intervină la un accident rutier care s-a produs luni, 25 decembrie, în județul Constanța, pe raza localității Plopeni, fiind vorba de mai multe victime. Potrivit pompierilor ISU, doua autoturisme au intrat în coliziune în centrul localității, rezultând patru victime, dintre care una încarcerată. În urma impactului, două persoane au fost transferate la Spitalul Județean, pentru îngrijiri medicale. Iar exemplele ar putea continua.

Șoferi sub influența băuturilor alcoolice, la volan!

Polițiștii din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia, ola data de 25 decembrie a.c., au depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe raza localității Tuzla, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, fiind sub infuența băuturilor alcoolice. Tot de Crăciun, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr, în vârstă de 19 ani, din localitatea Ciobanu, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 40 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism pe strada Gladiolei, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Toți trei au fost testați cu aparatul etilotest, având o alcoolemie de 0.40, 0.49, respectiv 1 în aerul expirat. Au fost transportați la o unitate spitalicească pentru recoltare de probe biologice, în același timp fiind deschise dosare penale în cauză. La spital au ajuns și cei care au ales că consume multe alimente, dar și băuturi alcoolice. Spre exemplu, în perioada 25 decembrie, ora 05:00 - 26 decembrie ora 05:00, 313 persoane au solicitat o ambulanță pe raza județului nostru.

Mai multe familii au rămas fără locuințe din pricina incendiilor

De menționat este și faptul că pompierii au muncit ”la foc automat”. Mai multe incendii au izbucnit, mai ales în ajunul Crăciunului. Dintre acestea amintim cazul de la Valu lui Traian, din zona Stadion, unde, din pricina unui scurtcircuit electric la priza în care se afla cablul de la televizor, a luat foc un apartament situat la parterul unui imobil. Acolo locuia o familie cu 4 copii, care acum a rămas fără un acoperiș deasupra capului. Afectate au fost și apartamentele vecine. Incendii au fost și la Hârșova și în municipiu, inclusiv la magzine.

De menționat este și cazul din zona Miga, din seara de 25 decembrie. Focul ar fi pornit de la o lumânare lăsată aprinsă. A ars podul clădirii pe o suprafață de 150 de metri pătrați, loc în care erau depozitate materiale textile, deșeuri de hârtie și material lemnos. Au fost deteriorate apartamentele situate la nivelele inferioare de către apa folosită la stingerea incendiului, dar și de fumul degajat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Panakotilor de la beutura vi se trage . Sunteti mai ceva ca in Vaslui, panakotilor.
0
0
Mosule da ce ti se pare in neregula la stirile astea...e un articol ok asta...hai acum sa nu ne cacam pe noi de fiecare data ca nu e frumos, mai ales in perioada sarbatorilor!!!
3
0
Dumnezeu va da dupa cat rau faceti la altii care isi vad de treburile lor.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108