REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum îți poți controla silueta dacă suferi de hiperaciditate și simți mereu nevoia să mănânci ceva?

Cum îți poți controla silueta dacă suferi de hiperaciditate și simți mereu nevoia să mănânci ceva?

Replica API 23 noiembrie 2020 | 00:00 1032

Hiperaciditatea la stomac este caracterizată de sucuri gastrice în exces, care provoacă o serie de simptome precum arsurile gastroesofagiene, senzația de gol în stomac și foame permanentă.

Pentru a potoli arsurile și durerile, pacientul care suferă de hiperaciditate la stomac simte nevoia să mănânce încontinuu. Așadar, riscul de acumulare a kilogramelor în plus este mare la pacienții care suferă de aciditate sporită, scrie doc.ro.

Cum să îți menții silueta dacă suferi de hiperaciditate?

În primul rând, trebuie să modifici modul în care mănânci. Vei renunta la cele 3 mese principale din zi, pe care le vei înlocui cu 5-6 mese mai puțîn copioase, ușor de digerat, care vor menține sucurile gastrice la un nivel optim pe parcursul zilei. Asta înseamnă că vei combate senzația de arsuri, deci și foamea continuă, mențînând totodată aportul caloric zilnic recomandat.

De asemenea, este foarte important să mănânci încet, astfel încât digestia să fie ușurată. Cu cât mănânci mai repede, cu atât mai mult vei spori aciditatea de la stomac prin stimularea sucurilor gastrice.

Un alt pont important pentru reducerea acidității la stomac constă în renunțarea la unele alimente care favorizează hiperaciditatea. Printre acestea se numără: alimentele foarte picante, alimentele bogate în grăsimi, fructele citrice, usturoiul, mentă, cafeaua și alcoolul.

Stresul este un factor care contribuie la creșterea acidității la stomac, așa că e recomandat să menții stresul sub control dacă ai această problema. Exercițiile de respirație și tehnicile de relaxare te ajută în acest sens.

Ce să mănânci pentru a combate hiperaciditatea

Mesele tale ar trebui să fie alcătuite din alimente cu aciditate redusă, precum:

Legume (ideal ar fi că mare parte dintre acestea să fie gătite, nu consumate crude)

Majoritatea fructelor, mai puțin cele citrice

Iaurt și lapte (iaurtul nu trebuie să conţină zahăr)

Amaranth, mei și quinoa

Grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline, avocado, nucile și semințele

Fasole și linte

Soia

Ceaiuri din plante

Condimente și mirodenii, exceptând sarea, muștarul și nucșoară.

Alte recomandări pentru reducerea acidității în vederea menținerii siluetei:

Se va adopta o dietă echilibrată, bazată pe alimente bogate în nutrienți.

Sunt contraindicate alimentele de tip fast-food, cele procesate, picante, deserturile și dulciurile de orice fel, băuturile carbogazoase, dar și cele alcoolice.

Se va consumă apă din belșug, întrucât hidratarea reduce aciditatea de la stomac.

Se recomandă mișcarea, mai ales după masă; niciodată persoană care suferă de hiperaciditate nu se va întinde în pat imediat după ce mănâncă.

Se limitează consumul de cafea, dar și cel de ceai de mentă, verde sau negru; se recomandă, însă, consumul de ceai din plante precum cel de tei, mușețel sau sunătoare.

Dacă ai deja probleme cu greutatea și suferi de hiperaciditate, trebuie să creezi un deficit caloric pentru a reuși să scapi de kilogramele în plus. Însă trebuie să fii foarte atent, astfel încât deficitul caloric să nu accentueze simptomele bolii de reflux gastroesofagian.

Un medic nutriționist te poate ajuta, făcându-ți un plan alimentar care să te ajute să slăbești, fără însă să îți agraveze problemele cu refluxul gastroesofagian.

Pe lângă dietă, și sportul contribuie la scăderea în greutate, așa că se recomandă și exercițiile fizice zilnic. Ideal ar fi să se practice minimum 30 de minute de sport pe zi, în prima fază, iar apoi durata antrenamentelor să se prelungească.

Totodată, e important să știi că exercițiile și antrenamentele prea intense pot agrava aciditatea de la stomac. Asta înseamnă că trebuie să alegi antrenamentele moderate. Activitățile precum yoga, pilates, înot, dar și gimnastică sunt recomandate într-o asemenea situație. Pe de altă parte, exercițiile cardio trebuie evitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367