REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 21 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6706
8.4° Constanța Duminică, 21 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6706
 

Cum marchează Inspectoratul de Jandarmi Constanța Ziua Jandarmeriei Române

Cum marchează Inspectoratul de Jandarmi Constanța Ziua Jandarmeriei Române

Andreea CONDURACHE 3 aprilie 2024 | 00:00 473

Anul acesta, în ziua de 3 Aprilie, se împlinesc 174 de ani de la data la care domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obștesc, prin semnarea actul de înființare a jandarmeriei și anume, ”Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, cu rolul de ”a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”. Prin această lege a fost dat statutul juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare.

Cum marcheaza Inspectoratul de Jandarmi Constanta Ziua Jandarmeriei Romane

Pentru marcarea acestui moment aniversar important pentru arma noastră, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a planificat o serie de activităţi, după cum urmează:

Marți, 02 aprilie a.c., cu începere de la ora 12:00 conducerea unității va organiza concurs de tir, într-un poligon special din municipiul Constanța, pentru jurnalişti, urmat de un meci de fotbal între o echipă a reprezentanţilor mass-media şi o echipă a  jandarmilor constănţeni. De asemenea, în cursul acestei zile se va desfășura un campionat de minifotbal la care vor participa opt echipe reprezentative ale detaşamentelor operative şi structurii de comandament.

Miercuri,  03 aprilie a.c., în prezenţa întregului personal, la sediul unității se va arbora Drapelul Naţional, în acordurile Imnului Naţional și se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor a jandarmilor care au obţinut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată.

Astfel, la ceas aniversar, patru ofiţeri şi 16 subofiţeri, din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, vor fi înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, pentru modul exemplar în care și-au executat atribuțiile funcționale.

În cursul aceleiași zile, în poligonul Mangalia, jandarmii constănțeni vor avea ocazia să își demonstreze abilitățile în folosirea armamentului din dotare, în cadrul unui concurs de tir, ce va fi organizat în mod individual, pe două categorii, masculin/feminin.

Totodată, în perioada 08-24 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța va fi gazda a peste 500 de cadre didactice, copii preşcolari, elevi și părinţi, în contextul programelor extracurriculare  „Școala Altfel” și ”Săptămâna verde”.

,,La mulţi ani tuturor jandarmilor, atât celor din ţară, cât şi celor aflați în misiuni internaționale!”, au transmis reprezentanții IJJ Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia sint fostii gardieni publici oare? sau ceva pe acolo?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614