REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.7° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
9.7° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Cum petrec POLITICIENII constănțeni CRĂCIUNUL

Cum petrec POLITICIENII constănțeni CRĂCIUNUL

Replica API 25 decembrie 2020 | 00:01 3082

Sărbătorile de iarnă de anul acesta vor fi unele atipice prin prisma pandemiei de coronavirus dar și a carantinării municipiului Constanța. Mai mulți politicieni au relatat, pentru Replica, ce înseamnă pentru ei Crăciunul dar și cum îl vor petrece.

Marian Crușoveanu, proaspăt deputat PNL de Constanța, și-a adus aminte de vremurile copilăriei și de mirosul specific de portocale, îndemnându-ne să fim buni tot anul, nu numai de Crăciun:

Marian Crușoveanu

”Trăiesc Crăciunul prin bucuria din ochii copiilor mei, care așteaptă nerăbdători cadourile de sub brad, aduse de Moș Crăciun. Pentru mine, Crăciunul înseamnă timp petrecut în familie și alături de cei apropiați. Anul acesta, din cauza pandemiei, voi petrece Crăciunul într-o atmosferă extrem de restrânsă, cu bucuria de a dărui. În ciuda acestor vremuri grele, magia sărbătorilor nu are cum să piară, iar în ciuda distanței, gândul meu va fi alături de cei dragi. Trebuie să înțelegem cu toții că anul acesta este bine să petrecem sărbătorile într-un cadru restrâns, pentru a veni în sprijinul celor care sunt zilnic în linia întâi, luptând pentru salvarea cât mai multor vieți. Crăciunul este despre iubire, prietenie, modestie și dăruire! Fac toate aceste lucruri de ani de zile, atunci când mi se cere sprijinul sau când cred că este nevoie de ajutorul meu, fără a fi nevoie să fie Crăciunul. Spiritul Crăciunului este o stare care ar trebui să ne poarte pe tot parcursul anului, pentru că a fi bun înseamnă a dărui și a fi alături de cei care au nevoie de sprijinul tău. Am crescut cu aceste tradiții și vreau să le transmit mai departe copiilor mei. Mirosul de cozonac și de portocale, ca și cel al bucatelor tradiționale de Crăciun rămân lucruri care mă vor purta întotdeauna înapoi, în zilele copilăriei mele, iar cei din generația mea cunosc extrem de bine acest sentiment. Doresc să le urez constănțenilor ”Crăciun fericit!”, sănătate și zile pline de zâmbete!”

Horia Constantinescu

Horia Constantinescu: De Crăciun se petrece un miracol: devii, din soț și tată, puțin copil

Horia Constantinescu, şef adjunct al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, transmite mesajul că toți trebuie să fim o mare familie: ” De Crăciun se petrece un miracol: devii din soț și tată, puțin copil, așteptând cu înfrigurare să vezi daca ai fost atât de cuminte, cât să meriți un cadou ți care va fi acesta. Apoi devii pe jumătate și tu « gospodină », ajutând la pregătirea mesei. În cele din urmă îți reiei rolul de Moș: Aranjezi cadourile sub brad și te preocupi ca sărbătorile tuturor să fie minunate! Ar trebui la un moment dat să înțelegem că românii, indiferent de credință, indiferent de convingeri, suntem o mare familie! Urez tuturor sărbători minunate și să ne găsească anul ce vine mai buni!"

George Vișan, fost deputat PSD de Constanța, se implică activ în tot ce înseamnă gătirea bucatelor tradiționale: ”Pentru mine, Sărbătoarea Crăciunului are o încărcătură emoțională cu totul specială. Atmosfera pregătirii acestei sărbători este una plină de emoții, încântare și respect față de semeni! Era prilejul prin care toată familia mea se reunea la casa părintească! Anul acesta vom sta fiecare la casa lui și ne vom reuni virtual prin apelul video! Cât despre gătit, nu este zona unde eu mă simt confortabil. Particip la prepararea brută a preparatelor tradiționale pentru masa de Crăciun! Astăzi voi experimenta ceva deosebit pentru seara de Crăciun, mușchiulet de porc împletit cu cârnați, la cuptor! Constănțenilor le transmit că este timpul să ne regăsim bucuria lucrurilor simple. Este timpul să ne reîntoarcem la gesturile sincere. Este timpul să reînvățăm să fim autentici. Este timpul să regăsim sensul vieții. Este timpul ca, din suflet, să ne spunem unul altuia cât contăm unul pentru celălalt. Este timpul să vă spun, cu drag și aleasă prețuire, Crăciun binecuvântat! Vă mulțumesc sincer pentru oportunitatea de a transmite constănțenilor câteva gânduri în prag de sărbători!”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta cu ochelari ... are o fata de psihopat ! S-a sucit ca o curva ce este !
1
0
Ne doare n cur de cum petrec cacatii astia sarbatorile.Sa le dam la muie
13
0
Singurul din lista dvs este cu adevarat OK.Aici nu as vrea sa descrui detaliat spatiul nu i mi va permite.In rest sanatate tuturor si lui Horica care sa dat dup cum a batut vintu.Interesul bata l vina.
9
0
Sa ii dam la muie lu HORIA !
25
4

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407