REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CUM petrec politicienii sărbătorile, după relaxarea restricțiilor?!

CUM petrec politicienii sărbătorile, după relaxarea restricțiilor?!

Replica API 3 mai 2021 | 20:39 1281

Politicienii constănțeni petrec în acest an Paștele în familie, la fel ca și anul trecut, într-un cadru restrâns, din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse. Vacanțele în țară sau în străinătate vor fi înlocuite de propria casă iar sufrageriile și bucătăriile vor ține locul restaurantelor de lux, iar pe mese vor trona, ca în fiecare an, bucatele tradiționale de Paște.

Paștele este despre credință , mulțumire , recunoștință și iertare

”Acum, în cea mai frumoasă perioadă a anului, când totul reînvie, în tihnă și evlavie așteptăm cu sufletul liniștit și plin de bucurie Învierea Mantuitorului! Paștele este despre credință , mulțumire , recunoștință și iertare cu iubire pură , dăruire și prețuire în cel mai sfânt mod. Vă doresc tuturor , așa cum îmi doresc mie și familiei mele, să avem pace în suflet, iar în minte bucuria că suntem sănătoși! Când totul se completează și cu minunea că ii putem avea lângă noi pe cei dragi , înseamnă că binecuvântarea lui Dumnezeu a fost primită de noi și de casa noastră! Paște fericit cu Lumină Sfântă , oameni buni!” este mesajului primarului de la Saraiu, Dorinela Irimia.

Paștele implică credința, dar este și o sărbătoare

Mihaela Andrei, consilier local din partea PNL, respectă cu sfințenie tot ce înseamnă canoane, și face pregătirile de Paște alături de familia sa: ”Paștele a fost și a rămas una dintre cele mai importante sărbători religioase de familie, adică implică, în primul rând, credința, dar este si o sărbătoare. Pun accent pe dimensiunea religioasă a serbării Paștelui, cu principalele sale canoane: post, împărtășanie, sărbătorirea Floriilor, Vinerea Mare, participarea la slujbe. Vopsesc ouăle împreună cu cei doi copii ai mei si gătesc preparatele tradiționale. După slujba din noaptea învierii, toată familia se reunește in jurul mesei, pentru a gusta preparatele făcute de mama mea. Bineînțeles, nu uit niciodată de nași si tot in această perioadă îmi primesc finii. Este o tradiție pe care am insuflat-o si copiilor mei si de-abia o așteaptă. Un Paște binecuvântat tuturor!

Credința poporului român a învins mereu răul

Deputatul PNL, Marian Crușoveanu, va petrece Paștele, ca în fiecare an, alături de familie, gândindu-se la vremurile mai bune care vor veni: ”După un an greu de distanțare socială și de respectare a măsurilor impuse de autorități, sărbătorile pascale ne aduc din nou împreună, alături de familie și de cei dragi. Acest an plin de încercări ne-a făcut să fim mai atenți la suferințele semenilor noștri și să prețuim devotamentul și sacrificiul celor care au redat speranța că, prin vaccinare, acest virus poate fi învins. Credința poporului român a învins mereu răul și a găsit calea spre izbândă. Anul acesta, ca în fiecare an, voi petrece Paștele în familie, cu gândul că zilele de normalitate sunt aproape și că efortul nostru, al tuturor, va fi răsplătit! Dragi constănțeni, vă doresc sănătate și sărbători pascale petrecute alături de cei dragi inimii voastre! Paște fericit!”

George Vișan a spus pas gătitului

Dacă anul trecut s-a implicat activ în pregătirea mesei de Paște, anul acesta, fostul deputat PSD George Vișan, a ales să se ocupe de procurarea băuturilor: ”Pentru că anul acesta condițiile sunt ceva mai relaxate, ne bucurăm că vom putea petrece Sfânta Sărbătoare a Paștelui acasă la mama împreună cu surorile, cumnatul, nepoatele și nepoții mei! Masa de Paște va fi pregătită în mare parte de mama, restul am repartizat frățește pentru fiecare împarte. De exemplu mie mi-a revenit partea ce ține de băuturi, sora cea mare aduce cozonacul, nepoata cea mare salata de boeuf! Anul acesta nu am mai gătit acasă pentru masa de Paște, eu unul nefiind de altfel un mare maestru în bucătărie. Profit de această ocazie și le transmit tutror constănțenilor, Paște Fericit alături de cei dragi, să le fie casa plină cu Lumina Sfântă, masa îmbelșugată, sufletele pline de bucurie și multă multă sănătate să putem trece cu bine cu toții peste această perioadă complicată! Hristos a Înviat!”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108