REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cum putem elimina vasele de sânge sparte?

Cum putem elimina vasele de sânge sparte?

Replica API 19 mai 2021 | 00:00 1770

Aspectul inestetic al vaselor de sânge (capilarelor) sparte nu poate fi complet eliminat, însă ele se pot estompa prin metode chimice sau cu ajutorul laserului.

În cazul microscleroterapiei, se injectează printr-un ac fin, direct în capilar, o spumă (substanță chimică barbotata) care produce închiderea chimică, urmată de dispariția treptată a vasului de sânge. De asemenea, microinjectiile cu ozon (o terapie de ultima ora) se dovedesc a fi eficiente, însă efectele se mențin doar prin repetarea terapiei.

De altfel, aplicarea ozonoterapiei are efecte pentru îmbunătățirea circulației sanguine, reducând agregarea globulelor roșii din sânge și îmbunătățind capacitatea de transport a oxigenului. În plus, în cadrul ozonoterapiei, presiunea arterială parțială a oxigenului crește și, implicit, vâscozitatea sanguină scade, ducând la o mai bună oxigenare a țesuturilor, scrie doc.ro.

Alte terapii care se adresează venectaziilor sunt laserul Nd:Yag, precum și laserul Cutera, care se aplică în ședințe repetate la 4-6 săptămâni, până se obține închiderea vasului de sânge și dispariția desenului vascular din piele. Tratamentul este util atât în cuperoza, dar și în "ștergerea" venectaziilor.

Dacă va confruntați cu inesteticele vase de sânge sparte și fumați, este momentul să abandonați acest viciu chiar acum. Fumatul acționează prin anihilarea acțiunii oligoelementelor și enzimelor necesare unui metabolism corect celular, așa că veți avea numai de câștigat renunțând la țigări.

În plus, asocierea tratamentului contraceptiv cu fumatul este deosebit de gravă, pentru că influențează puternic negativ sistemul vascular, îngreunarea circulației, aspectul pergamentos al pielii și celulita fiind primele "simptome" care apar, urmate de posibilitatea apariției varicelor și a trombozelor. Însă fumatul asociat cu contraceptive poate genera și efecte mai periculoase, cum ar fi accidentul vascular cerebral (AVC).

Ce sunt capilarele sparte?

Capilarele sparte, cunoscute în mod frecvent și că vene în pânză de păianjen sau după terminologia medicală, drept "telangiectazii", sunt mici vase de sânge pe care le vedem pe suprafață pielii, explică specialiștii. Majoritatea acestor vase de sânge sunt capilarele care leagă arterele și venele. Pe lângă faptul că apar și pe față, capilarele sparte sunt de asemenea frecvent întâlnite pe picioare, în special la glezne și pe genunchi.

Tratamente eficiente pentru capilarele sparte

În clinicile de înfrumusețare există anumite aparate cu diferite tipuri de laser care sunt foarte eficiente. Aceste tratamente cu laser țintesc vasele mici de sânge și le "distrug". Laserul produce raze intense de lumina, care au diferite culori și diferite lungimi de undă, care variază în ceea ce privește intensitatea și durata pulsației.

O altă metodă care poate fi folosită în același scop, pentru a elimina vasele mici de sânge sparte, este lumina intens pulsată (IPL). În opinia medicilor dermatologi, cel mai eficient tratament pentru capilarele sparte de pe față și de pe picioare ar fi folosirea unei tehnici IPL. Dispozitivele care folosesc IPL (și care se găsesc în mai toate clinicile de înfrumusețare) livrează această lumina intens pulsată direct în capilare, iar căldură determina vasele de sânge să se micșoreze și să dispară.

La fel că în cazul tratamentului cu laser, un anestezic local este de cele mai multe ori aplicat pe zona afectată, înainte de tratament, pentru a evita orice fel de durere și disconfort. Procedura are durata diferită, în funcție de zona tratată, de tipurile de vene (dacă sunt în formă de pânză de păianjen) sau dacă este vorba de față sau de picioare.

Potrivit medicilor, scleroterapia este o opțiune pentru tratarea picioarelor pe care există capilare sparte. Acest tratament presupune injectarea unei soluții speciale în venele afectate, care le face ulterior să se "prăbușească" și să se lipească unele de altele, "ștergându-le" astfel de pe picioare.

Tratamentele locale pot fi și ele folosite, la recomandarea medicului specialist. Există anumite geluri sau creme topice (cum ar fi brimonidina), care micșorează temporar vasele roșii de sânge și care fac că pielea să aibă un aspect mai puțin roșiatic.

Cum previi capilarele sparte?

Folosește creme cu rol de ecran solar (cu SPF) pentru a-ți proteja pielea de razele soarelui și pentru a limita venele în formă de pânză de păianjen de pe față. Fă exerciții fizice în mod regulat, pentru a îmbunătăți rezistență picioarelor, circulația sângelui în picioare și rezistență venelor. Axează-te pe exercițiile care îți lucrează picioarele, cum ar fi mersul pe jos sau alergarea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212