REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cum rămâne comuna Castelu fără un teren pentru că Nicolae Anghel nu s-a supus unor hotărâri judecătorești!

Cum rămâne comuna Castelu fără un teren pentru că Nicolae Anghel nu s-a supus unor hotărâri judecătorești!

Replica API 5 noiembrie 2018 | 14:22 528

În primă instanță, a avut noroc. La recurs, judecătorul i-a respins acțiunea

În primă instanță, a avut noroc. La recurs, judecătorul i-a respins acțiunea

În contextul în care Primăria Castelu a primit, recent, cei mai mulți bani, dintre cele 46 de unități administrativ teritoriale, acordați de Consiliul Județean pentru achitarea arieratelor, respectiv suma de 300.000 lei, comuna rămâne fără un teren pe care-l are în proprietate, deoarece primarul Nicoale Anghel nu a plătit datoria unei societăți de construcții, nici măcar în ultimul ceas. Este hotărâre definitivă care atestă debitul de 123.627,33 lei, ba chiar s-a pus poprire pe conturile primăriei, dar alesul local șef nu s-a conformat, ajungându-se, astfel, la situația în care un executor judecătoresc să scoată la licitație un teren pentru recuperarea banilor.

Nicolae Anghel

În urma unor relții comerciale ce au avut loc în trecute între Primăria Castelu și Daby & Mir Building SRL, societate din Cobadin, ce are ca domeniul de activitate construcțiile, aceasdta din urmă deține un titlu executoriu împotriva administrației locale, încă din anul 2016. Titlul a survenit ca urmare unui debit pe care alesul șef a refuzat să-l plătească, deși, în acest sens, există hotărâre judecătorească, ba chiar și o poprire pe conturile primăriei. Primăria nu a înțeles să execute de bună voie obligația stabilită în hotărârile judecătorești, fiind inițiată procedura de executare silită, sens în care a fost întocmit la BEJ Eleonor Marius Spineanu dosarul de executare. Deși cererea de încuviințare a executării a fost admisă pe 9 septembrie 2016, până în prezent primariul Nicoale Anghel nu a inteles să răspundă obligației de plată pe care o are, dimpotrivă, s-a sustras în mod constant de la executarea acesteia. Societatea se află în imposibilitatea de a executa silit creanța prin poprirea conturilor deschise la Trezoreria Medgidia, pentru că primarul refuză să indisponibilizeze sumele de bani pe care le datorează, continuând, astfel, executarea silită asupra unor terenuri care se află în proprietatea privată a comunei Cstelu. În loc să caute soluții pentru a plăti suma datorată, spun reprezentanții societății, potrivit rolli, primăria a formulat cerere la Tribunalul Constanța prin care solicită acordarea unui termen de grație sau stabilirea unor termene de plată eșalonată, dupa doi ani de executare silită. În instanță, apărătorii UAT au motivat că, din analiza raportului de evaluare, expertul a realizat o expertiză de subevaluare a imobilului supus executării silite, un indiciu în acest sens fiind chiar anunțurile comparative depuse ca anexă la evaluare, unul având ca preț de vânzare 140.000 EUR - pentru suprafața de 20 ha, cu 60 % mai mult decât prețul stabilit de către expert. Pe 14 aprilie a.c., Tribunalul i-a dat câștig de cauză lui Anghel și a dispus suspendarea executării silite începută în dosarul de executare nr. 95/SME/2016 al BEJ Marius – Eleodor Spineanu. A acordat termen de graţie de 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii pentru plata sumei de 123.627,33 lei reprezentând debit şi 4.983,63 lei reprezentând cheltuieli de executare. Nu s-a bucurat prea mult Nicolae Anghel de succes, căci Curtea de Apel a casat, pe 31 octombrie hotărârea primei instanței. Rejudecând cauza, Curtea i-a respins acțiunea ca nefondată. Așa că, administrația locală Castelu va rămâne fără un teren al cărui preț real este cu 60 % mai mare față de cel stabilit de evaluator.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar fi de preferat asa nu mai aduceti in atentia presei aceasta nulitate, analfdabet, incult, hot, borfas, oricenumai parlamrntar nu poate fi numit-Acest analfabet, care nu stie sa citeasca cursiv, care continua sa-si stearga nasul cu maneca hainei, desi si-a cumparat, fara astii ce inseamna o ora de curs, licente, masterate. de nenumarate ori am insistat sa-i cunoasteti familia- si va raspundeti- nulitati, agramati, nespalati- la propriu
3
0
Analfabet .....
1
0
Voi ziceti Niki hot dar vnt.la Poarta Alba Delicote si Tigmeanca va lua si cenusa din vatra.
1
1
Nichi hotule!
2
0
Mazare a furat tot terenu in ct
3
0
LEGI DE KKT, JUDECATORI MIOPI. O TARA MINUNATA !
0
2
Primaruls acum sa raspunda . Sa plateasca din banii lui paguba . Asa este normal cetateniisa il de a in judrcata pentru ca nu si a indeplinit obligatiunile de primar in care conform contractului aceea firma trebuoa platita . Primarul sa acopere prejudiciul din buzunarul lui , asta daca nu a fost pe mana cu ceea societate si si au luat ei terenul facandul jumate jumate .
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272