REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cum s-a distrus TABĂRA de la NĂVODARI, în goana după AVERE?

Cum s-a distrus TABĂRA de la NĂVODARI, în goana după AVERE?

Replica API 29 ianuarie 2021 | 23:07 5068

Tabăra de la Năvodari, unde au ajuns mii de copii în fiecare vară, este în prezent o ruină. A căzut pradă intereselor imobiliare şi a dispărut bucată cu bucată. Vorbim de peste o sută de hectare aflate la malul mării şi peste 300 de clădiri de care a avut grijă să dispară fostul primar al oraşului, Nicolae Mate, potrivit anchetatorilor. Complexul este abandonat, iar clădirile în paragină dovedesc dezastrul prin care a trecut.

SIND România are dreptul de folosinţă a taberei

Constănţenii îşi amintesc cu nostalgie de vremurile când tabăra funcţiona şi primea an de an sute de copii la malul mării. “Dezolant! Cu nostalgie mi-am adus aminte de vremurile când tabăra de copii era altceva. Doar atât pot să întreb.. De ce?”, transmite o năvodăreancă. De asemenea, primarul din Năvodari, Florin Chelaru a precizat pentru reporterii Replica faptul că proprietarul taberei, SIND România este obligat să reabiliteze construcţiile din zonă, astfel încât tabără să devină funcţională. “În urma unei hotărâri judecătoreşti, toate clădirile au revenit SIND România, ei beneficiază de folosinţă gratuită. Terenul în sine aparţine Primăriei Năvodari. În acest moment, SIND România doreşte să intabuleze clădirile de pe domeniul taberei şi după realizarea acestui lucru, ei sunt obligaţi să reabiliteze construcţiile. Însă, în acest moment există şi o suprafaţă de teren care aparţine domeniului public şi care este în litigiu. SIND România a dat în judecată Tabăra SA pentru acest teren”, a mai explicat primarul din Năvodari.

Clădirile au fost dărâmate, iar terenul, vândut

Tabăra de la Năvodari a fost ridicată în anii ’70, din banii Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania-UGSR. Complexul avea sute de clădiri, întinse pe 134 de hectare, organizate în cinci tabere: Delfinul, Albatros, Perla, Cutezătorii şi Lebădă. Cu zeci de hectare de teren, aflate chiar pe malul mării, tabăra Năvodari a căzut pradă rechinilor imobiliari. Conform procurorilor DNA, un rol important în decimarea complexului l-a deţinut chiar fostul primar al oraşului Năvodari, Nicolae Matei. De-a lungul anilor, o parte dintre clădirile copiilor au fost dărâmate, iar terenul parcelat şi vândut.

Dosar la Tribunalul Constanța

Fostul edil trebuie să se prezinte la Tribunalul Constanța, unde a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, alături de alte persoane. Următorul termen a fost stabilit pe 16.03.2021. În cauză se audiază martorii. Mai exact, Matei a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000), dosarul cu numărul 6401/118/2017 fiind înregistrat la Tribunalul Constanța pe 18 septembrie 2017. Alături de el, în calitate de inculpați apar și Neculai Dima, dar și Ștefan Ciocănel, pe când părți civile s-au constituit SC Sind România SRL și Ministerul Finanţelor Publice, iar parte vătămată: Consiliul Local Năvodari. Urmează a se stabili primul termen în proces. În cauză este vorba despre un teren situat în zona Taberei de Copii Năvodari, care a ajuns în proprietatea unei societăți, pe nedrept, sub semnătura fostului primar.

Citeşte şi:

MATEI, FOSTUL PRIMAR din NĂVODARI, face CĂRARE printre sălile de JUDECATĂ

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si chelaru a furat cot la cot cu matei, defapt este instruit de matei cum sa fure si sa combine, terenul unde e cherhanaua navodari tot de chelaru cu sind Romaania e facuta ALO DNAAA
3
1
Bai cacatilor scriti la comanda , vedeti ca Tabara din 2018 este in posesia Baronilor sindicali de la Sind Romania srl dupa ce Primaria voi a pierdut procesele la comanda mafiei arabilor lui Mohamad Murad !
3
4
daca Litoral Tv ar fi o televiziune ar avea ce sa ne spuna. dar acum acolo sunt doar niste circari
6
1
s-a distrus toata economia tarii. Securisto-comunistii care au inhatat tara, au rasturnat-o in sant. Iar acum, copii lor ne dau lectii din Monaco.
11
1
Pana acum era Matei de vina dar acum ca tabara dispare pe zi ce trece tot Matei e de vina?
6
11
Hai ca atunci a fost matei dar acum? Tot in tabara se construieste un bloc cu 12 etaje? I a zis iohannis tot psd e de vina nu? Primiti ce ati votat.
8
11
MATEI NICOLAE este un puscarias care a furat terenuri de la orasul Navodari in valoare de doua sute de milioane de euro si ii doare la basca, speram ca sa il condamne DNA la o suta de ani de puscarie.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468