REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cum s-a încheiat audierea lui Donald Trump în fața Procurorului General din New York

Cum s-a încheiat audierea lui Donald Trump în fața Procurorului General din New York

Replica API 10 august 2022 | 20:27 775

Fostul președinte american Donald Trump a invocat Al Cincilea Amendament constituțional - care prevede dreptul de a evita autoincriminarea - și a refuzat să răspundă la întrebări, după ce a fost convocat, miercuri, la Biroul Procurorului General din statul american New York.

Donald Trump

"La sfatul avocatului meu și pentru toate motivele expuse mai sus, refuz să răspund întrebărilor, în baza drepturilor și privilegiilor conferite fiecărui cetățean, potrivit Constituției Statelor Unite", a precizat Trump într-o declarație.

Convocarea lui Trump în fața Biroului Procurorului General din New York, Letitia James, are loc în cadrul unei anchete care durează de peste trei ani, menită să lămurească dacă Trump Organization și-a indus în eroare creditorii, asigurătorii și autoritățile fiscale prin furnizarea de declarații fiscale înșelătoare, scrie antena3.ro.

Donald Trump s-a opus mult timp să depună mărturie în această investigație.

El a mers în instanță și a încercat să blocheze o citație care a fost emisă în decembrie anul trecut.

Instanțele i-au respins în mod repetat argumentele și l-au obligat să depună mărturie.

Audierea lui Trump, la două zile după percheziția din Mar-a-Lago

Audierea de miercuri vine la două zile după mult-mediatizata percheziție a poliției federale, FBI, la reședința Mar-a-Lago din Florida a fostului lider de la Casa Albă.

Percheziția a avut loc în legătură cu documente confidențiale din timpul mandatului prezidențial, pe care Donald Trump le-ar fi adus pe proprietatea sa.

Inițiativa FBI a fost speculată de liderii Partidului Republican din SUA, care au amenințat că, după ce vor prelua controlul în Camerele Congresului, vor pune sub anchetă Departamentul Justiției, pentru pretinse ingerințe politice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920