REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Salvamarii din nordul litoralului, pregătiți pentru noul sezon

Salvamarii din nordul litoralului, pregătiți pentru noul sezon

Replica API 17 iunie 2022 | 00:00 1495

Salvamarii de pe plajele din Constanța sunt pregătiți pentru valurile de turiști gata să ia cu asalt valurile înspumate ale Mării Negre. Dacă în alți ani aceștia se confruntau cu diferite probleme, de la salarii până la dotări, în acest an se pare că totul este în regulă, turiștii fiind așteptați în număr cât mai mare. Reporterii Replica au vorbi cu Gabriel Bălan, președintele Asociației Salvamarilor, despre noul sezon estival, salvamari, dotări și altele.

Gabriel Bălan

”Am încercat în ultimii trei-patru ani de zile să înlocuim personalul cu cât mai multă tehnică, sky-jeturi, bărci, atv-uri. Ca salvamar, dacă stai prea mult pe plajă, printre cearceafuri, nu vezi foarte multe, în schimb dacă esti în larg, dincolo de geamandură, pe un sky-jet sau pe un caiac, imediat vezi dacă cineva are probleme. Deocamdată s-a început bine sezonul, nu au fost probleme. Prin contract noi ar trebuie să avem 93 de salvamari, iar deocamdată avem 80 și ceva, pentru că mai avem și studenți sau elevi care încă nu au terminat. Avem foișoare noi, ne ajută și vremea deocamdată pentru că apa este rece, lumea nu prea se aventurează să înoate.” a declarat Gabriel Bălan, pentru Replica.

În privința dotărilor, Gabriel Bălan, nu poate să se plângă: ” În privința dotărilor, avem patru sky-jeturi, 4 bărci cu motor de 15 cai-putere, avem 5 atv-uri, 40 de caiace, 3 catamarane, 6 plăci de intervenție, fiecare salvamar are tubul lui de salvare, cu tot ce trebuie, fiecare centru de prim ajutor are echipament de resuscitare, cu tuburi de oxigen, cu balon de oxigenare pentru respirație gură la gură. Suntem pregătiți pentru orice dar sperăm să avem cât mai puține incidente.” a mai spus Gabriel Bălan.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Moraru stelian m****s vinde droguri in constanta hasan onur ridica coletele si vinde in kartiere hericoanda si avream iancu si da spaga la dicot casa vanda de atati anii se vinde droguri si nu fac puscarie
0
0
Aceasta sluga. M.ars
0
0
Plaja lata de 300 metri si fasie de apa lata de 20 metri pana la geamanduri...unde incap oamenii aia in apa ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367