REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.1° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

CUM s-au TRANSFORMAT trotuarele de pe strada Cumpenei în PARCĂRI!

CUM s-au TRANSFORMAT trotuarele de pe strada Cumpenei în PARCĂRI!

Replica API 29 ianuarie 2021 | 14:53 2311

Nu mai este o noutate faptul că în Constanța se parchează haotic, din lipsa locurilor de parcare ori din comoditatea șoferilor. O parcare de „excepție” au făcut doi șoferi ce au blocat un trotuar din zona Pod Butelii.

Problema șoferilor care-și lasă mașinile din dotare total alandala nu mai este nouă în Constanța. Că vorbim despre vehicule lăsate fix pe trecerile de pietoni, în stații de autobuz sau pe trotuare, toate sunt evenimente întâlnite zi de zi, în municipiul de la malul mării, unde disciplina în trafic este doar un termen. Adevărul este că nici nu sunt locuri de parcare, însă unii chiar fac cinste mărcii „ai parcat ca un bou”. În această categorie intră și cei care „nu dau doi bani” pe pietoni și blochează trecerea. Astfel, de cele mai multe ori, pietonii sunt forțați să meargă pe carosabil. În mod normal, locul autoturismelor ar fi pe șosea, dar se pare că, mai nou, este și pe trotuar. Un exemplu l-au dat doi șoferi ce au fost surprinși blocând un trotuar în zona Podului de la Butelii, mai exact, pe strada Cumpenei. Se pare că nici copacul din mijlocul trotuarului nu i-a încurcat pe cei doi conducători auto să se înghesuie pe trotuar și să facă parcarea de excepție surprinsă în imagini.

Ce spune Codul Rutier

Conform Cod Rutier, Poliția Rutieră va putea dispune ridicarea nu doar a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă, cum stabilește acum Codul Rutier, ci și a mașinilor parcate pe trotuar sau pe alte spații. Parcarea mașinilor pe trotuare este permisă numai acolo unde există indicatoare sau marcaje amplasate de autorități. Se vorbește aici de trotuare care au lățimea de cel puțin 3 metri, iar amenajarea spațiului se face de către primărie cu acordul poliției rutiere.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca mergi pe strada ce duce spre cimitirul Central in zona RAJA sunt parcate masini pe trotuar si pe banda de circulatie,nu mai spun de masinile ce le repara o firma service auto-care are numele firmei ascuns!Am oprit o masina de Politie Locala sa ia masuri si mi-au spus sa fac sesizare de parca ei sunt platiti de mama lor si nu stiu sa scrie amenzi!!Daca nu se iau masuri in urmatorii 2 ani o sa fie vai de conducatorii auto.
0
0
Zi si mie pe unde trece o mama cu copilul in carut daca tu iti urci tigaia pe partea pietonala?
6
0
Si unde plm sa le parcheze ba diana..tu unde iti parchezi masina.. In centrul orasului?
1
4
Aceiasi situatie este si in cartierul Viile noi.In zona cimitirului,masinile sunt parcate pe trotuarul foarte ingust,desi unii dintrei ei au curti si garaj in curte,iar oamenii fac slalom printre masini.
5
0
Daca terenu liber verde s a transformat in blocuri sau vile parcari ioc
6
1
De ce nu spuneti ca in Cta sunt 100000 de masini si doar 27000 de locuri de parcare din care 7000 in Mamaia? Unde vrei sa parcheze? De ce nu se fac parcari subterane sau supraetajate in centru, in zona judecatoriei unde vin zilnic peste 500 de masini? Asa stiti sa aruncati cu noroi ... doar ca nu arincati unde trebuie.
9
2
Asta spune ceva despre administratia de rahat a acestui oras!
12
0
Primaria a vandut parte din strada baietilor isteti care au stiut sa mute gardul ,apoi a iesit un trotuar de fix latimea unei masini pe care stau aliniate masinile si pe strada ingustata joaca ruleta ruseasca cei nevoiti sa treaca pedestru.Trebuie sa fie largite strazile astfel incat latimea trotuarelor sa fie ceva mai mica decat latimea unei masini
8
0
stirea zilei.....ce prostie....TOATE TROTUARELE DIN CONSTANTA, UNDE NU SUNT STALPULETI SUNT TRANSFORMATE IN PARCARE ....FARA EXCEPTIE.....
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272