REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cum să arzi 500 de calorii în 30 de minute

Cum să arzi 500 de calorii în 30 de minute

Replica API 28 octombrie 2020 | 18:58 1111

Vrei să slăbești, însă sportul nu este activitatea ta favorită? Ei bine, nu ai cum să renunți la sport, însă poți alege anumite antrenamente mai intense, care te vor ajuta să arzi multe calorii într-un interval scurt de timp. În acest fel, poți scăpa de 500 de calorii într-o jumătate de oră.

Poți practica sport oriunde – acasă, la sala de fitness, în parc sau în orice alt loc simți că e potrivit să faci asta. Important este să îți stabilești o serie de obiective și să nu te abați de la ele, scrie doc.ro.

În mod normal, specialiștii în materie de fitness ne recomandă să petrecem cel puțin 1 ora la sala pentru rezultate bune. Însă dacă vrei să scapi mai repede, există soluții și pentru ține – antrenamentele mai intense.

Iată câteva moduri în care poți scapă de 500 de calorii în cel mult o jumătate de oră:

Fă un mix din mersul pe bandă și mersul pe bicicletă – aleargă preț de 15 minute pe bandă, la intensitate din ce în ce mai mare, apoi pedalează la bicicletă încă 15 minute, însă într-un ritm foarte alert. Vei reuși, dacă îți menții ritmul accelerat, să arzi 500 de calorii, mai ales dacă ești supraponderal. Mare atenție însă, trebuie să îți faci încălzirea înainte cu câteva exerciții de stretching, altfel riști să te accidentezi.

Alergare cu intervale de sprint – încălzește-ți musculatura întregului corp, apoi poți începe alergarea. După 3 minute de alergat, fă 1 minut și jumătate de sprint, apoi revino la ritmul de alergat și tot așa, până când trece o jumătate de ora.

Poți folosi un smartwach sau telefonul pentru a te cronometra. Dacă respecți aceste indicații cu strictețe, vei arde cele 500 de calorii într-o jumătate de ora. Poți face această alergare în parc, în aer liber, dar și la sala de fitness, pe bandă de alergare.

Antrenamentele cu greutăți – un antrenament cu greutăți te poate scapă de 500 de calorii în 30 de minute, cu condiția să faci fiecare exercițiu extrem de corect, dar și să nu faci pauze mai mari de 30 de secunde între seriile de exerciții. Pentru un antrenament cu greutăți trebuie să fii pregătită din punct de vedere fizic, așa că asigura-te că nu te avânți să faci asemenea exerciții din prima zi în care te apuci de sport.

Sări coarda – floare la ureche la prima vedere, însă pe măsură ce trec minutele, săritul corzii devine din ce în ce mai solicitant pentru picioarele tale, dar și pentru alte zone ale corpului. Dacă reușești să sări coarda timp de o jumătate de ora, vei reuși să arzi până la 600 de calorii. Nu te aștepta să reușești din prima zi să faci asta, însă pe măsură ce exersezi mai mult, vei mari rezistență organismului și vei fi mai aproape de îndeplinirea acestui task.

Este important să înțelegi că înainte și la finalul oricărui antrenament sportiv trebuie să faci câteva exerciții de stretching care îți pregătesc/ relaxează musculatura.

Orice activitate pe care o desfășori și care implică o serie de mișcări te va ajută să scapi de kilogramele în plus. Începând de la spălatul podelelor și până la ștersul geamurilor, cântatul la chitară ori grădinăritul, multe activități cotidiene ard calorii fără că tu să fii conștient de asta.

Adoptând un stil de viață sănătos și activ și făcând cel puțin 30 de minute de sport pe zi, vei reuși să îți menții silueta, dar și starea de sănătate. Nu neglija impactul pe care mișcarea îl are asupra sănătății tale și asupra riscului de îmbolnăvire.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108