REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum să eviți o nesimțită ajunsă șofer la Uber, ca să nu-ți strici ziua! Video

Cum să eviți o nesimțită ajunsă șofer la Uber, ca să nu-ți strici ziua! Video

Mirela PASCAL 14 octombrie 2022 | 00:00 23135

Nu de puține ori, taximetriștii au ajuns în atenția opiniei publice, din pricina atitudinii grosolane! Și în Constanța au fost nenumărate situații când șoferii de taxi înjurau clienții sau fumau în mașină ori erau acuzați că cer mai mulți bani decât costa cursa, în realitate. Din acest motiv, poate, transportul alternativ a detronat taximetria. Tot mai mulți șoferi, femei și bărbați, fac bani frumoși din Bolt sau Uber, însă întrebarea este sunt aceștia testați psihologic? Din situația pe care v-o prezentăm mai jos înțelegem că nu! Joi, 13 octombrie, o clientă din Constanța a făcut ”cunoștință” cu caracterul nesimțit al unei șoferițe de Uber, încă de la primele ore ale dimineții. S-a aflat în situația de a fi dată jos din mașina pe care o comandase, șoferița manifestând o atitudine grosolană, supărată că nu a nimerit locația. Apoi, a mințit în aplicație că a refuzat clienta să plătească cursa.

În urmă cu aproximativ 3 ani, la Constanța a apărut transportul alternativ. Bolt-ul sau Uber-ul, cum este cunoscut acest tip de transport, care face o reală concurență taximetriștilor, aceștia din urmă semnalând, de nenumărate ori, că sunt dezavantajați de cei care practică ridesharing-ul.

 Anii au trecut, șoferii de Bolt/Uber s-au înmulțit precum ciupercile după ploaie, tarifele au crescut și ele, dar au apărut și șoferii nesimțiți, aroganți și plictisiți de viață și de tot ce-i înconjoară, care ajung să-și verse frustrările pe clienți.

Acesta este și cazul unei șoferițe de pe Uber care și-a dat clienta jos din mașină, anulând cursa și apoi raportând, în aplicație, clienta că nu a dorit să achite suma integrală a cursei.

Șoferița de pe UBER: Nu stau să caut aleile!

Dar haideți să vedem cum s-a întâmplat totul! Joi, octombrie, puțin peste ora 10. O clientă comandă o cursă UBER, destinația Poarta 6-Far. Locația a fost indicată greșit de către aplicație, undeva la peste 200 de metri distanță, pe o altă stradă. Se întâmplă deseori ca gps-ul să dea erori, poate și din pricina faptului că sistemul de localizare nu este foarte bine pus la punct, însă clienta nu s-a mai confruntat cu un astfel de lucru până acum. 

Revenind, șoferița conducea un Volkswagen Golf cu numerele CT 99 SSI. La câteva minute de la comandă, clienta a primit un mesaj de la șofer: ”Am ajuns!”. Văzând în aplicație că șoferița se află în altă zonă, clienta i-a transmis locația corectă. Răspunsul neașteptat și flegmatic al șoferiței nu a întârziat să apară: ”Veniți la mașină, la locație. Nu stau să caut aleile și blocurile”.

Aceeași șoferiță: Coborâți  din mașină!

Clienta a transmis, încă o dată, prin mesaj adresa, cu numărul blocului. Nu din comoditate sau pentru că-i era greu să meargă pe jos câteva sute de metri. ”Aș fi putut să merg până în stație să iau transportul în comun, însă mă grăbeam, așa că am comandat transportul alternativ”, ne-a spus clienta.

La un moment dat, a întrebat-o pe șoferiță dacă mai vine sau nu, întrucât intrase în silenzio stampa. În cele din urmă, clienta s-a deplasat în zona în care șoferița de pe Uber a parcat autoturismul. ”Dacă nu era târziu, aș fi anulat cursa”, i-a spus șoferiței. În momentul în care s-a urcat în mașină, aceasta din urmă, cu o figură acră, de parcă și-ar fi dorit să-i spargă capul clientei cu ceva sau să-i scoată ochii, i-a cerut să coboare din mașină. Aceasta a refuzat, rugând-o, încă o dată, să o ducă la destinație, întrucât a întârziat la serviciu. Șoferița a continuat să aibă aceeași atitudine de borfaș, insistând să coboare.

Șoferița a anulat cursa și a raportat clienta, pe motiv că nu a vrut să plătească cursa

În cele din urmă, clienta a coborât, însă în secundele următoare i-a venit mesaj prin aplicație, prin care era înștiințată că șoferița a anulat cursa și a raportat-o pentru că… a refuzat să plătească întreaga sumă, contravaloarea cursei.

”Am sesizat celor de la UBER comportamentul șoferiței...”

Imediat, constănțeanca a sesizat cele întâmplate în aplicația UBER. ”Am trimis mesaj celor de la Uber…. Partea proastă, la acest transport alternativ, este că nu poți intra în legătură directă prin telefon cu cei din flote, iar nemulțumirile ți le spui prin mesaje. Bun! Am transmis mesaj, am comunicat întreaga situație, așa cum s-a întâmplat, le-am spus că am și o filmare în acest sens, iar în câteva minute m-au informat că mi-a fost rambursată taxa de anulare… anulare pe care, repet, nu am făcut-o eu, ci șoferița recalcitrantă. Am întrebat, ulterior, ce măsură vor lua în cazul femeii, însă nu am mai primit un răspuns. Consider că astfel de șoferi nu au ce să caute în trafic, mai ales să practice acest tip de transport. Oricine are dreptul la un loc de muncă, însă dacă nu este capabil să gestioneze corespunzător și cu calm situațiile care nu-i sunt pe plac, atunci să se reprofileze. Nu oricine poate lucra cu publicul ”, a declarat clienta.

Acestea fiind spuse, ne întrebăm: Șoferii care practică transportul alternativ sunt testați psihologic periodic, așa cum se întâmplă în cazul taximetriștilor, sau e suficient avizul obținut pentru obținerea certificatului profesional! Cât de siguri suntem atunci când ne urcăm într-o mașină Bolt sau Uber și cine răspunde de șoferii care practică transportul alternativ?!

Video:

Cum ajunge un conducător auto șofer la Uber sau Bolt

Cât de legal este transportul alternativ?! Șoferii nu sunt acreditați și nu sunt dispuse cu celeritate măsuri de reglementare a acestei categorii de servicii de transport, pentru crearea unui cadru concurenţial real şi asigurarea predictibilităţii necesare investiţiilor. Tariful nu este fix, ci dinamic. Când e cerere, iar asta se întâmplă, de cele mai multe ori, în sezonul estival, cresc prețurile peste măsură.

Oricine are peste 21 de ani poate fi șofer Uber sau Bolt. Primul pas, înscrierea și apoi obținerea certificatului profesional. Apoi, se efectuează examenul medical pentru obținerea certificatului profesional, care include, probabil, și testul psihologic, și urmează cursurile unei școli autorizate. Ultimul pas: examenul. În cazul celor care își deschid o afacere de flotă (SRL) sau conduc sub propria firmă (PFA), procedura e un pic mai greoaie și ține mai mult de birocrație. Și încă un detaliu important: vechimea maximă a mașinii să fie de 15 ani (maximum 14 ani pentru a putea obține copia conformă pentru o perioadă de un an).

Precizăm că Uber este disponibil în marile orașe precum București, Cluj, Iași, Timișoara, Brașov, Constanța, Craiova, etc. Iar în timpul sezonului estival, cu toții își dau întâlnire la mare, nu pentru vacanță sub clar de lună pe plajă, ci pentru a le face concurență colegilor din Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367