REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cum să-ți „păcălești” stomacul. Alimentele care îți taie pofta de mâncare și nu îngrașă

Cum să-ți „păcălești” stomacul. Alimentele care îți taie pofta de mâncare și nu îngrașă

A.F. 29 noiembrie 2022 | 00:00 627

Încercați să slăbiți sau să vă mențineți greutatea actuală? Poate fi un proces dificil, cu consecințe pronunțate pe termen lung.

La un moment dat, cu toții am căzut victime ale foametei furioase și inexplicabile, care, la rândul său, ne determină să gustam carbohidrați cu conținut ridicat de calorii, ceea ce duce la creșterea în greutate. Akansha Jhalani, dietetician și blogger de sănătate, sugerează opțiuni sănătoase pentru a ne menține greutatea sub control.

Merele

Un măr pe zi ține doctorul departe și foamea la distanță. Este o sursă excelentă de fibre solubile și pectină. Aceste fibre voluminoase necesită timp pentru a fi mestecate, ceea ce permite stomacului să semnalizeze creierului când ați atins sațietatea și previne supraalimentarea.

De asemenea, evită absorbția de calorii și carbohidrați suplimentari, care reduc depozitarea suplimentară de grăsimi în organism.

Merele au, de asemenea, un conținut de fibre și apă care să țină departe starea de foamea,  vă vor menține burta plină pentru o perioadă lungă de timp și vă vor împiedica să întindeți mâna spre dulciuri bogate în calorii.

Ghimbir

Ghimbirul ne controlează pofta de mâncare, ceea ce înseamnă că va ajuta la reducerea poftelor și ne va potoli foamea. Acționează ca un stimulent care se mișcă într-un ritm lent prin GI și energizează corpul prin fluxul sanguin. Are proprietăți antioxidante ridicate, efecte de scădere a colesterolului și reduce secrețiile gastrice.

Ghimbirul este, de asemenea, utilizat pe scară largă pentru proprietățile sale medicinale și poate fi adăugat în dieta noastră ca și condiment.

Tărâțe de ovăz

Tărâțele conține un tip unic de fibre solubile, beta-glucani, care prezintă proprietăți remarcabile pentru sănătate și sunt benefice pentru pierderea în greutate. Taratele de ovăz au un conținut scăzut de calorii si au fibre sățioase, care absorb apa si măresc volumul in timpul digestiei, oferindu-ți astfel o senzație de sațietate. De asemenea, reduc absorbția caloriilor din intestin, ceea ce menține nivelul zahărului din sânge stabil.

Iaurt

Bacteriile vii prezente în iaurt mențin un sistem digestiv curat și vă oferă beneficii uimitoare pentru sănătate. Iaurtul este o sursă excelentă de proteine, vitamine, minerale și alți micronutrienți ușor de digerat.

O porție mică de iaurt vă oferă tiamină, care ajută la menținerea apetitului și a creșterii. De asemenea, iaurtul întărește imunitatea, dezvoltă rezistență la combaterea bolilor și ajută la pierderea în greutate.

Ouă

S-a dovedit că ouăle ne fac să ne simțim plini pentru o perioadă mai lungă de timp și suprimă hormonul grelină care acționează ca un stimulent al apetitului.

De asemenea, conțin proteine de bună calitate care țin la distanță pofta. Ouăle pot fi un plus grozav pentru dieta dumneavoastră dacă doriți să vă micșorați talia, să vă eliminați poftele și să vă monitorizați glicemia.
Condimente

Ardeii iuți nu numai că adaugă o aromă delicioasă mâncărurilor noastre, dar oferă și o serie de beneficii pentru sănătate.

Se știe că ardeiul roșu are capsaicină, care are efecte antiinflamatorii, distruge celulele canceroase, previne riscurile de boli cardiovasculare, stimulează metabolismul și crește consumul de energie.

Pe de altă parte, se știe că scorțișoara are efecte de scădere a zahărului din sânge și te menține sătul pentru o perioadă mai lungă. Așa că stratificați-vă preparatele cu ardei gras sau stropiți-le cu scorțișoară, pentru beneficii maxime.

Leguminoase

Leguminoasele și legumele precum năutul, fasolea, lintea și mazărea sunt o sursă excelentă de proteine. Sunt bogate în carbohidrați complecși, cunoscuți ca amidon rezistent și oligozaharide, care încetinesc procesul de digestie.

Proteinele și fibrele au un efect combinat, care întârzie golirea stomacului și ne mențin săturați pentru o perioadă mai lungă de timp, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108