20.4° Constanța Vin., 7 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6145
20.4° Constanța Vineri, 7 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6145

Cum schimbă Elena Udrea legea pentru mamele din penitenciare

Replica API 13 august 2022 748

Postarea Elenei Udrea de pe Facebook în care a criticat modul în care Penitenciarul Târgşor dorea să îi impună să îşi vadă copilul, respectiv printr-un geam separator ar putea duce la o schimbare. Avocatul Poporului s-a autosesizat şi chiar ia în calcul să solicite Ministerului Justiţiei modificarea actualei legislaţii de executare a pedepselor, dar şi alinierea la normele europene.

Elena Udrea

Avocatul Poporului a solicitat directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor ca vizitele deținuților cu copii minori să se desfășoare fără dispozitiv de separare, în situațiile în care nu există motive temeinice care să nu permită acest lucru.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

"În funcție de răspunsul administrației, o să iau în calcul sesizarea Ministerului Justiției pentru modificarea legislației actuale", a declarat Renate Weber pentru inpolitics.ro, adăugând că totul ține doar de dorința protejării copiilor cu părinți în închisori.

După ce a aflat de demersul Avocatului Poporului, Elena Udrea a transmis prin intermediul Facebook un mesaj de mulțumire.

"Mamele din penitenciarul Târgușor, sigur și din celelalte penitenciare, îi mulțumesc Avocatului Poporului. Speră că implicarea doamnei Renate Weber va duce la rezolvarea regulii absurde şi anume care oprește copiii deținutelor să își poată întâlni mamele, să le poată îmbrățișa, să poată fi mângâiați, ținuți în brațe, sărutați și alinați de cele care le-au dat viață.Așa cum spuneam, ca să îndreptăm lucrurile greșite pe care le întâlnim în toate domeniile la tot pasul, este necesar să se găsească doar bună intenție și o minte deschisă", a scris Elena Udrea într-o nouă postare, potrivit antena3.ro.

Totul a pornit de la o postare de săptămâna trecută a Elenei Udrea, în care a vorbit despre interdicția impusă de conducerea Penitenciarului Târgșor de a-și vedea copilul printr-un geam.

"O să aduc în discuție o știre absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit

"dispozitiv de protecție", fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care lipsește atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta?", a scris Udrea pe Facebook.

Despre aceeași situație a vorbit și partenerul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov.

"Am avut așa, un oarecare șoc în momentul în care am văzut că trebuie să stau de vorbă cu ea prin acel geam, sau dispozitiv de protecție, cum îl numesc ei, pentru că m-am gândit că la un moment dat va fi nevoie să ajung și cu copilul acolo și vom trebui să facem cam același lucru", a spus acesta.

Totuși, la momentul în care Elena Udrea și-a văzut fetița la închisoare, s-a renunțat la geamul despărțitor.

"În camera Mama și copilul a fost o întâlnire față în față între Elena și copilul ei. A fost mediul decent și ok în care această primă întâlnire după atâta timp ar fi trebuit să se desfășoare. Camera este ok, este amenajată cu jucării", a mai adăugat Adrian Alexandrov.

Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul Târgșor de la începutul lunii iunie după ce a fost extrădată din Bulgaria.

Ea are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Ce ai fi furat tu cinstitule dar nu ai de unde zdreanta?.O faci pe orarul plmele. Prioritatea statului roman sunt interlopii,pestii,proxeneti nu prostimea tarii in care te afli si tu.Ei sunt sponsorii partidelor politice din Roumania. Mars la cacat bati campii!
2
0
Uite ca mai citesc si politrucii chestii din astea sii agata frica in gat! Ca poate nu se stiie cand si ei. Ca vremuri nesigure mai traim, nu!
1
0
Bai boule care te faci ca nu intelegi,eu am spus ca Romania este in U.E.si cand vine vorba de saraci tari din libertate si cand vine vorba de puscariasi,ei dintre aceste doua categorii de oameni saraci au prioritate mai ales cei care muncesc si pensionari cu vechime completa care cu veniturile pe care le au traiesc in Romania sub limita saraciei.
0
0
Aceasta Renate Weber .***. Nuti este prima mama incarcerata cu copil minor? De ce s-a autosesizat abia acum, cand este vorba despre Nuti?
1
0
ti-a cazut sapunul
2
1
Romania nu este in UE ?.Atunci de ce sa fie diferente intre puscariile de la noi si cele din vest.Sau la noi in Ro ne credem in Guyana franceza de la inceputurile sec.XIX?.Treziti va bulangiilor !!!
0
0
puscarii din Romania.Porcii i gainile mele au conditii mai bune decat arestatii.
1
0
Sa stii ceva tu blondino si avocatul tau,inainte de drepturile puscariasilor statul Roman ar trebui sa le asigure bani pentru coshul minim romanilor care nu sunt in puscarii,asta le-a cerut U.E.guvernantilor romani,eliminarea saraciei si dupa asta daca statul mai are bani sa le asigure si detinutilor un nivel de trai la nivelul puscariasilor din alte tari membre U.E.caci stie toata Europa ca Romania nu este Suedia,Franta,Germania,etc.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
2527913377
5/49
3640613019
joker
4052873610