REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
10.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Cum se fură bagajele din terminalul sosiri internaționale Otopeni

Cum se fură bagajele din terminalul sosiri internaționale Otopeni

A.F. 19 octombrie 2023 | 18:23 1259

Noua metodă de furt s-a descoperit după ce două persoane care au călătorit dinspre Statele Unite ale Americii către România au rămas fără bagajele în care aveau lucruri valoroase.

Cum se fura bagajele din terminalul sosiri internationale Otopeni

Persoanele au avut ghinionul să constate că o parte dintre bagajele lor de cală nu se află pe banda repartizată zborurilor lor. Oamenii au parcurs procedura specifică în această situație, au luat legătura cu biroul Lost&Found, apoi cu aeroportul din Varșovia unde cursele lor au avut escală pentru ca în cele din urmă să se certe chiar cu reprezentanții aeroporturilor din Chicago și Toronto pentru a cere socoteală în legătură că geamantanele pierdute. Aveau să afle după luni de anchetă personală că furtul se realizase în România, chiar sub nasul lor.

Primul păgubit a fost un român care s-a întors în țară din SUA, pe ruta Chicago-Varșovia-București. Avea trei bagaje de cală, doar că pe banda nr.2, alocată cursei sale nu a găsit decât două dintre cele trei genți. Un troler de culoare argintie, bagaj foarte valoros care conținea camera foto și accesoriile aferente, dar și haine, pachete de cafea și medicamente, a fost de negăsit. Valoarea prejudiciului declarată de călător a fost de 5.000 dolari americani.

O reclamație similară avea să depună și o altă persoană care aterizase pe Otopeni în aceeași zi, dar cu o cursă din Toronto-Varșovia-Otopeni. Femeia a reclamat că și ei i-a dispărut o geantă dintre cele pe care le avusese la cală. Situația a fost rezolvată tot cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale aeroportului.

Așa s-a constatat că un tânăr care revenise în țară cu cursa Ryanair s-a servit cu două trolere de pe bandă și a plecat pur și simplu din aeroport ca și când bagajele ar fi fost ale lui, notează yiare.com.

Identificat de polițiști, tânărul a explicat că în acea perioadă nu se simțea bine, fiind consumator de heroină, și nu a avut o explicație pentru furturile din aeroport.

Explicația au găsit-o tot polițiștii. Cele două camere foto au fost vândute imediat unul client care lucra în domeniul cinematografiei care a acceptat să le cumpere contra sumei de 10.500 de lei.

În timpul perchezițiilor la domiciliul hoțului, polițiștii nu au mai găsit mare lucru din bagajele furate din aeroport, ci doar cutiile cu medicamente. Hoțul a fost condamnat la un an și 4 luni de închisoare cu suspendare și la plata sumei de 7.600 de euro reprezentând daune produse persoanelor cărora le-a furat bagajele, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407