REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum se fură din maşinile în Constanţa: un individ ţine de şase în timp ce un minor trece la treabă

Cum se fură din maşinile în Constanţa: un individ ţine de şase în timp ce un minor trece la treabă

Replica API 10 octombrie 2014 | 01:24 180

Judecătorii îi lasă în libertate

Judecătorii îi lasă în libertate

Că minorii cu vârste de până în 14 ani nu au răspundere penală deja nu mai este un secret, acest lucru fiind şi „colacul de salvare” pentru infractori. Mulţi îi bagă la înaintare ştiind că aşa vor scăpa basma curată. Numai că, de data aceasta, oamenii legii au depistat întreg traseul. Este vorba despre Ali Selciuc, care ţinea de şase în timp ce un minor, respectiv Onur Cristinel Ţiu, sustrăgea bunuri dintr-un Matiz. Pe fir au intrat şi procurorii însă lovitura a venit de la judecători: vor fi cercetaţi în libertate!

Minorii cu vârstele de până în 14 ani nu răspund penal, iar cei care îi pun să comită infracţiuni sunt cercetaţi în… libertate! Acesta este şi rezultatul unui nefericit eveniment ce s-a petrecut recent pe străzile din municipiul Constanţa, iar la data de 8.10.2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor Onur Cristinel Ţiu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat şi faţă de inculpatul major Ali Selciuc, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la furt calificat. Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut că la data de 7.10.2014, în jurul orei 23.00, în timp ce Ali Selciuc asigura paza locului, minorul, prin forţarea ramei portierei dreapta-faţă de la autoturismul marca Daewoo Matiz aparţinând persoanei vătămate G.I. ce se afla parcat în municipiul Constanţa, pe strada Griviţei, nr. 34A, a încercat să sustragă bunuri din interior, fără a reuşi însă acesta lucru ca urmare a intervenţiei organelor de poliţie, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 1.100 lei. Oamenii legii şi-au făcut treaba, inculpaţii ajungând în faţa magistraţilor Judecătoriei Constanţa, care au hotărât să îi lase în libertate, sub control judiciar. „Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Ali Selciuc şi Ţiu Onur-Cristinel”, potrivit portalului instanţelor de judecată. Cum decizia nu a fost definitivă, procurorii au şi contestat-o.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367