REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cum se manifestă meteosensibilitatea

Cum se manifestă meteosensibilitatea

Replica API 12 aprilie 2022 | 00:00 384

Nu doar temperatura, dar şi presiunea şi umiditatea ne pot influenţă starea de bine. Potrivit statisticilor, 40% din populaţia pământului suferă de meteosensibilitate. Cum se manifestă ne explică Ana Maria Florescu, specialist fizio-kinetoterapeut.

Meteosensibilitatea este reacţia organismului la schimbările condiţiilor meteo - temperatura, presiune, umiditate, etc. Afectează 40% din populaţia globului și este de 3 ori mai frecventă la femei. Apare mai ales la cei din mediul urban şi este preponderentă la persoanele cu patologie cronică, scrie digi24.ro.

Variația condițiilor meteo afectează sistemul articular şi muscular, sistemul vestibular (tulburări de echilibru, vertij, tulburări de auz), sistemul cardiac, sistemul circulator şi sistemul nervos (migrene, oboseală, somnolenţă, scăderea capacităţii de concentrare, depresie, etc)

Variaţiile de presiune atmosferică influenţează presiunea intraarticulară cu manifestări clinice: durere, limitarea mobilităţii, inflamaţie, scade stabilitatea. Cele mai afectate articulaţii : genunchii, coatele, articulaţiile mici ale degetelor şi coloana cervicală. Mai rar la nivelul soldurilor şi umerilor.

Variaţiile de temperatura produc variaţii circulatorii cu scăderea fluxului sanguin, asociată cu contracţia musculară de termoreglare dau contracturi musculare dureroase.

Tratăm afecţiunea de baza, dacă vorbim de o baza cronică: dacă vorbim de o artroză sau o afecţiune la nivelul coloanei vertebrale. Putem preveni folosind fizioterapia o dată la 6 luni, masajul terapeutic regulat şi având un stil de viaţă sănătos (mişcare în aer liber pentru o adaptare mai bună la condiţiile meteorologice).

Copiii care au probleme ORL (care suferă de otite sau astm) sunt mai sensibili la condiţiile meteo.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272