REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Aveți grijă la țepele de pe litoral

Aveți grijă la țepele de pe litoral

Replica API 30 iunie 2022 | 00:00 1939

Când vorbim de vară ne gândim întotdeauna la soare, plajă și cel mai important, unde ne cazăm. Pentru că nu toți caută hoteluri scumpe, există alternativa cazării pe la casele oamenilor care-și pun apartamentele sau vilele la dispoziție pe timpul verii pentru turiști, dar asta poate fi riscant deoarece se trag și multe țepe.

În Costinești, există un domn care și-a pus vila pe rețelele sociale, spunând că o închiriază pe vară, iar evident ofertele au început să vină gârlă. O grămadă de turiști s-au înghesuit, dar doar unul a fost norocos. O domnișoară a reușit să dea un avans pentru vestita vilă, doar că și-a primit țeapă, primind block de la domnul care închiria.

“Bună seara! Cunoașteți careva această vilă din Costinești și proprietarul acesteia? I-am oferit domnului un avans și acum suntem blocați peste tot și anunțul de pe olx nu mai există.” A spus presupusa clientă a țeparului din Costinești.

Fata în cauză nu a reușit să-l contacteze pe proprietarul vilei și nici reporterii Replica nu au reușit să dea de el. Avea telefonul închis și nu am reușit să luăm nici o declarație de la el, dar indignarea fetei ne-a fost de ajuns.

Le dăm drept la replica turiștilor clujeni

Am reușit să luăm legătura cu tânăra care este din Cluj și am reușit să aflăm câteva detalii care ne-au lăsat mască: “Am căutat cu prieteni mei cazare la mare, noi suntm din Cluj, și am găsit anunțul domnului pe Olx. Ne-am uitat la poze, ne-a plăcut cum arată și am sunat la dânsul. A spus că este liber în perioada în care doream noi să mergem și în aproximativ o săptămână ne-a cerut avans 800 de lei. Bineînțeles că am strâns avansul și l-am trimis prin BT Pay pe contul său. În această săptămână, prietena mea, care a vorbit cu domnul respective a observant că nu-I mai apare poza lui pe Whatsapp și nu mai putea să-I dea mesaje. Atunci ne-am dat seama: domnul tăiase cartela și nu mai puteam să dăm de el. După ce am pus anunțul pe Facebook am descoperit adevăratul proprietar al casei care ne-a spus că e casa lui, doar că nu corespun numele și numărul de telefon. Deocamdată ne găndim dacă să mergem la poliție sau nu.”, a declarat Camelia Țibrea pentru ziarul Replica

Localnicii avertizează turiștii

“Întotdeauna vor fi pe litoral oameni care fac astfel de mișmașuri. Și nu numai pe litoral, peste tot în țară. Trebuie doar să fie atenți turiștii în cine au încredere. Să verifice profilurile de facebook, să facă cumva să primească o garanție că dacă vor da bani, măcar să beneficieze de ce au plătit.”, a declarat un constănțean pentru ziarul Replica.

“Să nu le ma idea banii înainte. Ce avans? Să ajungă la locație, să stea acolo și când pleacă se dau banii. Simplu. Nu mai faceți prostia să acceptați să plătiți înainte.”, mai declară o localnică pentru ziarul Replica.

Constănțenii sunt solidari față de turiști, dar aceste țepe se întâmplă de mult timp și nimeni nu pare să reușească să rezolve acest impediment al turiștilor de a veni pe litoralul românesc. Totuși, nu e treaba nimănui. Aveți grijă în cine aveți încredere de pe site-urile sociale și aplicațiile de anunțuri.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum adica si-a luat teapa ? A fost tepuita !!!
1
0
De unde atita incredere sa faci cumparaturi pe OLX sau altele. O furi rau de tot, dar romanul este foarte naiv el cumpara blana ursului din padure.Isi merita soarta.
0
0
Cat timp o sa fie oameni p****i o sa existe astfel de situatii. La fel ca cei care pun botul ca pot lua un Iphone cu doar 20 de lei
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614