REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cum stau salvamarii cu pregătirile pentru noul sezon estival! Video

Cum stau salvamarii cu pregătirile pentru noul sezon estival! Video

Replica API 9 mai 2022 | 12:24 2146

Mai este foarte puțin timp până la deschiderea oficială a sezonului estival, așa că nu numai hotelierii se află pe ultima sută de metri cu pregătirile, ci și...salvamarii. De sudul litoralului, stațiunile arondate Mangaliei, se ocupă firma Salvamira SRL, deținută de George Lipoveanu. Am vrut și noi să aflăm cum stau cu pregătirile, așa că le-am făcut o vizită salvatorilor, pe care i-am surprins în câmpul muncii.

de la stânga la dreata: Silion Liviu, angajatul bun la toate, Vasile Borteș, șeful salvamarilor, și Dani Popa, salvamar cu experiență

Litoralul românesc va întâmpina turiștii cât de curând, iar pentru siguranța acestora, Primăria Mangalia a achiziționat serviciile publice de salvare acvatică pe plajele cu destinație turistică din municipiul Mangalia și stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp. Cel care va proteja turiștii odată cu începerea sezonului estival este George Lipoveanu cu echipa sa formată din 90 de salvamari, și, de asemenea, asistentele medicale și paznicii care sunt extrem de importanți pentru siguranța celor ce vor păși nisipurile de la sudul Mării Negre.

Cum se pregătesc salvamarii din sud pentru noul sezon estival!

Salvamarii, 80% pregătiți pentru noul sezon estival! Replica Constanța a dat ”buzna” la propriu să vadă în ce stadiu se află cu pregătirile salvamarii pentru deschiderea noului sezon și i-a găsit pe aceștia în câmpul muncii. Am aflat, cu această ocazie, faptul că pregătirile vor fi gata până la 1 iunie. Vasile Borteș, șeful salvamarilor, ne-a declarat că: ”pregătim foișoarele, le sudăm, le asamblăm, și le scoatem pe plajă. Sunt patru nou nouțe și mai avem 16 pentru toată zona. Am pregătit și caiaceleși plăcile de salvare”. Potrivit lui Boter

Anul acesta, un număr aproximativ 90 de salvamari vor veghea asupra siguranței turiștilor, plus asistente medicale, pentru toate stațiunile, ne-a mai spus Borteș.

Cum se pregătesc salvamarii

Pregătirea dis de dimineață pentru siguranța turiștilor începe, potrivit lui Dani Popa, unul cu experiență, cu atenționarea turiștilor, prevenirea acestora, supravegherea și intervenția în caz de este necesar. Baza de pregătire și de antrenare a salvatorilor se afla la scafandrii din Constanța, iar un centru de instruire se află și în Mangalia.

Anul 2021 a fost un an fără evenimente, potrivit celor doi, premieră se poate spune dacă facem abstracție de alți ani unde, de asemenea, nu au existat incidente.

Avem baza nostră de pregătire, centrul de instruire șia ici, și la Constanța. Anul trecut nu am avut evenimente”, a spus Dani Popa. ”Nu am avut niciun decedt, niciun înecat”,a completat Borteș.

Revenind la pregătiri, foișoarele sunt concepute de la 0, meserie a unui bărbat din Moldova care este foarte priceput de altfel, pe numele său Silion Liviu, zis ”None”. ”Aici avem picioarele, verticalele acelea care se vor asambla. Aceasta este carcasa care va fi pusă sus pe picioare unde vopsește colegul. E o chestie foarte interesantă să vezi cum pornește de la 0, pur și simplu de la niște țevi, profile și rezultă într-un final foișorul”.

Video:

Noul sezon estival este așteptat cu drag de către aceștia, pregătiți care mai de care pentru a le oferi tuturor turiștilor siguranța de care au nevoie.

Dani Popa

Mascota salvamar – câinele întregii echipe

Anul acesta, se va alătura și mascota salvamarilor, câinele care va fi pregătit de altfel cu aceeași uniformă pe care restul echipei o va purta și va ieși pe plajă odată cu aceștia pentru a avea grijă de siguranța turiștilor ce se vor bucura de momente de relaxare.

Andrada SCRIPCARU, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Salvatorii acestia nu stiu ce este un curent ruptural, raspunzator de inec.
0
0
Da de barbatul de la olimp neptun s.a uitat cand nu avea unde sa aterizeze elicopterul
0
0
94 lei pe zi parcarea, veniti, orasul are nevoie de bani!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102