rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 3 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Cum te protejezi de coronavirus la locul de muncă

Noul coronavirus s-a extins la nivel global, iar autoritățile recomandă luarea unor măsuri speciale de control și prevenire a infecției cu SARS-CoV-2. Aceste măsuri prevăd ca și angajatorii să implementeze unele proceduri și reguli prin care angajații să fie protejați de răspândirea infecției cu noul coronavirus, dar și ca angajații să respecte câteva indicații.

Următoarele recomandări de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA pot ajuta la prevenirea îmbolnăvirilor la locul de muncă cu boli respiratorii acute, inclusiv COVID-19, în medii non-medicale. Pentru a preveni stigmatizarea și discriminarea la locul de muncă, experții recomandă respectarea indicațiilor descrise mai jos pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus, scrie doc.ro.

Ce măsuri trebuie să iei la locul de muncă

Spală-te frecvent pe mâini cu apă și săpun timp 30-40 secunde, dar nu mai puțin de 20 secunde, mai ales după ce ai fost într-un loc public sau după ce ți-ai suflat nasul, ai tușit sau ai strănutat.

Poartă mască, precum cea de aici.

Dacă săpunul și apa nu sunt disponibile, utilizează un dezinfectant care conține cel puțin 70% alcool, cum este Guard X. Acoperă toate suprafețele mâinilor și freacă-le una de alta până se simt uscate.

Evită să-ți atingi ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate.

Evită contactul direct cu persoanele bolnave.

Stai la distanță de alte persoane dacă noul coronavirus se răspândește în orașul în care locuiești. Acest lucru este important mai ales pentru persoanele care prezintă un risc mai mare de a se îmbolnăvi.

Stai acasă dacă te-ai îmbolnăvit.

Acoperă-ți gura și nasul cu un șervețel atunci când tușești sau strănuți.

Aruncați servețelele nazale folosite în coșul de gunoi.

Spală-te imediat pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Dacă săpunul și apa nu sunt disponibile, curăță mâinile cu un dezinfectant pentru mâini care conține cel puțin 60% alcool.

Dacă ești bolnav: ar trebui să porți o mască de protecție atunci când intri în contact cu alte persoane (de exemplu, împarți aceeași cameră sau același vehicul) și înainte de a intra în cabinetul medicului. Dacă nu poți purta mască (de exemplu, deoarece îți cauzează probleme cu respirația), atunci ar trebui să faci tot posibilul ca să tușești și să strănuți în șervețel, iar persoanele care te îngrijesc ar trebui să poarte o mască dacă intră în camera în care te afli.

Dacă NU ești bolnav: nu trebuie să porți mască decât dacă ai grijă de cineva care este bolnav (și care nu poate să poarte mască din diferite motive).

Curăță și dezinfectează suprafețele pe care le atingi zilnic. Printre aceste obiecte se numără tastatura, mouse-ul, biroul, scaunul de birou, telefonul etc.

Dacă suprafețele sunt murdare, curăță-le folosind detergent sau săpun și apă înainte de dezinfectare.

Pentru dezinfectare: ține cont de instrucțiunile producătorului privind folosirea produselor de dezinfecție și ventilație corespunzătoare. În cazul soluțiilor pe bază de alcool, asigură-te că soluția pe care o folosești are cel puțin 70% alcool.

Când și cum ar trebui să folosești dezinfectant pentru mâini?

Dacă nu ai acces la apă, curățarea mâinilor cu un gel de curățare cu alcool între 60 și 95% te poate ajuta să eviți îmbolnăvirea și răspândirea germenilor. Un astfel de produs este gelul de curățare GUARD X, pentru mâini.

Cum știi dacă gelul tău de curățare este eficient?

Pentru început, trebuie să ai în vedere concentrația de alcool pe care o are produsul pe care vrei să-l achiziționezi. Potrivit multor studii, gelurile de curățare a mâinilor trebuie să aibă un conținut ridicat de alcool, pentru a fi eficiente în lupta cu bacteriile. De exemplu, GUARD X are o concentrație de 70% alcool, considerată eficientă pentru înlăturarea majorității virusurilor și bacteriilor.

Ține cont de calitatea ingredientelor. Acestea trebuie să fie de calitate superioară. Gelul de curățare GUARD X are în compoziție astfel de ingrediente, precum aloe vera și glicerina. Aloe vera conține agenți care inhibă bacteriile, ciupercile și virusurile, pe când glicerina este un umectant care hidratează și întărește bariera naturală de protecție a pielii.

Cât de important este aspectul produsului? Un gel de curățare conține doar ingrediente de calitate dacă, de la o simplă privire, se observă că este clar, curat, fără impurități.

Un indicator senzorial: Un gel de calitate nu lasă reziduuri de săpun și nici nu are o textură lipicioasă.

Când folosești un gel de curățare pentru mâini, precum este gelul de curățare GUARD X, pune o cantitate suficientă de produs în palme, aproximativ 3 ml, după care freacă mâinile timp de 30 secunde, până la evaporarea completă a lichidului. Gelul GUARD X are grijă să mențină curate mâinile tuturor membrilor familiei, de la copii, la părinți, la bunici.

Măsuri pe care ar trebui să le ia angajatorii:

Angajatorii trebuie să permită angajaților bolnavi să lucreze de acasă:

Angajații care prezintă simptome ale bolilor respiratorii acute li se recomandă să rămână acasă și să nu vină la muncă până când nu li se scade febra sau nu se ameliorează celelalte simptome timp de cel puțin 24 de ore, fără utilizarea medicamentelor de reducere a febrei sau a altora care pot modifica simptomele (de exemplu, sirop anti-tuse). Angajații trebuie să anunțe angajatorul că vor sta acasă dacă sunt bolnavi.

Angajatorii trebuie să se asigure că politicile firmei privind concediul medical sunt flexibile și că angajații sunt la curent cu aceste politici.

Angajatorii nu trebuie să solicite de la angajații bolnavi cu afecțiuni respiratorii acute documente medicale pentru a-și valida boala sau pentru a se întoarce la serviciu, întrucât în această perioadă medicii sunt foarte ocupați și nu pot furniza asemenea documente în timp util.

Angajatorii trebuie să mențină politici flexibile care să permită angajaților să rămână acasă pentru a avea grijă de un membru bolnav din familie. Angajatorii ar trebui să fie conștienți de faptul că este posibil ca mai mulți angajați să aibă nevoie să stea acasă pentru a îngriji copii bolnavi sau alți membri bolnavi ai familiei decât este de obicei.

Separarea angajaților bolnavi:

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA recomandă ca angajații care par să aibă simptome acute ale bolilor respiratorii (adică tuse, respirație îngreunată) la sosirea la serviciu sau în cazul în care se îmbolnăvesc în timpul zilei să fie separați de ceilalți angajați și să fie trimiși imediat acasă. Angajații bolnavi trebuie să-și acopere nasul și gura cu un șervețel atunci când tușesc sau strănută.

Angajații trebuie să stea acasă atunci când sunt bolnavi și să respecte igiena mâinilor și să tușească sau să strănute în șervețel:

Angajatorii trebuie să pună afișe prin care să încurajeze angajații să stea acasă atunci când sunt bolnavi. Afișele trebuie să cuprindă informați despre eticheta tusei și strănutului, dar și despre cum se face igiena mâinilor. Afișele ar trebui plasate la intrarea la locul tău de muncă și în alte zone unde este posibil să fie observate cu ușurință.

Angajatorii trebuie să pună la dispoziția angajaților șervețele și recipiente unde acestea pot fi aruncate după folosire, fără atingerea acestor recipiente.

Angajatorii trebuie să se asigure că angajații sunt instruiți cu privire la dezinfectarea frecventă a mâinilor cu un dezinfectant pe bază de alcool care conține cel puțin 60-95% alcool sau la spălarea pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Săpunul și apa trebuie folosite dacă mâinile sunt vizibil murdare.

Angajatorii trebuie să furnizeze săpun, apă și dezinfectant pe bază de alcool pentru mâini, la locul de muncă.

Angajatorii trebuie să se asigure că angajații au la îndemână consumabile adecvate.

Dezinfectarea zilnică a mediului de lucru:

Angajatorii trebuie să se asigure că sunt dezinfectate toate suprafețele care sunt frecvent atinse de angajați la locul de muncă, cum ar fi birourile, blaturile și mânerele ulilor. Este important ca pentru dezinfectarea suprafețelor să se folosească produse de curățare și să se urmeze instrucțiunile de pe etichetă. În acest moment nu se recomandă dezinfectarea suplimentară dincolo de curățarea de rutină. Angajatorii trebuie să asigure la locul de muncă șervețele umede de unică folosință, astfel încât suprafețele utilizate în mod obișnuit (de exemplu, clanțele, tastaturile, telecomenzile, birourile) să poată fi șterse de către angajați înainte de fiecare utilizare.

Este vital ca toate suprafețele atinse frecvent să fie dezinfectate cu produse pe bază de clor sau alcool (dezinfectanții chimici ce pot ucide noul coronavirus sunt cei care conțin clor, înălbitori, solvenți, etanol de 75%, acid paracetic și coloroform).

Spuneți-le angajaților înainte de a călători să-și ia anumite măsuri:

Să verifice cele mai recente îndrumări și recomandări pentru fiecare țară către care urmează să călătorească.

Recomandați-le să fie atenți dacă se confruntă cu simptomele bolilor respiratorii acute înainte de a-și începe călătoria și să anunță superiorul dacă rămân acasă fiindcă sunt bolnavi.

Asigurați-vă că angajații care se îmbolnăvesc în timp ce călătoresc sau care se găsesc în misiune temporară înțeleg că ar trebui să anunțe superiorul și că ar trebui să apeleze imediat la un furnizor de servicii medicale pentru a primi sfaturi dacă este necesar.

Măsuri suplimentare:

Angajații care sunt sănătoși, dar care au un membru bolnav în familie acasă cu COVID-19, trebuie să-și anunțe superiorul.

Dacă se confirmă că un angajat are COVID-19, angajatorii ar trebui să informeze colegii acestuia cu privire la posibila lor expunere la infectarea cu noul coronavirus la locul de muncă, dar să păstreze confidențialitatea.

sâmbătă, 31 octombrie 2020793
Comentarii

10Guard X(31 oct 09:10)
Reclama fatisa la produsul Guard X. Nici o informatie in plus fata de cele stiute deja.
mai mult...Sănătate
3 dec 00:08SănătateMinisterul Sănătății: „Vaccinarea în masă anti-COVID-19 va începe cel mai devreme în primăvară“

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a declarat miercuri că vaccinarea întregii...454

3 dec 00:00SănătateUNOPA - Iulian Petre: Impact negativ al pandemiei de COVID-19 asupra persoanelor cu HIV/SIDA224
3 dec 00:00SănătateStudiu: Peste 82% din pacienţii cu COVID-19 au deficienţă de vitamina D262
3 dec 00:00SănătateNoi gene asociate autismului şi altor patologii neurologice, descoperite de cercetători

Cercetătorii dintr-o echipă internaţională, care a avut o importantă participare spaniolă, au descoperit noi gene...229

3 dec 00:00SănătateOboseala post-COVID este resimţită indiferent de gravitatea bolii301
3 dec 00:00SănătateMedicul de familie, rol esenţial în managementul pacientului cu diabet zaharat244
3 dec 00:00SănătateStudiu: Un dezechilibru la nivelul florei microbiene intestinale se află la originea Alzheimer

Un dezechilibru al microflorei intestinale este asociat cu dezvoltarea în creierul uman a plăcilor de amiloid,...247

3 dec 00:00SănătateStudiu. Reinfectarea cu SARS-CoV-2 este puţin probabilă timp de cel puţin şase luni254
3 dec 00:00SănătateSuplimentele alimentare trebuie administrate responsabil, pe baza informaţiilor furnizate de specialişti233
3 dec 00:00Sănătate„Mini-rinichi” obţinuţi prin bioimprimare cresc speraţele pentru transplantarea organelor produse în laborator

O echipă internaţională de cercetători a reuşit să producă un număr considerabil de „mini-rinichi” cu...255

3 dec 00:00SănătateStudiu: Mutaţiile nu determină SARS-CoV-2 să se răspândească mai rapid232
3 dec 00:00SănătateMedicament nou, aprobat în UE pentru tratamentul insuficienţei cardiace246
Vremea
5.1°5.1° - 5.9° joi, 3 decembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 82%
Vânt: 0.73 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/49
5/40
joker
Horoscop
mai mult...SPSportRT
3 dec 00:00SportBorussia Dortmund s-a calificat în optimi / Radu Drăgușin a debutat pentru Juventus (Rezultatele serii)

Borussia Dortmund s-a calificat în optimile Champions League, după ce a remizat acasă, scor 1-1, cu Lazio. Tot...438

3 dec 00:00SportMeci electrizant în Turcia: Leipzig câștigă după ce înscrie în prelungiri (4-3 vs Istanbul Bașakșehir)

Formaţia RB Leipzig a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 4-3, echipa Istanbul Başakşehir, într-un...255

3 dec 00:00SportFotbalist important al Barcelonei, infectat cu Covid-19

Fundaşul Sergi Roberto, de la FC Barcelona, a fost testat pozitiv la Covid-19 şi a intrat în izolare la locuinţa...296

3 dec 00:00SportMoment istoric: Mick Schumacher va debuta în Formula 1 la 30 de ani distanță după tatăl său, Michael Schumacher

Mick Schumacher, fiul legendarului Michael Schumacher, aflat în convalescenţă după un grav accident suferit la schi,...329

Local
3 dec 23:09LocalBEŢI la VOLAN pe străzile din Constanţa

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 14.25, polițiști din cadrul Secției 4 au identificat un bărbat, de 49 de...680

3 dec 23:09LocalCOVID-19: Judeţul Constanţa rămâne pe PRIMUL loc la rata de infectare

Pe teritoriul României, au fost confirmate 484.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)....2139

3 dec 23:10LocalATENȚIE! Câine Husky pierdut în zona Brick din Constanța

1602

3 dec 23:10LocalSancţiuni aplicate de forțele de ordine pentru nerespectarea măsurilor dispuse în actualul context epidemiologic

Având în vedere instituirea măsurii carantinei zonale în municipiul Constanţa, polițiștii și jandarmii...621

3 dec 23:11LocalCONSTANȚA rămâne fără locuri la ATI

În urma creșterii accentuate a numărului de cazuri din ultimele zile, spitalele din Constanța încep să se...1376

3 dec 23:11LocalJANDARMII, prezenţi pe TEREN la Constanţa

551

Politică
3 dec 23:44PoliticăInterviu cu STELIAN ION, candidat la Camera Deputaților

Stelian Ion, candidat din partea Alianţei USR Plus pentru Camera Deputaţilor, vorbeşte, într-un interviu acordat...439

3 dec 23:44PoliticăSondaj de opinie: Victor Ponta, preferat de români ca prim ministru

Partidul PRO România a comandat un sondaj de opinie naţional în vederea eventualelor alegeri parlamentare. Sondajul a...878

3 dec 23:41PoliticăInterviu cu George Vișan, candidat din partea PSD la Camera Deputaților

425

Interviuri
24 noi 00:10InterviuriMarian CRUȘOVEANU, PNL: În Primăria Constanţa sunt foarte multe situații NECLARE. VIDEO

Marian Crușoveanu, candidatul PNL pentru Camera Deputaților, are convingerea că va ajunge în Parlamentul României...2598

24 noi 00:12InterviuriSorin Andrei, USR-PLUS: Așa cum MERGEM la supermarket, putem merge și la VOT. VIDEO

Sorin Andrei este candidatul USR-PLUS pentru un loc în Senat. Chiar dacă situația în care ne aflăm a restricționat...1536

12 noi 00:04InterviuriDumitru Caragheorghe, USR-PLUS: CIOLOŞ ar fi GESTIONAT mai BINE fenomenul COVID. Video

2215

11 noi 00:00InterviuriGeorge NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea...2751

11 noi 13:23InterviuriLoredana Batarigă, de la Pro România, se LUPTĂ pentru un Centru de Psihodiagnoză infantilă și Consilierea familiei

Loredana Batarigă este candidat, din partea Pro România, pentru un loc în Senat. Este intrată recent în politică,...1777

10 noi 00:38InterviuriSTELIAN ION: Procurorii trebuie SCOȘI de sub AUTORITATEA ministrului JUSTIȚIEI! Video

2737

Monden
3 dec 00:00MondenBritney Spears și-a serbat ziua de naștere cu iubitul

Cântăreața Britney Spears și-a serbat ziua de naștere împreună cu iubitul ei, Sam Asghari. Aniversarea ei a fost...278

3 dec 00:00MondenFratele lui Nicolas Sarkozy și Mary-Kate Olsen, bătaie pe casa de 13,5 milioane de dolari

Mary-Kate Olsen, de 34 de ani, cunoscută de pe vremea când era o copilă şi juca în serialul ”Casa plină”...334

3 dec 00:00MondenGala premiilor Oscar 2021 va avea loc în format fizic, spune un reprezentant al Academiei americane de film

215

3 dec 00:00MondenKate Winslet vinde un penthouse din Manhattan cu 5,5 milioane de dolari

Actriţa engleză Kate Winslet vinde, pentru mai mult de 5,5 milioane de dolari, un penthouse din Manhattan (New York)...275

3 dec 00:00MondenUltimul episod din serialul The Undoing produce cea mai mare audienţă pentru HBO de la finalul Big Little Lies

Ultimul episod din miniseria „The Undoing”, cu Nicole Kidman şi Hugh Grant în rolurile principale, a generat cea...302

3 dec 00:00MondenEllen Page, protagonista filmului „Juno“, a anunţat că este transgender

313

Mapamond
3 dec 00:00MapamondCoronavirus: Portugalia marchează cinci zile consecutive de curbă descendentă a infectărilor

Portugalia a reuşit să obţină o descreştere a curbei infectărilor cu COVID-19 în întreaga ţară în ultimele...231

3 dec 00:00MapamondOlanda: Atac cu cuţitul şi incendiu într-un supermarket la Haga; doi răniţi şi un suspect căutat

Două persoane au fost rănite miercuri în urma unui atac cu cuţitul şi a unui incendiu într-un supermarket în...225

3 dec 00:00MapamondCoronavirus: India înregistrează o scădere a numărului de cazuri noi de infectare

228

3 dec 00:00MapamondCoronavirus: Peste 2.500 de morţi 24 de ore în SUA, un record de la sfârşitul lui aprilie

Statele Unite, care de mai multe săptămâni se confruntă cu o recrudescenţă a pandemiei, au deplâns marţi peste...233

3 dec 00:00MapamondAcuzaţii de respingere a migranţilor: Directorul Frontex se apără în faţa europarlamentarilor

Directorul executiv al Frontex, Fabrice Leggeri, a afirmat marţi în faţa europarlamentarilor că nu există "nicio...253

3 dec 00:00MapamondIncident în Germania soldat cu cel puţin patru morţi; şoferul prezenta semne de tulburări psihice

233

Sănătate
3 dec 00:00SănătateStudiu: Un dezechilibru la nivelul florei microbiene intestinale se află la originea Alzheimer

Un dezechilibru al microflorei intestinale este asociat cu dezvoltarea în creierul uman a plăcilor de amiloid,...247

3 dec 00:00SănătateStudiu. Reinfectarea cu SARS-CoV-2 este puţin probabilă timp de cel puţin şase luni

Este puţin probabil ca persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 să contracteze din nou virusul timp de cel...254

3 dec 00:00SănătateSuplimentele alimentare trebuie administrate responsabil, pe baza informaţiilor furnizate de specialişti

233

3 dec 00:00Sănătate„Mini-rinichi” obţinuţi prin bioimprimare cresc speraţele pentru transplantarea organelor produse în laborator

O echipă internaţională de cercetători a reuşit să producă un număr considerabil de „mini-rinichi” cu...255

3 dec 00:00SănătateStudiu: Mutaţiile nu determină SARS-CoV-2 să se răspândească mai rapid

Coronavirusul care cauzează COVID-19 suferă mutaţii pe măsură ce se răspândeşte în întreaga lume, însă...232

3 dec 00:00SănătateMedicament nou, aprobat în UE pentru tratamentul insuficienţei cardiace

246

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT