REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum va arăta parcarea de la Delfinariu după lucrările de modernizare!

Cum va arăta parcarea de la Delfinariu după lucrările de modernizare!

Replica API 29 februarie 2020 | 00:00 1646

Decebal Făgădău promite să fluidizeze circulația pe bulevardul Mamaia, municipiul Constanța, zona Delfinariu. În acest sens, a iniţiat un proiect ce a ajuns în atenţia consilierilor locali în şedinţa de vineri, 28 februarie. Este vorba despre hotărâre privind aprobarea documentației tehnico – economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru „Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prin fluidizarea circulației pe bd. Mamaia, municipiul Constanța”. După finalizarea lucrărilor, zona se va învârte după soare.

Proiectul vizează fluidizarea traficului în zona Delfinariu, primăria intenționând să facă modificări atât la scuarul pietonal, la stația de autobuz, cât și la stația de taxiuri din apropiere. “Toate firmele de taxi, toată lumea cu care mă întâlneam mă întreba de zona Delfinariu. Am explicat tuturor că acel teren nu este proprietatea municipiului și trebuie să declanșăm procedura de expropriere care urmează câțiva pași legali. Aceste terenuri au fost retrocedate și ulterior tranzacționate. Toată breteaua, cum venim dinspre stațiunea Mamaia, din dreptul Planetariului și până la intrarea în Delfinariu, toată acea zonă este proprietate privată. Astăzi, practic, începe procedura de expropriere la Delfinariu. Le promit tuturor că în trei zile de când vom avea terenul în proprietatea noastră, asfaltăm”, a spus edilul. Terenul unde se vor face amenajări, în suprafaţă de 1.700 mp, din care aproximativ 920 mp sunt proprietăţi private, va face obiectul unei exproprieri de utilitate publică conform Legii 255/2010.

”Terenul de la gard până la bulevard va fi expropriat. Nu știu cât o să dureze. Din momentul în care avem terenul, în 3 zile începem asfaltarea. În România, știi când începi un lucru, nu știi când îl termini”, a spus Făgădău. Trotuarul se află într-o zonă precară și aparține unui proprietar. ”Nu avem în zona proiectului acestuia nu avem cuprinsă și intersecția. E cea mai complicată intersecție din municipiu. Mi-am asumat decizii care au schimbat radical zona. Acolo avem nevoie de soluții inteligente”, a completat el.

Amenajarea zonei din proximitatea accesului principal din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este extrem de necesară pentru creșterea siguranței circulației auto și extinderea zonei pietonale, eliminarea blocajelor, fluidizarea traficului și îmbunătățirea aspectului urbanistic în zonă.

Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Practic, in traducere libera, va asfalta parcarea. Mare proiect, asa ceva mai rar. Cat despre fluidizarea traficului, faceti in pana mea semaforul ala in 4 timpi, ca sa nu se mai intalneasca astia de pe soveja fata in fata, amandoi avand verde, ca de-asta se face coada pana la lidl. E la mintea cocosului... iar in 4 timpi ar rezolva si problema trecerii de pietoni, care au verde odata cu masinile care fac stanga, ca atata au gandit aia care au facut intersectia la vremea respectiva.
1
0
De cacat....de fapt vreau sa maresc parcarea prietenilor mei, taxiputorile, nu degrevez niciun trafic, mai spal una alta, alegeti-ma, cacatilor, nu uitati sa veniti la vot, altfel nu va mai dau stalpisori si sensuri unice de kkt.....
2
0
Totul este va fi, va arata, se va, etc pai de ce nu au facut pana acum? PSD-ul conduce acest oras de o multime de ani si nu a facut altceva decat sa fure!
2
0
Un sens giratoriu mare ,la Delfinariu, ar fluidiza traficul mult mai bine decat timpul mort petrecut la semafoare
3
1
O sa arate ca pasarela circulara si suspendata de la Cora-Pod butelii. Adica, virtual! Hai ma ce naibaaaa, nu ati halit-o de atatea ori?
2
1
Logic ar fi sa mute statia de taxiuri pe str. Zorelelor pe partea cu blocurile inainte de semafor iar acolo sa faca parcare cat mai mare. Vara e plin de autobuze care aduc turisti si nu au unde sa parcheze. Sa taie din trotuarul statiei de autobuz si sa faca parcari. Se pot face cel putin 50 de locuri de parcare daca lucreaza cu cap.
2
0
Mananca cacat iar. Cum plm o sa puna el copacii in statie?
2
0
Primar nu,Gospodar trebuie sa se numeasca...dar asa o sa se numeasca Nicoleta Ploscaru...gospodarul orasului
1
3
Asa un primar incompetent si viceprimar nu a mai avut acest oras de 100 de ani. Arunca ti istoria pe camp din Piata Ovidiu pt spaga si va bate fi cu pumnii in piept ca face ti treaba. Unde este curatenia din oras, unde sunt statii de taxi amenajate cum trebuie? Un primar trebuie sa aiba calitate de gospodar. Nu de spagar.
6
1
Cacalau asta nu ne spune ca terenurile au fost retrocedate ilegal de el si de mazare ! Acum vrea expropriere ?! La ce pret ?
13
2
Astia nu sunt in stare sa deblocheze statia Proges, de pe linia 5-40 si ei viseaza avioane. Domnule primar, am trimis email atat la dumneavoastra cat si la RATC si nimic nu s-a facut. Din partea mea nu veti avea votul si sper ca la fel vor face si restul locuitorilor municipiului Constanta care s-au saturat de nepasarea voastra.
9
1
Dupa finalizarea lucrarilor, zona se va invarte dupa soare. Din ce in ce mai multe greseli gramaticale in Replica. Voi inceta sa mai citesc...
7
0
Bai Facacau te n gura de most arrogant mincinos so hot. Sper sa te vad langa poponautul de Mazare Che Guevara. Va n gat de secaturi si koorve.
13
3
Ma cac pe mine de ras! Bai freza a la beidaud, tot ce faci este impotriva orasului si a locuitorilor lui! Unde faci tu fluidizare, mai gunoiule? Unde ai fluidizat tu traficul pana acum? Nu vezi ca ne sufoci?!
10
4
Un mare fsss acest proiect. Care este inovatia? In continuare autobuzele vor opri in statie la distanta de 2 m fata de bordura, ocupand doua benzi de circulatie, pt ca soferii CTbus sunt la fel de educati precum taximetristii. Faceti alveole cu scuar ca la Fantasio, sa fie obligati sa respecte pe ceilalti participanti la trefic. Amenajarea de la Poarta 2 este complet nefunctionala, mai ales pe sensul spre oras. Lasati circulatia autoturismelor prin dreapta ca este haos. Dc trebuie asa late zonele pt autobuz?
9
3
inca o dovada certa ca e imbecil: au desenat niste pomi , vor pune asfalt cu pret de Groenlanda si in rest spaga va fi luata de catre prostanacul babu si ginerele mort fatalau... bai sobaru , chiar daca ti-au angajat sotia la primarie , tu nu nu zici nimic despre asa zisa fluidizare care nu va exista...?!?
16
2
practic ati pus asfalt si ati vopsit pe jos. treaba de doua zile. un cacat.
12
2
Ca si acum 4 ani multe desene pe calculator.
15
0
Cat a costat realizarea acestui proiect in format grafic sa vedem si noi poza asta??? Cate mii de euro? Sute de mii de euro? Arata groaznic orasul! Felicitari!
10
3
Mie mi se pare ca va fi exact cum este. Care-i modificarea??? 2 l de vopsea la pret de 1km autostrada?
12
2
Bai jegurilor:rau ca face, rau ca nu face.Nemultumitii p-ii.Lasa ma ca vine Chitac si face spatii verzi, reface tot orasul., exact in acelasi mod in care si-a desfasurat mandatul de senator, adica :ZERO
8
17
Si cum fluidizeaza treaba asta circulatia? Or sa intre jmecherii, care nu pot sta la coada la semafor prin scuar si or sa iasa in fata cu cateva masini sa treaca ei mai inainte si restul dai dracu sa stea la coada, asta o sa se intample ce fluidizare, nu trebuia sa dea aprobari sa se construiasca mastodontii aia pe bulevarde fara parcari suficiente, nu doua trei parcari la ditamai blocurile si toata banda este ocupata de masini de nu ai cum sa circuli civilizat si mai vrei sa faci si benzi speciale pentru autobuze unde dracu le mai faci si pe alea. Totul fara cap da cu spagi mari.
17
4
Copacii sunt de umplutura.pe schema.
21
2
CAM MULTE VREA ACUM PE FINAL DE ULTIM.MANDAT ! CE PLM AI FACUT PANA ACUM DE BORDURI DE MARMURA SI WC DE 50000 EURO SI RATC NON STOP DERG GOALE NOAPTEA ! PE BANII CUI MERG ELE GOALE ???????? ADUCI TU BANI DE-A CASA
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108