REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Sâm., 21 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6859
13.7° Constanța Sâmbătă, 21 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6859
 

Cum va fi vremea în week-end. PROGNOZA METEO

Cum va fi vremea în week-end. PROGNOZA METEO

Replica API 22 iunie 2013 | 00:00 264

Sfârşitul de săptămână vine cu temperaturi caniculare în mare parte din ţară, însă, local, pot apărea furtuni însoţite de vânt şi grindină. Totuşi, de săptămâna viitoare temperaturile vor mai scădea puţin, iar ploile îşi vor face apariţia mai în toate zonele.

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiaza pe arii restrânse în sud şi sud-vest. Indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic în cea mai mare parte a Banatului şi a Olteniei, local în Crişana şi Muntenia şi izolat în sudul Moldovei. Cerul se înnorează în vestul, nordul şi parţial în centrul ţării, precum şi în zona de munte unde, mai ales în partea a doua a zilei şi noaptea, local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Este posibil să cadă şi grindină. Celelalte zone ale ţării vor avea parte de o zi însorită şi lipsită de precipitaţii. Amiaza vine cu temperaturi de la 27 de grade pe litoral până la 36 de grade în sud-vest.

Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţării şi pe parcursul zilei de duminică, în special în regiunile sudice, unde după-amiaza pe arii restrânse va fi caniculă. În majoritatea regiunilor, cerul se acoperă din când în când de nori şi local, mai ales în partea a doua a zilei, vor aduce averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ferite de astfel de fenomene vor fi in schimb, zonele din sud-estul şi din sudul extrem, unde soarele domina cerul, iar ploile de scurtă durată vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 27 de grade în regiunile nordice până la 36 de grade în Lunca Dunării.

Vremea la mare în week-end: Maximele urcă şi la 31 de grade sâmbătă, iar apa mării e deja mult mai amabilă cu turiştii, potrivindu-şi termostatul spre 26 de grade Celsius. E drept, duminică nu e exclus să cadă şi ceva ploi în trecere peste plaja nordică de la malul Mării Negre, dar nu suficiente cât să strice o vacanţă pe litoralul românesc.

sursa: Rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
13364752533
5/49
28242729261
joker
15403319416