REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cum vor primi sporul de 50% primarii și șefii de Consilii Județene care lucrează cu fonduri europene

Cum vor primi sporul de 50% primarii și șefii de Consilii Județene care lucrează cu fonduri europene

A.F. 1 februarie 2023 | 00:00 819

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat marţi despre majorarea sporului pentru primari şi preşedinţi de CJ care lucrează cu fonduri europene, că analizează posibilitatea ca acest spor să fie corelat cu indicatorii de performanţă, de numărul de contracte încheiate şi valoarea lor, informează news.ro.

Cum vor primi sporul de 50% primarii si sefii de Consilii Judetene care lucreaza cu fonduri europeneMarcel Boloş

„Am uniformizat sporul pe care îl acordăm pentru gestionarea proiectelor cu finanţare externă nerambursabilă, atât pentru primari şi preşedinţii de CJ, de la 25% la 50%. Precizez că nu toţi primarii din România primesc acest spor. Este vorba de spor doar dacă există contracte de finanţare încheiate pentru proiecte pe care le implementează şi mai mult acest spor este legat de indicatori de performanţă. La aceşti indicatori de performanţă lucrăm în prezent, analizăm posibilitatea ca numărul de contracte încheiate, valoarea contractelor de finanţare încheiate şi tipul de proiecte, nu este totuna dacă o primărie accesează fonduri pentru un proiect de consolidare a capacităţii administrative, şi alta care gestionează proiecte de infrastructură, e o mare diferenţă între cele două categorii de proiecte şi analizăm ca acest spor să fie corelat cu indicatorii de performanţă”, a spus ministrul Investiţiilor, citează stiripesurse.ro.

Marcel Boloş a explicat că era nefiresc ca primarul care răspunde în primărie de tot ce înseamnă portofoliul de proiecte europene să primească mai puţin decât subordonaţii pe care îi are în subordine.

Boloş a mai spus că administraţiile locale au în momentul de faţă 5.600 de contracte, valoarea lor fiind de 11 miliarde de euro, care pentru România înseamnă absorbţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest ministru bolos, alaturi de alt specimen Budai, sunt in top incompetenti in functii publice in ultimii 30 de ani! Nu doar ca habar nu au ce,cum de ce trebuie facut in ministerul lor, dar fiecare fiecare iesire in presa ,demontreaza ca ii doare n cot de romanii platitori de taxe!
1
0
Si in perioada cand nu lucreaza la proiecte , ii dati afara ? Daca ne uitam in spate , in anii trecuti, nu si-au justificat salariile ,pentru ca nu au facut nimic. Primariile sunt pline de angajati doar pe statele de plata,in rest nu stiu ce este acela program. Le ajunge cat au. Sa mai si munceasca.
1
0
ar fi necesar sa fie rrecompensati cu 97 % din salariul net este meritul lor in incompetenta ,succes bravi edilili
2
0
comentariile magarilor ! repet - este mita electorala pentru ceva ce este in fisa postului; au mare nevoie de primari la alegeri asta este adevarul
5
0
Treaba sta exact invers domnule M.Bolos adica primari care nu acceseaza fonduri europene de p****i ce sunt sau si mai grav din alte interese trebuiesc dati afara iar cei care isi fac treaba sa ramana in functie fara sa fie premiatzi pentru ca isi fac treaba"asta este un nonsens",caci alegatori de oriunde ar fi ei asta asteapta de la primarul lor sa munceasca pentru ei,pentru ei adica pentru alegatori nu pentru ei adica pentru ei primari,asa se face intro tara normala un primar trebuie sa munceasca pentru ca isi merite salariu si celelalte avantaje oferite de functia de primar nu sa fie premiat pentru ca printre altele primarul isi face timp si sa lucreze pentru oameni care l-au ales.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212