REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cum votează partidul lui Băsescu în cazul noului Guvern

Cum votează partidul lui Băsescu în cazul noului Guvern

Replica API 13 noiembrie 2015 | 00:25 210

Traian Băsescu a anunțat joi, după ce s-a întâlnit cu premierul desemnat Dacian Cioloș, că parlamentarii partidului său - opt la număr - vor vota în favoarea instalării noului Guvern, dar formațiunea sa va fi un partid de opoziție la Guvernul susținut de "liberali și UNPR".

"În primul rând, l-am asigurat, așa cum am convenit cu conducerea Mișcării Populare, că cele opt voturi pe care le are Mișcarea Populară vor fi pentru susținerea instalării Guvernului", a spus Băsescu, adăugând că l-a atenționat pe premierul desemnat asupra priorităților formațiunii pe care o conduce și care ar putea să situeze Mișcarea Populară ca "partid de opoziție la Guvernul susținut de liberali și UNPR".

"Prioritățile noastre sunt legea sănătății, proiect care este depus de Mișcarea Populară în Parlament, legea pentru modificarea Legii electorale și să trecem la 100 de senatori și 200 de deputați, proiectul de lege prin care primarii să fie aleși din două tururi și nu dintr-un singur tur", a afirmat Băsescu.

El a adăugat că tot la capitolul priorități intră respectarea Tratatului fiscal. "Adică România să treacă pe bugete excedentare. Și, în același timp, o corectă distribuție a resurselor între investiții și resurse alocate problemelor sociale. Deci, având în vedere agenda noastră, cu certitudine vom fi un partid de Opoziție, dar acum vrem să contribuim la stoparea crizei politice și România să aibă un Guvern", a mai declarat Traian Băsescu.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a mers joi la sediul partidului lui Mircea Geoană, dar și la sediul partidului lui Traian Băsescu pentru a-și prezenta obiectivele.

Premierul desemnat a făcut miercuri un prim tur al partidelor din Parlament. Astfel, s-a întâlnit cu liderii PNL, UNPR, UDMR, ALDE, grupul minorităților, dar și cu liderii PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272