REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cumpărător SURPRIZĂ pentru blocurile construite de Vila SA pentru angajații Petromin!

Cumpărător SURPRIZĂ pentru blocurile construite de Vila SA pentru angajații Petromin!

Replica API 28 octombrie 2019 | 00:18 1495

Blocurile în paragină de pe strada Pescarilor ar urma să fie reabilitate! În 1993, Petromin a angajat SC Vila SA pentru construirea unor imobile pentru angajații companiei. Societatea și-a luat angajamentul să construiască un bloc cu două scări de apartamente, pe banii Petromin, pe un teren luat în concesiune de la Primăria Constanța. Blocul a fost construit însă, Vila SA, de la sine putere și cu banii Petromin, a mai construit o scară. Clădirile nu au fost predate, pe motiv că nu era gata recepția, moment în care a început scandalul și acțiuni în instanță. Vila SA nu a mai avut bani în conturi pentru recuperarea prejudiciului de către Petromin. Iată că vechile construcții au fost cumpărate, anul trecut, de SC Stejarul SRL și SC Tracon care vor să le transforme în ansambluri rezidențiale și se le supraetajeze.

SC Stejarul SRL a obținut autorizația de construire pentru ”compartimentare, modificare fațade și supraetajare imobil existent de la S+P+3E la S+P+4E - proiect autorizat cu ac nr. 2769/23.11.1999 " continuarea lucrărilor de construcții la blocul de locuinte proprietate personala FZ 12, Sc. C,D,E,F, P+3 E - 32 apartamente si boxe la subsol începute cu A.C. 112/1992 și continuate cu A.C. 377/1997 " De altfel, societatea a obținut în februarie a.c., prin hotărâre de consiliu, drept de superficie a terenului.

Constructia celor două blocuri a început în anul 1993, după ce Petromin a încheiat un contract cu Vila SA, prin care cea din urmă se angaja să construiască locuinţe de serviciu pentru angajaţii companiei maritime. Astfel, în cartierul faleză Nord a fost ridicat blocul cu două scări, însă nu a putut fi folosit, motiv pentru care Petromin a vrut să-şi recupereze cele 35 de miliarde prin executarea silită a SC Vila SA. De precizat faptul că, din banii Petromin, Vila SA a mai construit o scară. Societatea s-a tot chinuit să finalizeze construcțiile, încheiând și un contract de asociune cu Zed Marketing Group SRL, fiind obținute mai multe autorizații de construire, în 1997, în 1999, dar și în 2005 a fost stopată. Însă lucrările nu au putut fi continuate, din cauza problemelor financiare cu care s-a confruntat societatea, care a și intrat în faliment. Anul trecut, SC Stejarul SRL a cumpărat două dintre cele trei scări ale blocului FZ 12, și anume scara CD și scara EF, iar firma Tracon a cumpărat scara AB.

Societatea Stejarul SA este aceeași societate care a intenționat să construiască un mastodont între case, pe Dezrobirii, în baza unui PUZ aprobat de ConiliuL Local în 2016. Însă Curtea de Apel Constanța a anulat, definitiv, hotărârea de consiliu, iar investitorul și-a luat adio de la construcție.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primari din ct au vandut tot terenu din ct iar ei primari erau mana in mana cu rechini imobiliaru faceau mese impreuna mazare fagabou da autorizatii in tot orasu sa faca blocuri.parcari ioc
0
0
Cautati mai bine sunt legaturi ma stranse decat va imaginati, de familie
1
0
ce fac institutiile statului?nu se sesizeaza nimeni?rusine
2
1
doi escroci la bloc se lucreaza de mult fara stirea altora.., numai de hotii se tin astia doi ,,,chiar nu vede nimeni dna?
7
1
ce-o sa faci ?!
1
2
Locuitorii din zona sa ia atitudine asa cum au luat si cei din strada Dezrobirii !
6
1
De abia astept sa vina criza financiara, care e mai aproape decat cred niste habarnagii, si sa i vad pe toti cretinii astia care au numai constructii de blocuri in cap fara nici un fel de studiu dar cu furatul la zi de la stat, cum dau faliment si mor de foame pe strada.
15
2
Ce increngatura e acolo
18
1
Numele lui Moga Nicu si Moisoiu Danut va spune ceva? Doi dintre cei mai mari manglitori ai orasului, investitori supriza? Ha,ha,ha.. Poate escroci , fara surpriza...
43
3
Mai ziarist de 2 lei, mai ai putin si dai din coada... Blocurile au fost cumparate de la lichidator acum 4 ani.. Prostule..
22
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218