REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cumulul pensiei cu salariul de stat RĂMÂNE, termenul de intrare în vigoare a pensiilor speciale pentru primari se PROROGĂ

Cumulul pensiei cu salariul de stat RĂMÂNE, termenul de intrare în vigoare a pensiilor speciale pentru primari se PROROGĂ

Replica API 7 ianuarie 2020 | 03:00 671

Guvernul a adoptat, luni, o ordonanță de urgență pentru modificarea OUG 114/2018, în contextul în care proiectul pe care și-a asumat răspunderea a fost atacat la CCR. Ordonanța nu include, însă, prevederea referitoare la interzicerea cumulului pensiei cu veniturile de la stat , fiind atacată la CCR.

„Guvernul a fost nevoit în prima ședința de guvern să adopte o OUG care să permită intrarea în vigoare a acestor prevederi pentru care și a angajat răspunderea în față Parlamentului. Vorbind despre cumulului salariului cu pensia care a fost atacat de PSD la CCR și care din respect pentru instanță de contencios constituțional, în acest moment Guvernul nu a adoptat o măsură cu privire la această prevedere tocmai pentru a aștepta punctul de vedere al CCR. În rest sunt chestiuni necesare care trebuiau adoptate mai ales după intrarea în vigoare a legii bugetului de stat”, a anunțat la finalul ședinței de Guvern, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

Printre prevederile adoptate luni se numără prorogarea termenului de intrate în vigoare a pensiilor speciale pentru primari.

„Va trebui să rezolvăm o problemă care este creată de atacul la CCR al PSD împotriva Legii de corectare a ordonanței 114. Suntem pregătiți. După cum știți o serie de măsuri de reformă, o serie de măsuri pe acre le considerăm necesare, cum ar fi înghețarea salariilor demnitarilor, prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, adică amânarea cu un an de zile. (...)De asemenea, încetarea detașărilor în instituțiilor publice din afara instituțiilor publice sau plafonarea punctului de amendă care este legat de salariul minim și alte măsuri nu pot intra în vigoare din cauză că PSD a atacat la CCR legea de corectare a OUG 114. (...) Ca atare este vitală adoptarea acestor prevederi sub formă de ordonanță de urgență”, a spus Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a anunțat că ordonanța de urgență va cuprinde și anularea taxei de 2% aplicată companiilor din energie.

Pe 23 decembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament pe un proiect de lege care modifică prevederi din OUG 114, însă PSD a contestat actul normativ la CCR. Judecătorii Curții au stabilit termen pentru transmiterea punctelor de vedere până în 20 ianuarie, urmând ca în 29 ianuarie să aibă loc dezbaterea.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pina acum pnl doar minciuni si bla bla -----au luat puterea si ce fac ?----nimic !_---iar psd numai strimbe pune
0
0
hoti numai hoti,ce mie pesede tot aia penenele,hoti numai hoti
0
0
moarte pnl !
3
1
Mai machidon evazionist , vrei sa angajezi la cacatul tau de depozit de marfuri oameni supercalificati , sa iti faca distributie , sa il exploatezi ca pe sclavi 6 zile pe saptamana pt 1400 lei plus cateva bonuri de masa ? SICTIR , hot privat pervers !
4
2
Intre timp ministrul PNL de interne aduce rezervisti pentru elicopterele smurd. Deci nu e chiar asa usor, da? Mai ales ca atunci cand erati in opozitie plangeati ca nu e forta de munca si cereati prin patronate vietnamezi, laotieni etc. Deci in loc de salarii la migranti poate mai bine niste romani recompensati pentru munca lor chiar si cu cumul. In rest nu prea se aude de varsta de pensionare de 40-45 ani. Aflam ca in Australia niste pompieri de... 57 de ani erau la interventii. Deci 57, repet 57 de ani !!!! La noi e 40 aici e buba. Astia de 40chiar cumuleaza pensia cu salariu cam devreme.
8
0
Reduceti numarul de bugetari. Anulati pensiile speciale. Reduceti salariile si pensiile nesimtite. Eliminati pensionarii din sistemul bugetar. Reduceti salariile celor din justitie pentru injustitia manifestata fata de cetateni.
10
5
INCORECT ! Pensionarii , marea majoritate rezervisti, care cumuleaza pensia cu salariul sunt P2d-isti.
7
7
Pt. salariile la stat se platesc impozite si C.A.SS. ! Ce este de preferat : un pensionar care munceste sau un pensionar care bea toata ziua si trandaveste ? Oricum este criza de forta de munca calificata ! Tinerii prefera sa plece in strainatate la salarii de 2000 Euro , nu sa munceasca la STAT ! SI majoritatea tinerilor sunt inculti , manelisti si se drogheaza , in afara de cluburi si mall-uri nu stiu mai nulimic ! DREPTUL LA MUNCA ESTE GARANTAT DE CONSTITUTIE ! Nimeni nu este obligat sa munceasca la semianalfabetii de privati machedoni pe 1500 lei ! Privatii sa mareasca salariile !
13
4
Daca doar in Constanta sunt cateva site de profesori si doctori pensionari care lucreaza la tara, cum sa interzici cumulul pensie cu salariu? PNL vrea sa lase copii fara profesori si batranii fara doctori???
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212