REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Curățenia de sărbători, portița vârstnicilor de a ieși din case

Curățenia de sărbători, portița vârstnicilor de a ieși din case

Replica API 15 aprilie 2020 | 08:42 2436

Odată cu începerea Săptămânii Patimilor, constănțenii au început care mai de care să-și primenească locuințele ca nu cumva să vină Paștele și să îi prindă cu casele nearanjate. Cu toate că suntem în plină Stare de Urgență și ar trebui să stăm în case, iată că vârstnicii au găsit un nou motiv de ieșit din case și anume, bătutul covoarelor. În mai multe cartiere din municipiu au fost surprinși bătând de zor la covoare că acuș vine Paștele. Cei mai rapizi au ieșit să curețe și scările de bloc sau grădinițele de flori din fața acestora.

Curățenia de Paște... a picat la țanc!

În multe dintre orașele României, inclusiv în județul Constanța, mulți dintre cetățeni se comportă ca într-o zi normală, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla. Pandemia de Covid-19 va atinge în scurt timp cifra de 120.000 de decese, la nivel global, însă asta pare să nu îi sperie pe constănțeni. Vine Paștele așa că acum, principalul scop este acela de a-și curăța casele și de a le pregăti pentru marea sărbătoare ce se apropie cu pași repezi. Acesta este cazul mai multor constănțeni care au ieșit zilele acestea, fără măști și mănuși să bată covoare sau să sape grădinițele cu flori din fața blocurilor.

Chiar dacă țevile speciale pentru bătut covoare nu prea mai există prin municipiu, oamenii au improvizat și le-au bătut pe sârmele de rufe.

Ce ar trebui să știți este faptul că cei care bat covoarele ori scutură diverse lucruri pe fereastră pot fi amendați dacă este sesizată Poliția Locală.

Video:

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jurnalism de la balcon . Si daca nu era lumea izolata in casa, nu iesea sa faca curat in fata blocului? Ati ajuns sa locuiti ca tiganii, sa nu va pese de mizeria din jurul casei...si va plangeti ca era orasul plin de gunoi. Normal ca arata asa, pentru ca nu va pasa si faceti filmulete in loc sa treceti la treaba si sa luati atitudine! Viitorul tarii pierdute....
1
0
Nimeni nu poate sa stea numai in casa.
2
0
gradinile alea ingrijite necesita munca, nu stat in coor pe netflix. e mai bine asa decat balarii, dar unii comenteaza aiurea. pun pariu ca nici la zapada nu coboara, doar se uita pe geam. trimite gestapoul ca a iesit omul singur singurel sa sape gradina.
8
1
Dupa voi , nu ar trebui nici sa isi arunce gunoiul la ghena...Stam in rahat, in casa !
10
1
ce rahat de articol... au intrat cumva in contact cu alte persoane? Nu. V-a tampit pe toti coronavirusul
10
1
Am ajuns sa ne pandim ca sa ne filmam vecinii!
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272