REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Curăţenie generală pe plaja din 2 Mai, cu voluntari din 5 ţări

Curăţenie generală pe plaja din 2 Mai, cu voluntari din 5 ţări

Replica API 10 septembrie 2015 | 00:00 163

Flash mob de promovare a sportului: yoga şi fitness pe nisip

Flash mob de promovare a sportului: yoga şi fitness pe nisip

Zeci de tineri din Ucraina, Georgia, Bulgaria, Croaţia şi România vor organiza o activitate de ecologizare a plajei din 2 Mai. Scopul activităţii este de a arăta cât de uşor este să fii voluntar, să produci o schimbare în comunitate şi să trăieşti într-un mediu curat. Întreaga comunitatea din 2 Mai este invitată să se alăture iniţiativei, vineri, 11 septembrie a.c., începând cu ora 17:00. Cei 30 de tineri se află în 2 Mai pentru o perioadă de 10 zile (4-13 septembrie), în cadrul proiectului „Path to Volunteering”, implementat de Asociaţia ASK Yourself, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Scopul proiectului este de a încuraja tinerii să practice activităţi de voluntariat, să se implice în comunitatea în care trăiesc, să înveţe să comunice eficient în echipe şi să înţeleagă că tinerii sunt factorii schimbării. Pentru a învăţa ce însemnă voluntariatul şi care sunt beneficiile aduse de acţiunile de voluntariat, ei au participat la multiple activităţi în 2 Mai. Ziua de marţi a fost dedicată activităţilor de lucru cu copiii - învăţare prin joacă, pe plajă.

Participanţii au pregătit metode de învăţare non-formală prin care au arătat unui grup de peste 40 de copii, cât de uşor este să înveţi limba engleză, să lucrezi în echipă şi să faci mişcare. Miercuri, participanţii au învăţat ce este un stil de viaţă sănătos şi cum putem opri consumul de alcool şi ţigări în rândul tinerilor. Ziua de joi este dedicată producerii schimbării, iar una dintre activităţi va consta în plantarea de flori în curtea şcolii din 2 Mai. Printre activităţi nu va lipsi un flash mob de promovare a sportului: yoga şi fitness pe plajă.

Asociaţia ASK Yourself este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată la începutul anului 2015 ce are ca principal scop organizarea de proiecte şi activităţi care vizează dezvoltare personală şi profesională a tinerilor şi adulţilor, încurajarea voluntariatului şi a diversităţii culturale, prin utilizarea metodelor aparţinând educaţiei non-formale. Mai mule detalii despre asociaţie puteţ găsi pe site-ul askyourself.ro. Erasmus + este noul program al Uniunii Europene in domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului. Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de şapte ani (2014 - 2020), Erasmus+ îşi propune să contribuie la dezvoltarea competenţelor şi angajabilităţii prin oferirea unor oportunităţi de educaţie, formare şi activităţi de tineret sau sport.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272