REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

CURĂȚENIE în cartierul Anadalchioi. Romii văruiesc, strâng gunoaiele și plantează copaci!

CURĂȚENIE în cartierul Anadalchioi. Romii văruiesc, strâng gunoaiele și plantează copaci!

Replica API 12 aprilie 2019 | 01:17 569

Peste 100 de locuitori de etnie rromă au participat, miercuri, 10 aprilie a.c., la curățenia de primăvară, în cadrul celei de-a opta ediții a campaniei ”Curățăm Constanța Noastră”, în cartierul Anadalchioi. Oamenii au strâns gunoaiele, au măturat, au văruit bordurile, stâlpii și gardurile. Mai mult, în perioada următoare vor planta și 20 de pomi fructiferi.

Dar acțiunile lor nu se opresc aici. Familiile care locuiesc pe strada Semănătorului și pe Intrarea Câmpului și-au luat angajamentul ferm în fața reprezentanților municipalității constănțene să facă și să mențină curățenia în propriile locuințe, să respecte normele de conviețuire, să nu tulbure ordinea și liniștea publică, să nu mai crească animale sau să folosească atelaje hipo.

Toate aceste măsuri au fost luate după mai multe întâlniri pe care cetățenii de pe cele două străzi le-au avut cu reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța, ai Regiei Autonome de Exploatarea a Domeniului Public și Privat, ai Direcției Generale Poliția Locală și ai Direcției Generale de Asistență Socială.

De asemenea, reprezentanții DGAS au făcut mai multe anchete sociale, i-au îndrumat și ajutat să depună cereri pentru locuințe sociale, i-au consiliat în privința înscrierii copiilor la școală, a evitării abandonului sau a vaccinării.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faptul ar trebui mediatizat in mediile rome si mentinut prin support din partea primariilor. Fara misto' cei ce sunt de buna credinta trebuie sa fie adusi in fata ,promovati,dati exemplu. Nu e usor sa transformi o etnie bazata pe faradelegi in ceva bun social. Orice capat de ata trebuie speculat. Acu' sa o spunem pe bune,chiar toti romanii sunt peste nivel de ev mediu? Sincer,am vazut masi multi inculti si salbatici decat civilizati,fara sa depasesc granitele tarii. Avem probleme mari si chiar nu e de facut misto',nu e de ras. Viitorul tarii este in mainile cui? Batranii ucisi sau respectati?
0
0
Ideea mea era mai buna, dar macar e un pas in fata :p
0
0
Contra cost iti dau cu var si bordura trotuarului din fata casei, altfel nu ! Bordurile acum arata ca la maidanezi, una vopsita altele doua nu si asa mai departe !
1
0
noi muncim si primaria nu ne multumescte . tziganii stau si primaria ii ocroteste ! A CUI ESTE TZARE ASTA ?
1
0
trimiteti-i la mine pentru sapun !
3
0
La ghiunai in casa nu intrati putin ?
2
0
Haoleooo, mancata-si, vine sfarsitu lumii pantru etnia noastra! Astia face ura de rasa si ne pune la munca si curatenie. Pai, la ce platesc prostii de rumani taxe si impozite la preamaria Constanta, nu ca sa ne faca noua curatenie gratis in case si sa ne deie hajutoare? Pai, pa noi v-ati gasit sa ne puneti la munca, nu stiti ca avem frezoane de lene si votam cu psdau???
4
0
De asemenea, reprezentantii DGAS au facut mai multe anchete sociale, i-au indrumat si ajutat sa depuna cereri pentru locuinte sociale... asta era...sa ii mute in h coanda si aici sa faca vreun asa zis investitor branzar alte blocuri
7
0
Frumos. Daca se doreste putem arata si noi ca niste oameni normali. Doar prin educatie vom reusi sa ne respectam indiferent de culoare si de alte caractiristici personale.
4
1
Curat murdar coane fagabou. Sponsorul care a asigurat tranductorul vorbea limba IDISH. Nu de alta dar asa e in Rromania de cind ne-au calcat hoardele de aur a imperiului TARTAR. Stefan de la PUTNA inca nu doarme.
3
1
Pe Semnatorului era o filmare de anul trecut cu un tigan care batea alt tigan cu bata... Asta e ceva ca lumea, da-o dracului de curatenie.
5
1
Au facut ei asta de bunavoie? Ma indoiesc.
10
1
V-am spus eu ca o sa se schimbe lucrurile in cartier dupa ce se muta Ianny!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212