REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Sâm., 25 Mai 2024
Anul XX Nr. 6740
14.9° Constanța Sâmbătă, 25 Mai 2024 Anul XX Nr. 6740
 

Cursuri scurtate din pricina avariilor la sistemul de termoficare. Video

Cursuri scurtate din pricina avariilor la sistemul de termoficare. Video

Valentina CAMARA 31 ianuarie 2023 | 00:00 1583

Iarna și-a intrat în drepturi și la Constanța însă, odată cu ea au venit și problemele la încălzire. Copiii de la Grădinița Roboțel, unde este relocată și o parte din Grădinița Mugurel, suferă de frig din pricina avariilor de la Termoficare. Luni, 30 ianuarie mai mulți părinți s-au plâns de acest aspect, iar situația a ajuns și la urechile șefului ISJ, Sorin Mihai. Totodată, directorul unității de învățământ Grădiniței Roboțel spune că este o chestiune inevitabilă, care nu ține grădiniță, precizând, totodată, că s-au luat toate măsurile necesare.

Cursuri scurtate din pricina avariilor la sistemul de termoficare. Video

Odată cu venirea iernii au început și problemele la încălzire în casele constănțenilor, dar și în instituțiile de învățământ din Constanța, cum ar fi la Grădinița Roboțel, unde este relocată și o parte din Grădinița Mugurel. În cursul zilei de luni, 30 ianuarie mai mulți părinți s-au plâns de frigul pe care îl îndură copiii lor, în sălile de clasă, din pricina avariilor la sistemul de termoficare. Reporterii Replica au cerut un punct de vedere directorului grădiniței Roboțel, Mihaela Dardac care a declarat că a încercat să mențină căldura în clase, atât timp cât nu a fost furnizată căldura, cu radiatoare însă nu a reușit, deoarece săreau siguranțele tabloului electric, la un număr atât de mare de radiatoare.

Cursuri scurtate din pricina avariilor la sistemul de termoficare. Video

Ce spune directorul Grădiniței Roboțel

La  Grădinița Roboțel este oprită furnizarea agentului termic, din cauza unei avarii la Termoficare, mai multe puncte termice din oraș sunt afectate printre care și punctul termic de care aparține grădinița noastră. Am informat deja primăria despre problema pe care o avem dar și Inspectoratul Școlar Județean Constanța iar toată lumea ne-a asigurat că în cursul zilei de marți, 31 ianuarie, această problemă va fi rezolvată. Am făcut toate demersurile necesare ca să reușim să încălzim sălile de clasă cu mijloacele proprii ale grădiniței noastre și parțial am reușit, bineînțeles că nu am reușit total deoarece caloriferele sunt mai puternice decât cele pe ulei pe care le folosim noi. Luni, 30 ianuarie, pentru că agentul termic a fost oprit, a funcționat grădinița până la prânz, copiii nu au rămas să doarmă la grădiniță și marți sperăm că va fi program normal. Miercuri și joi nu am avut căldură, vineri a venit căldura, apoi în jurul orei 17.00 s-a oprit iar. Luni, 30 ianuarie când am venit la grădiniță, am constatat că iar nu este căldură. ”, a declarat directorul Grădiniței Roboțel, Mihaela Dardac.

Video:

La rândul său, șeful ISJ, Sorin Mihai, a transmis că a luat legătura cu directorul unității și se va lua hotărârea de modificare a programului pentru perioada în care este sistată furnizarea agentului termic, începând cu luni, 30 ianuarie.

Ce spune șeful ISJ

Sorin Mihai, Inspectorul școlar general a declarat într-un interviu pentru Replica de Constanța că va găsi soluții, pentru directorii care le semnalează o problemă în instituțiile de învățământ, într-un timp cât mai scurt. ”Da, de fiecare dată când directorii ne-au semnalat, am luat masuri similare pentru că e în avantajul tuturor să găsim aceste soluții rapide și să comunicăm și cu părinții. La Grădinița la care ne-a fost semnalată situația aceasta am luat legătura cu directorul și au avut luni, 30 ianuarie, programul până la 12:30. Sunt situații neprevăzute, sunt situații pe care nu le poate prefigura nimeni pentru că discutăm de o avarie și, din ce am observat, se lucrează cu rapiditate și se remediază într-un timp relativ scurt.

Cursuri scurtate din pricina avariilor la sistemul de termoficare. VideoSorin Mihai

Grădinița Roboțel avea soluții alternative dar nu sunt eficiente

De exemplu la grădiniță aveau soluții alternative doar că nu sunt eficiente, așa cum e încălzirea centralizată și de aceea și reducem programul, ca să ne asigurăm că elevii nu vor avea de suferit.”, a mai declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Cursuri scurtate din pricina avariilor la sistemul de termoficare. Video

Video:

Sunt probleme și la Colegiul Național de Arte

Nu doar la Grădinița Roboțel sunt probleme. ISJ a fost anunțat și de către Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța că există o situație similară, deja s-a luat măsura modificării programului. ”În momentul în care directorii ne comunică, stabilim împreună cu aceștia care sunt măsurile ce trebuie să fie luate. De asemenea, vom reveni în comunicarea instituțională cu Societatea Termoficare, pentru a ne asigura că avem o transmitere eficientă și rapidă a situațiilor în care se produc avarii, pentru a le înainta informația respectivă directorilor, în timp util”, a spus Sorin Mihai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care avarie ma???? CARE AVARIE???? Nu sunt in stare sa sudeze doua tevi!!! Care avarie? A mers ceva bine in orasul asta de cand e Chitac primar???? Sa ii iau familia in pwla!!!
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
122631242036
5/49
22232911525
joker
35381872920