REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Curtea Constituțională, sesizată la cererea unui fost șef al IPJ Constanța, în privinţa pensiilor militare

Curtea Constituțională, sesizată la cererea unui fost șef al IPJ Constanța, în privinţa pensiilor militare

Replica API 14 septembrie 2019 | 00:00 388

Ion Ciucur, nemulțumit de recalcularea pensiei

Ion Ciucur, nemulțumit de recalcularea pensiei

Colonelul în rezervă, Ion Ciucur, primul șef al IPJ Constanța de după 1989, a sesizat Curtea Constituțională în dosarul în care se judecă cu instituțiile statului, după ce i-a fost recalculată pensia militară. Curtea de Apel a dispus miercuri, 11 septembrie, sesizarea Curții Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a art.109 alin.1 Legea 223/2010.

Pe 8 aprilie, colonelul Ion Ciucur a dat în judecată Minsiterul Apărării, SRI, Serviciul de Informații Externe, Srrviciul de Telecomunicații, Serviciul de Protecție și Pază, Casa Sectorială de Pensii a MAI și IPJ. Acțiunea are ca obiect anularea unui act administrativ ce vizează reclacularea pensiilor militare. Concret, Ciucur a solicitat anularea ordinului comun al MAI privind aprobarea Procedurii de Recalculare a Pensiilor Militare de Stat, consecutiv cu anularea acestei Proceduri; obligarea pârâtului IPJ să modifice situația soldelor lunare realizate la funcția de bază, actualizate pe care a trimis-o la Casa Sectorială de Pensii din cadrul MAI pentru recalcularea pensiei sale și să includă în aceasta toate sporurile impersonale, care se acordă funcției de șef de inspectorat conform legilor salarizării polițiștilor, în vigoare la 01.01. 2016; să oblige Casa Sectorială de Pensii să emită pentru reclamant o nouă decizie de recalculare a pensiei cu luarea în calcul și a sporurilor impersonale care, conform legislației salarizării personalului din politie se aplica funcției de Șef al inspectoratului Județean de politie la data intrării în vigoare a Legii nr.223/2015, iar drepturile astfel stabilite, să fie acoratecu data de 01.01.2016. De asemenea, a solicitat sesizarea Curții Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor art.28 și 109 din Legea nr. 223/2010 privind pensiile militare.

Articolul în cauză se referă la: ”Pensiile militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special recalculate în baza Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, cu modificările ulterioare, revizuite în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, (...)care reglementează salarizarea militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special”.

Miercuri, 11 septembrie, Curtea de Apel a dispus, astfel, sesizarea Curții Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor art.28 și 109 din Legea nr. 223/2010 privind pensiile militare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tov cicuru a masacrat populatia dornica de drepturi si libertati, a batut, torturat, umilit si jefuit pe opozantii regimului de jaf chinuri si genocid iudeocomunist si acu are pretentia de pensie babana tarfa bolsevica. tov cicuru si alti tovarashi de-ai lui sa stie ca ascutirea unui cutit e vreo zece lei si cu o lam ascutita dai multe taieturi iar daca pui garouri militianul moarte foarte lent si chinuitor asa cum ii sade bine oricarui militian pui de naparca bolsevica - de la cateva zile pana la 4-5 saptamani! Si mai ramen taish si pentrui ceilalti!
1
6
peste 20 de ani vom avea numai pensionari din armata politie si justitie, restul care mai apuca doar varsta de pensionare pentru nespeciali e 65 de ani. O mare neregula pe care prostii care muncesc inca o accepta iar politicienii nu au curajul sa faca nimic!
6
7
ce a facut ceva special, tov.ciucur?!a revolutionat politia,a aparat tara de ...ce?
7
15
Cred ca toata populatia tarii ar trebui sa aiba pensie speciala dupa cat a muncit, ca sa aiba conducatorii tarii ce fura !!
13
10
legea 223 a fost data paradox dar realitate cu scopul de a ne taia pensia pe contributivitate deoarece am avut salarii mari al13 lea prime detasari sporuri plus grupele de munca deci foarte multi cu punctaje foarte mari 3-9 Nu uitati ca si civilii nu au contribuit la pensie pana in 2001Acum sa vii cu OUG -uri de ciuntire a pensiei sa iei netul salariului sa spui ca este pensie maxima ,apoi sa-l impozitezi din nou asta este o mare magarie Nu uitati ca multe sporuri pentru care am platit impozite nu intra in baza de calcul Multumim Ciolos, Fur si mint PSD ,Olguta ploscuta, Fifor,Carmen Dan !
17
4
Borfasilor !!!
13
24

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218