REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Curtea de Apel Ploieşti a respins contestaţia depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiţă la măsura arestului preventiv

Curtea de Apel Ploieşti a respins contestaţia depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiţă la măsura arestului preventiv

Replica API 4 aprilie 2017 | 01:11 488

Curtea de Apel Ploieşti a respins, luni, definitiv contestaţia depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiţă la decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat, în al cincilea dosar de corupţie în care acesta este urmărit penal de către procurorii DNA. În plus, judecătorii CA Ploieşti au admis contestaţia DNA şi au dispus arestarea şi pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, în condiţiile în care instanţa de fond considerase că nu există suficiente probe pentru această infracţiune şi a emis mandatul doar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins definitiv, luni, contestaţia înaintată de avocaţii lui Sebastian Ghiţă la mandatul de arestare preventivă emis în 15 martie de Tribunalul Prahova, în al cincilea dosar de corupţie în care fostul deputat este urmărit penal pentru infracţiuni de trafic de influenţă, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian, pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art.367 alin.1 Cod penal şi art.5 alin.1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Reţine şi dispoziţiile art.223 alin.1 lit.a Cod proc. penală ca temei juridic al arestării preventive a inculpatului pentru toate infracţiunile pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului”, se arată în soluţia dată de instanţă.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au decis să admită solicitarea procurorilor DNA de emitere a mandatului de arestare în lipsă pentru toate cele trei infracţiuni pentru care a început urmărirea penală, respectiv trafic de influenţă, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat. Decizia a fost luată în contextul în care instanţa de fond, Tribunalul Prahova, dispusese emiterea mandatului de arestare doar pentru primele două infracţiuni, considerând că nu există suficiente indicii că Ghiţă ar fi săvârşit-o şi pe cea de a treia, respectiv constituirea unui grup infracţional.

”Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art.367 alin.1 Cod penal cu aplic. art.5 alin.1 Cod penal. În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b Cod proc. penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva Încheierii nr.98/15.03.2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova în dosarul nr.1398/105/2017. În baza art.275 alin.2 Cod proc. penală obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se mai arată în soluţia instanţei, scrie News.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ghita sta bine mersi acasa la spritzuri cu avocatii , altfel aia fara parai luati nu s ar prezenta la procese . iar mica blonda zisa ministru cica il cauta .......aiureli balcanice .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108