REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Curtea de Conturi a identificat o serie de abateri la o primărie din județ!

Curtea de Conturi a identificat o serie de abateri la o primărie din județ!

Replica API 31 ianuarie 2020 | 11:56 410

Probleme pentru Magdalena Neague:

Probleme pentru Magdalena Neague:

La nici doi ani de când a preluat ștafeta de la soțul său, Titu Neague, Magdalena Neague, primarul din Bărăganu, a făcut praf banii administrației locale. Efectuarea unor lucrări de modernizare, reabilitare, investiții în sumă totală de 674.318 lei, fără a se proceda la majorarea și actualizarea valorii activelor, neurmărirea veniturilor cuvenite bugetului local din redevența aferentă serviciilor de salubritate, în sumă estimată de 52.389 lei, sunt doar câteva dintre aspectele constatate de Curtea de Conturi, în urma controlului de anul trecut.

Magdalena Neague

Magdalena Neague i-a luat locul, la cârma administrației locale, soțului său, Titu Neague, care și-a pierdut mandatul pe care l-a obținut în urma scrutinului din iunie 2016, din cauza unei condamnări penale. Procurorii DNA i-au trimis în judecată atât pe Titu, cât și pe Magdalena Neague, pe care îi acuză că au obținut fraudulos fonduri APIA, pentru firma pe care o administrează împreună, SC La Titu Frumosu SRL. Anul trecut, Magdalena Neague a avut musafiri neașteptat și, probabil că și nedoriți, la Primăria Bărăganu: auditorii Curții de Conturi. Iar neregulile constatate sunt fără număr. Auditorii au depistat că s-au efectuat unele lucrări de modernizare, reabilitare și investiții în sumă totală de 674.318 lei, fără a se proceda la majorarea și actualizarea valorii activelor. În anul 2018, spun auditorii, entitatea nu a înregistrat, urmărit și încasat taxa de habitat pentru un număr de 672 de persoane fizice. Deși în anul 2018, UATC Bărăganu a achitat servicii de colectare, transport și depozitare deșeuri menajere în sumă de 152.154 lei, a înregistrat în evidență taxă de habitat datorată de persoanele fizice în sumă de 30.742 lei, din care a încasat efectiv suma de 20.650 lei. De asemenea, auditorii au constatat neurmărirea veniturilor cuvenite bugetului local din redevența aferentă serviciilor de salubritate, în sumă estimată de 52.389 lei. Din verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la stabilirea, urmărirea și încasarea veniturilor bugetului local, s-a constatat că la finele anului 2018 este înregistrată o valoare mare de creanțe neîncasate la termenele de scadență, pentru care entitatea nu a întreprins toate măsurile legale de urmărire și executare, fiind emise titluri executorii și transmise somații, fără ca ulterior să fie continuate măsurile de executare silită.

Aceiași au auditori au constatat nerespectarea în totalitate a prevederilor legale la efectuarea inventarierii patrimoniului: nu au fost inventariate bunurile de natura activelor fixe necorporale în valoare de 144.764 lei și nici investițiile în curs de execuție în valoare de 3.929.809 lei. De asemenea, s-a constatat că unele bunuri din patrimoniu – băncuțe, coșuri de gunoi, amenajările de protecție din stațiile de autobuz nu au fost date în administrare/gestiune unei persoane, astfel că listele de inventariere nu au fost semnate de către un gestionar. Pentru abaterile identificate s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind încasarea veniturilor, efectuarea cheltuielilor, organizarea evidenței contabile și a sistemelor de control intern. Pentru abaterile care nu au fost remediate în timpul verificării, directorul adjunct al Camerei de Conturi Constanţa a emis decizie prin care s-a dispus luarea măsurilor legale de către conducătorul entităţii pentru remedierea deficiențelor constatate, urmărirea şi încasarea veniturilor.

Reamintim că Titu Neague, fostul primar al comunei constănțene Bărăganu, și soția acestuia, Magdalena, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Constanța pentru folosire cu rea credinţă de documente false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. În luna februarie Titus Neague și-a pierdut mandatul de primar PSD al comunei Bărăganu după ce instanța l-a condamnat, definitiv, la doi ani închisoare cu suspendare pentru instigare la distrugere într-un dosar cu tranzacții de terenuri.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai si la gurgu la ciobanuu... Hai cu curtea de conturi si cu dna
0
0
JOS CIUMA PSD. BADESCU LAURENTIU Dati afara aceasta ciuma rosie PSD ista. A ocupat postul de manager cu spagi grase si ne a terorizat pe toti. Acesta ciuma si cu lingai lui DORCEA ALEXANDRU un analfabet care ne a steicat toate masinile un sobolan care nici nu stie sa scrie. IACOB MONICA o contabila care nu are habar de bugete. ONEA IULIA ciuma PSD ista combinata cu BADESCU LAURENTIU si cu multi alti. Acesti lingai sa dispara din ambulanta mai ales DORCEA ALEXANDRU care face pe seful cadrelor medicale si le insulta. Dl dr Cealera te rugam sa faci curat si alungi aceste ciume Te sustinem
1
1
Spre corecta informare a opiniei publice,va rugam frumos sa prezentati Decizia Curtii de Conturi ,deoarece ea reflecta oglinda Primarului si insttitutiei.In raport sunt trecute unele neregularitati care au fost remebiate in timpul controlului.Considerand ca este o denigrare la adresa noastra,va rugam sa prezentati concluziile Deciziei,in caz contrar ne intalnim la Tribunal.
2
0
Daca Curtea de Conturi n-ar fi corupta l-ar fi bagat pe Scupra-Pinokio de la Ovidiu de mult la zdup. Are niste dosare de mult pe la DNA dar procurorii au fost mituiti cu terenuri la malul lacului...a se verifica!
5
0
Va da-ti seama ce specimene de oamenii sunt dupa denumirea pusa la firma .
6
0
Am mai spus si repet,luati toate primariile din judetul Constanta la rand si controlatile,doar asa se va sti in cate primarii din jud.Constanta este totul in ordine,pentru ca asta va fi stire"in primaria X nu s-a gasit nimic in neregula".Cu toate ca numarul consilierilor este nejustificat pentru ca in Constanta de exemplu primarul decide papagali de consilieri doar toca bani degeaba,sau ce credeti voi ca decizia pt.constructia cartierului H.Coanda din tomis nord a luato consilieri de atunci si R.Mazare ca primar a dus decizia la indeplinire,pentru ca asa scrie in acte.
7
2
Curtea de conturi va rugam sa veniti si la Tuzla
3
4
Va rugam sa va deplasati si la mangalia ...la primaria noastra e prapad ...avem datorii garla, conturile la banca si trezorerie sunt poprite. Bani au tot venit de la guvern, dar primarul face plati dupa bunul plac... nu mai putem suntem stresati si sub o presiune continua. Amenintari peste amenintari...stim sa ne facem treaba in mod corect, dar nu suntem lasati in pace...va rugam sa veniti poate asa se potoleste si intelege si dl primar Cristian Radu!!!!
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272